۱۸ تير ۱۴۰۴ ۱۰:۱۳
کد خبر: ۳۰۶۲۲۳

عطنا- مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار ایران، به مناسبت شهادت جمعی از فرماندهان جبهه حق، دانشگاهیان و اقشار مختلف مردم در حملات ددمنشانه رژیم غاصب صهیونیستی، در مسجد امام علی (ع) دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

در این مراسم که با همکاری معاونت فرهنگی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در مسجد امام علی (ع) پردیس مرکزی دانشگاه برگزار شد، شجاع احمدوند، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، حجت الاسلام والمسلمین صادق اکبری اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، فائز دین‌پرست، معاون فرهنگی، روسای دانشکده‌ها، استادان، کارکنان و خانواده شهید حسین کمالی اردکانی (پاسدار شهید در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی) حضور داشتند.

در ابتدای مراسم، محمدباقر خرمشاد، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی و سخنران این مراسم، با تاکید بر اهمیت بزرگداشت جایگاه شهدا، گفت: شهیدان نماد‌های عظمت و ایثارند که با فداکاری‌هایشان، ارزش‌های انسانی و الهی را به نمایش می‌گذارند و در قله‌ای قرار می‌گیرند که انسان را به تعظیم وادار می‌کنند. باور داریم شهدا کسانی هستند که گرانبهاترین دارایی خود را با خدا معامله می‌کنند و این عمل، آنان را در نگاه عقلانی، به مقام والایی می‌رساند.

وی با اشاره به رویداد‌های اخیر ایران و معجزه‌ای که با ریخته‌شدن قطرات خون شهدا در سحرگاه ۲۳ خرداد رقم خورد، بیان کرد: معتقدم که این خون‌ها منجر به بیداری و زنده شدن روح جمعی و انسجام اجتماعی در ایران شد، به گونه‌ای که در تاریخ معاصر بی‌نظیر است. این رویداد، همانند انقلاب ۱۳۵۷، باعث شد که ملت ایران احساس همبستگی و وحدت ملی عمیقی پیدا کنند و این وحدت، در مقابل ترفند‌های دشمنان، نقش مؤثری ایفا می‌کند.

خرمشاد ادامه داد: خون شهدا باعث همبستگی ملی در ایران شد و این اتفاق، معجزه‌ای است که در مدت کوتاهی، انسجام و اتحاد ملی را تقویت کرد. این همبستگی و اعتماد متقابل، قدرتی بود که توانست سِحر و جادوی دشمنان را باطل کند و پیروزی را برای ملت ایران رقم بزند. این سرمایه، کلید موفقیت و پیروزی در مقابل دشمنان است.

وی تاکید کرد: بدون خون شهدا، این همبستگی و وحدت اجتماعی تحقق نمی‌یافت و این قطره‌های خون، سرمایه‌ای بزرگ و دوست‌داشتنی نزد خداوند هستند که معجزه‌ای بزرگ در تاریخ ایران رقم زده‌اند. این فداکاری‌ها و ایثارها، نشانگر عظمت و جایگاه والای شهدا در تاریخ و فرهنگ ایران است و باید همواره یاد و خاطره آنان زنده نگه داشته شود.

این استاد دانشگاه با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به‌ویژه سردار غلامعلی رشید که از سرداران گمنام بودند، گفت: نه تنها سرداران نظامی و دانشمندان هسته‌ای بلکه متخصصان در حوزه‌های فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و رایانه نیز هدف ترور‌های دشمن قرار گرفتند. با شهادت دانشمندان غیرهسته‌ای، برای همه ما دانشگاهیان مسلم شد که موضوع هسته‌ای بهانه است، همه ما نشانه و هدف ترور‌های بعدی هستیم؛ به‌ویژه افرادی که در مرز‌های دانش حرکت می‌کنند.

خون شهدا باعث همبستگی ملی در ایران شد

وی گفت: حال که اینقدر مرز‌های دانش به ما قدرت می‌دهد تا جایی که دشمن دانشمندان ما را در کنار سرداران ما به شهادت می‌رساند ما علوم انسانی‌ها باید مشخص کنیم که مرز‌های دانش در علوم انسانی کجاست. علوم انسانی باید در مسیر توسعه و حرکت به سمت مرز‌های دانش قرار گیرد تا قدرت ملی ایران تقویت و در مقابل تهدیدات دشمنان مقاوم‌تر شود.

خرمشاد با اشاره به اینکه ما نه در جنگ هستیم و نه در صلح، گفت: برای حفظ دانش و مرز‌های دانش باید روح حماسه، استقامت، مقاومت و ایستادگی در کالبد این ملت غیور دمیده شود. ما باید اسطوره‌ها، حکایت‌ها و روایت‌های تاریخی را زنده کنیم تا این ملتِ به‌پاخاسته، با اطمینان و اقناع قلبی بیشتری، مقاوم بماند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه نقش زبان فارسی، ادبیات و اشعار گذشتگان در زنده‌کردن روح حماسه بسیار موثر است، پیشنهاد کرد: نهاد‌های فرهنگی و دانشگاهی باید تولید محتوا را رسالت خود قرار دهند و با بازسازی اسطوره‌ها و روایت‌های تاریخی ایرانی، این روحیه را تقویت کنند و روح حماسه را زنده نگه دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در بخش دیگری از سخنانش، به راهبرد‌های مقابله با دشمن اشاره کرد و گفت: شاه‌بیت راهبرد استراتژیک ما این است که باید با قدرت و به دور از هرگونه ضعفی به مسیر خود ادامه دهیم. نباید در مقابل دشمن ضعف نشان داد، زیرا دشمنان با دیدن ضعف، حمله می‌کنند. ما ملت کهن چندهزارساله هستیم که یکی از نماد‌های قهرمانی ما، تبدیل سوگ به حماسه است.

وی در پایان با تاکید بر نقش رهبری‌های امام خمینی (ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در حفظ و تقویت هویت ملی و اسلامی ایران، گفت: این رهبران، نماد‌های پایداری و مقاومت در مقابل دشمنان هستند. امروز یکی از اتفاقات جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، سربرآوردن خامنه‌ای در تراز خمینی بود. همانگونه که انقلاب ۱۳۵۷ بدون نام خمینی شناخته نمی‌شود، امروز ایران را در دنیا بدون نام خامنه‌ای نمی‌شناسند و این اتفاق بزرگی است. ما در جنگ هزینه دادیم، ولی ثمرات بزرگی را نیز کسب کردیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار