نخستین همایش بهبود کیفیت و تأمین مالی خدمات در صنعت گردشگری با حضور سعید اسلامیبیدگلی، عضو هیئتمدیره صندوق احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی و فرهنگی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبائی، علی کاظمی مدیر سرمایهگذاری صندوق احیا و جمعی از استادان، صاحبنظران و علاقهمندان به حوزه گردشگری کشور برگزار شد.
به گزارش عطنا به نقل از توریسم آنلاین در این نشست که 26 تیر 97 برگزار شد، سعید اسلامیبیدگلی، عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبائی ضمن تشریح وضعیت کنونی گردشگری در عرصه جهانی و کشورمان و آمارهای موجود در این زمینه، گفت: «سرمایهگذاری در زیرساختهای گردشگری نظیر بناهای تاریخی باید با اتکا به دانش و علم روز و تجارب بهینه، انجام پذیرد.»
عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبایی، افزود: «شرایط کلی اقتصاد ایران و مزیتهای روابط بینالملل دارای اثرات مستقیمی در گردشگری کشور است که گاه خارج از کنترل مدیران این عرصه است.»
او، خاطرنشان کرد: «سرمایهگذاری در گردشگری راهبرد مهمی در بالا بردن نرخ اشتغال و عبور از بحران بیکاری پیشرو است.»
همچنین در ادامه این نشست علی کاظمی، مدیر سرمایهگذاری صندوق احیا با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری در صندوق احیاء بناهای تاریخی، به تشریح اهداف و وظایف موسسه مطبوع خود و نقش این حوزه در پویایی گردشگری کشور پرداخت و شرایط و ویژگیهای نمونههای موفق احیاء بناهای تاریخی در کشور را برای علاقهمندان تشریح کرد.
در بخشی از متن ارائهشده توسط دبیرخانه این همایش، در مورد مباحث مطروحه این نشست تخصصی، آمده است، بناهای تاریخی از سالهای پیش هرکدام دربردارنده روح زندگی و خاطرات گذشتگان است و همچنین نشاندهنده تاریخ و سبک معماری گذشته و بهمنزله شناسنامه فرهنگی یک کشور هستند. مرمت و احیا و حفظ این بناها برای نسلهای بعدی و حفاظت از این بناها در برابر فرسایش از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مرمت بناهای باارزش که امکانات وسیع سیاحتی را فراهم میآورند و همچنین خانههای باارزش تاریخی که با تدابیری میتوان آنها را به امکانات جدید گردشگری بدل ساخت در بافتهای تاریخی وجود دارند که برنامهریزی احیای این بناها ضروری است. موضوع مهم در این خصوص، تأمین منابع مالی موردنیاز این مرمتها و نیز سرمایهگذاری برای حفظ و نگهداری آنها است.