۰۵ خرداد ۱۳۹۷ ۱۷:۲۲
کد خبر: ۱۹۳۰۰۱
علیرضا کوهکن، استاد حقوق دانشگاه علامه طباطبائی

استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبائی با یادآوری اینکه معمر قذافی، رهبر لیبی با توافق سرنوشت خود را رقم زد، گفت: بیشتر سفرهای آقای ظریف به شهرهای دور همچون نیویورک و لندن است در صورتی که ما باید نگاه خود را معطوف به همسایگان خود کنیم کشورهایی همچون افغانستان، عراق، پاکستان و...، در این صورت است که به اهداف خود می‌رسیم. نمونه این کار را کشور همسایه ما یعنی ترکیه انجام می‌دهد.


به گزارش خبرنگار عطنا، نشست «خروج آمریکا از برجام و چشم‌اندازها» دوشنبه، ۳۱ اردیبهشت‌ماه به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و با حضور دکتر حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، استاد دانشگاه علامه طباطبائی و عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و دکتر سیدرضا موسوی‌نیا، دکتر هادی آجیلی و دکتر علیرضا کوهکن، اعضای هیئت علمی دانشگاه برگزار شد.


در بخشی از این نشست، علیرضا کوهکن، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در سخنانی با بیان اینکه در سیاست نباید خود را فریب داد، گفت: در دنیای سیاست اگر ما واقعیت را نشناسیم شانسی برای بازی سیاسی نداریم؛ این زمینی است که در آن، دیگران را فریب دادن اشکالی ندارد.


کوهکن با اشاره به مواضع جان بولتون که معتقد است نباید اجازه مسافرت خارجی به ایرانی‌ها را داد، ادامه داد: اینکه ما خواهان حفظ برجام هستیم ناشی از نگرانی ما از فروش نفت و عدم آشنایی با سیاست ترامپ است.


وی با تاکید بر اینکه برجام تبدیل به یک موضوع سیاسی داخلی شده است، ادامه داد: برجام در حوزه سیاست خارجی است ولی اینکه از برجام در سیاست داخلی استفاده می‌شود هم طبیعی و ناشی از ذات سیاست است.


استادیار روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبائی گفت: چنین موافقت‌نامه‌هایی یک سری پیامدهایی در عرصه بین‌‌المللی هم دارد و اگر ما از تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از برجام مطلع بودیم مسلما طور دیگری رفتار می‌کردیم.


کوهکن با اشاره به اینکه سیاست خارجی به معنای گذشت از حقوق طبیعی برای دریافت چیز دیگری نیست، ادامه داد: سفرهای وزیر خارجه باید تاثیرگذار باشد و امکان ایجاد گشایش اقتصادی فراهم کند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با یادآوری اینکه معمر قذافی، رهبر لیبی با توافق سرنوشت خود را رقم زد، گفت: بیشتر سفرهای آقای ظریف به شهرهای دور همچون نیویورک و لندن است در صورتی که ما باید نگاه خود را معطوف به همسایگان خود کنیم کشورهایی همچون افغانستان، عراق، پاکستان و...، در این صورت است که به اهداف خود می‌رسیم. نمونه این کار را کشور همسایه ما یعنی ترکیه انجام می‌دهد.


کوهکن در پایان گفت: در سیاست خارجی نباید به دنبال کلاس باشیم، سیاست خارجی نیازمند رفتار واقع‌گرایانه است تا بتوان با این دید تصمیمات عقلانی گرفت.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار