۱۶ مهر ۱۳۹۷ ۰۹:۳۵
کد خبر: ۲۵۸۰۷۸
حسین راغفر در  نشست خبری «تبیین ابعاد راهگشای مندرج در نامه دوم اقتصاددانان»

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا و پژوهشگر حوزه فقر و عدالت اقتصادی معتقد است که مسئولیت کنترل این نوسانات تنها با دولت است و نمی‌توان یقه بازار را بابت غارت مردم گرفت و مخاطب اصلی دولت و مجلس است تا این اضطراب حاکم بر جامعه و تهدیدهای پیش رو را خاتمه دهند.


­به گزارش خبرنگار عطنا، حسین راغفر یکشنبه، ۱۵ مهرماه در کنفراس خبری تبیین ابعاد راه‌گشای نامه دوم اقتصاددانان که در موسسه دین و اقتصاد برگزار شد، بیان کرد: ما در نامه دوم اقتصاددانان به طور مشخص راه‌حل‌ها را هم مطرح کردیم و چند درخواست از دولت داریم؛ اول بستن منافذ فساد ارزی است. وقتی ما مایحتاج و محصولات کشاورزی خود را به کشور فقیری چون پاکستان صادر می‌کنیم یعنی پول ملی ما این‌قدر بی‌ارزش است که برای آنان وارد کردن محصولات کشاورزی از کشور ما صرفه دارد و این موضوع پیامدهای هولناکی دارد.


استاد دانشگاه الزهرا ادامه داد: تقاضای ما از رئیس جمهور طبق صحبت خودشان که گفتند می‌توانند دلار را به قیمت قبل بازگردانند این است که همین کار را عملی کنند و وضعیتی را که عده‌ای درآمدهایشان به ریال و هزینه‌هایشان به دلار و همزمان عده‌ای قلیل پرنفوذی هزینه‌هایشان به ریال و درآمدهایشان به دلار است را از بین ببرد چرا که ادامه‌ چنین وضعیتی برای امنیت ملی کشور خطرناک است.


راغفر با بیان اهمیت و تاثیر افزایش قیمت ارز بر زندگی مردم و فریب افکار عمومی از سوی دولت گفت: مهندسی افکار عمومی را که سه درصد کل معاملات ارزی را بازار ارز می‌نامند در حالی که ما بازاری نداریم و چیزی که در واقعیت وجود دارد صرفاً نوعی بازی است تا عده‌ای از خود سلب مسئولیت کنند که بازار با 3 درصد ارز ورودی را تعیین می‌کند و این را تعمیم به همه زندگی مردم می‌دهند. عده‌ای رابطه افزایش قیمت ارز با زندگی مردم  را نفی می‌کنند در حالی که قیمت ارز 15 هزار تومانی را که تعیین می‌کنید قیمت طلا و به تبع آن قیمت همه کالاها را تعیین ‌می‌کنید.


وی افزود: بنابراین این قیمت ارز خیلی تعیین کننده است و مسئولان مملکت متاسفانه به یک سری تناقضات متوسل شده‌اند. این کارها مهندسی افکار عمومی نیست بلکه فریب افکار عمومی است.


این اقتصاددان تصریح کرد: آنچه در نهایت مردم متوجه می‌شوند کف سفره آنان است؛ مردم اضطراب ناشی از قیمت ارز را حس می‌کنند و دولت باید به این اضطراب دائمی آنها خاتمه دهد. مسئولیت دولت حفظ جان و مال و ناموس مردم است و نمی‌شود که مردم شب بخوابند و صبح با کاهش 30 درصدی سرمایه خود مواجه شوند. مسئولیت کنترل این نوسانات تنها با دولت است و نمی‌توان یقه بازار را بابت غارت مردم گرفت و مخاطب اصلی دولت و مجلس است تا این اضطراب حاکم بر جامعه و تهدیدهای پیش و رو را خاتمه دهند.


گفتنی است هفته گذشته اقتصاددانان برای دومین بار به رئیس جمهور نامه‌ای نوشتند و با تشریح وضعیت اقتصاد ایران توصیه‌هایی برمبنای 14 محور اصلی خطاب به مسئولان اجرایی منتشر کردند.(اینجا بخوانید.)

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار