۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ۰۷:۰۲
کد خبر: ۳۰۳۸۳۴

عطنا- همایش «مرزهای دانش توسعه» به مناسبت نوزدهمین سالگرد درگذشت دکتر حسین عظیمی در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

محمدسعید نوری‌نائینی، استاد برنامه‌ریزی توسعه، در این همایش گفت: برخلاف مراحل گوناگون رشد انسان، توسعه به عنوان یک دیسیپلین، قدمت چندانی ندارد اما با این وجود هنوز به فهمی مشترک از آن نرسیده‌ایم.

او به واژه‌گزینی‌های گوناگون فارسی‌زبانان برای واژه Development اشاره کرد و اظهار کرد: متاسفانه بر سر هیچ‌یک از مفاهیم اساسی دنیای مدرن تفاهم نداریم و این افتراق به ویژه درباره توسعه هم به چشم می‌خورد.

نوری‌نائینی ادامه داد: جهان به تعریف مشخصی درباره توسعه رسیده است و ما هم می‌توانیم این تعریف را بپذیریم یا نپذیریم اما نمی‌توانیم آن را تغییر دهیم.

این کارشناس برجسته توسعه به برشمردن تحولات فکری جهان پس از دوران رنسانس پرداخت و گفت: ما نه توسعه به مفهومی که در غرب تعریف شده است را قبول داریم و نه خود به تعریف مشخصی از آن رسیده ایم و اختلاف‌نظر تا جایی‌ست که حتی عده‌ای از به‌کار بردن لفظ توسعه ابا دارند و می‌گویند این واژه بار مفهومی خاصی دارد. همه این‌ها نشان می‌دهد که تعبیر گم‌گشتی در وادی توسعه، درست و بجاست.

نوری‌نائینی به سوابق سازمان برنامه و بودجه هم اشاره کرد و ادامه داد: از همان ابتدای تاسیس این سازمان متوجه نبودیم که برنامه و بودجه را باید بنا کرد و ساخت. بنابراین در دوره‌های فراوانی رانت نفت، کار سازمان توزیع درآمدهای نفتی و در زمان مشکل و مضیقه، کارش توزیع فقر و توزیع رانت است.

او با اشاره به تلاش‌های مرحوم عظیمی برای تعریف مفهوم بومی توسعه گفت: عظیمی عقل و علم و احساس را به هم آمیخت و برای همین یادش در میان علاقه‌مندان به توسعه ایران ماندگار شد.

نوری‌نائینی در خاتمه اظهار داشت: گرچه در کوتاه‌مدت نمی‌توان بر مشکلات مفهومی و شکلی توسعه در ایران غلبه کرد اما تلاش‌هایی از جنس تلاش عظیمی برای درونی‌کردن مفهوم توسعه می‌تواند چون چراغی فراراه همه ما قرار بگیرد.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار