۳۰ تير ۱۳۹۷ ۱۱:۱۷
کد خبر: ۲۰۲۴۷۷
حسین راغفر در نشست خبری سایه روشن‌های چند انتخاب مهم کابینه

حسین راغفر با بیان اینکه هیچ امیدی به اقدامات دولت و مجلس و دیگر نهاد‌های کشور ندارم، گفت: در واقع این روند ادامه سیاست‌های گذشته است و به هیچ‌وجه پاسخگوی شرایط کنونی کشور نیست و تنها فرصت سوء استفاده و فرار غارت‌گران را فراهم می‌کند.


به گزارش عطنا به نقل از ايلنا، حسین راغفر اقتصاددان و استاد دانشگاه در مورد شرایط جنگ اقتصادی گفت: در واقع پس از پایان جنگ هشت ساله ارتش‌ها، همواره جنگ اقتصادی به شکل توطئه‌های مختلف آمریکا و کشو‌رهای غربی بر علیه کشور وجود داشته و هنوز هم ادامه دارد. اما آنچه مهم است این که پس از پایان جنگ، شرایط اقتصادی کشور را به گونه‌ای رقم زدند که ساز و کار شرایط جنگی را ملغی کردند.

اصل 44  قانون اساسی تنها منافع گروه خاص را بازتاب می دهد

وی یادآور شد: برای نمونه با تغییر اصل 44  قانون اساسی تنها منافع گروه خاصی تامین شد. منابع معدنی که پیش از این قانون در اختیار حاکمیت بود امکان خصوصی شدن پیدا کرد و در اختیار افرادی از درون ساختار حکومت قرار گرفت. به طوری که چگونگی بهره‌برداری و نحوه‌ی مصرف این درآمدها که متعلق به مردم است هنوز مشخص نیست.

راغفر تصریح کرد: زمانی که یک صادرکننده منابع ملی را صادر می‌کند یا از منابع ملی به صورت یارانه برای تولید خود استفاده می‌کند مانند فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها مکلف هستند که پیمان‌نامه ارزی را امضا کنند و درآمدهای ارزی حاصل از صادرات خود را به بانک مرکزی برگردانند و بانک مرکزی ارز را به صورت رسمی در اختیار دیگر بانک‌ها قرار دهد، در حالی که این ساز و کار‌ها وجود ندارد.

بانک‌ها  تبدیل به غده سرطانی کشور شده‌اند

وی با انتقاد از تشکیل بانک‌های خصوصی گفت: مورد دیگر تشکیل بانک‌های خصوصی بود که توسط قانون محدود شده بودند و باید در اختیار حاکمیت قرار می‌گرفتند. در حالی که تشکیل این بانک‌ها موجب ایجاد فساد فاجعه‌بار در کشور شد، به گونه‌ای که این بانک‌ها تبدیل به غده سرطانی کشور شده‌اند.

تحولات بازار ارز در راستای کودتای اقتصادی است

استاد دانشگاه الزهرا با اشاره به تحولات بازار ارز گفت: در کودتای اقتصادی که در حال انجام است و بخشی از آن مربوط به افزایش قیمت نرخ ارز است، تعبیه بازار ثانویه نیز در همین راستا است که حافظ منافع گروه خاص و به زیان عموم جامعه است و به سهولت می‌توان ردپای اصحاب قدرت و نهادهای تصمیم‌گیری اساسی را شناسایی کرد.

امیدی به اقدامات دولت و مجلس ندارم

راغفر با ابراز ناامیدی از اقدامات سیاست‌گذاران کشور گفت: به نظرم بعید است که با ساختار و ترکیب سیاست‌گذاران موجود، سیاست‌های اضطراری دوران جنگ اعمال شود که تنها راه حل مدیریت منابع ارزی کشور است. چون خود سیاست‌گذاران از این شرایط نفع می‌برند و باید گفت «هیچ کاردی دسته خود را نمی‌برد»

وی تصریح کرد: از همین روی بنده هیچ امیدی به اقدامات دولت و مجلس و دیگر نهاد‌های کشور ندارم و در واقع این روند ادامه سیاست‌های گذشته است و به هیچ‌وجه پاسخ‌گوی شرایط کنونی کشور نیست و تنها فرصت سوء استفاده و فرار غارت‌گران را فراهم می‌کند.

فقرا قربانیان چندجانبه اقتصاد هستند



این اقتصاددان با هشدار نسبت به پیامدهای اجتماعی سیاست‌های موجود گفت:  شرایط کشور به گونه‌ای است که موجب آسیب‌های جدی به کشور می‌شود و به شدت سرمایه انسانی را مستهلک و اعتماد عمومی را نسبت به بخش عمومی و سیاست‌گذاران تضعیف می‌کند.

وی افزود: یکی از پیامدهای رشد نابرابری در کشور گسترش فقر است به گونه‌ای که گروه‌های فقیر جامعه قربانیان چند جانبه نظام اقتصادی کشور هستند و به سهولت زمینه رشد جرم و جنایت فراهم می‌شود.

وی متذکر شد: این شرایط باعث می‌شود تا بخش‌هایی که متعلق به طبقه متوسط و برخوردار جامعه هستند با مشاهده اینکه غارت عمومی در دستور کار نظام تصمیم گیری کشور است آنها نیز اقدام به افزایش ثروت خود کنند.

راغفر تحریم‌ها را بهانه‌ای برای غارت ثروت عمومی دانست و افزود: یک عده به دنبال این هستند که  غارت‌ها و چپاول خود را به گردن تحریم بیاندازند و به نظر من بیش از هر چیزی عوامل داخلی در تشدید این شرایط موثر است و تحریم‌ها تنها بهانه‌ای برای افزایش قیمت، غارت و چپاول مردم است.








ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار