۱۶ خرداد ۱۳۹۶ ۱۴:۱۹
کد خبر: ۸۷۸۳۶
taghavi

تجربه سایر کشورها نشان داده است از مسیر فناوری و کسب‌وکارهای نوپا می‌توان به توسعه اقتصادی پایدار دست پیدا کرد.


به گزارش عطنا به نقل از نوپانا، مدرس دانشگاه علامه طباطبائی درباره شرایط فعلی استارت‌آپ‌ها در جامعه و نقش آنها در زندگی عموم مردم گفت: امروزه استارت‌آپ‌ها از جایگاه خوبی میان مردم برخوردار هستند. آنها در سبک زندگی بسیاری از مردم تاثیر مثبتی گذاشته‌اند و در انرژی، وقت و هزینه‌ها صرفه‌جویی کرده و باعث افزایش رفاه در جامعه شده‌اند. قبل از ورود کسب‌وکارهای نوپا، سایر کسب‌وکارهای سنتی هزینه‌های زیادی بر مردم تحمیل می‌کردند و مردم نیز ناچار بودند به این هزینه‌ها تن دهند. در نتیجه حقوق مشتریان و مخاطبان به درستی رعایت نمی‌شد. اما با گسترش استارت‌آپ‌ها خصوصا در حوزه فناوری، رفاه نسبی برای آنها فراهم شده است.


مهدی تقوی در ادامه گفت: ابداعات خوش‌فکران عرصه فناوری لازم است از سوی دولت، مجلس و دیگر نهادهای نظارتی حمایت شوند. این حمایت‌ها شامل اصلاح قوانین موجود، وضع قوانین روزآمد، ارائه تسهیلات مالی از سوی بانک‌ها و دولت و همچنین تشویق سرمایه‌داران به سرمایه‌گذاری در این مشاغل می‌شود.


این اقتصاددان اظهار کرد: دولت بهتر است با ارسال بخش‌نامه‌ به بانک‌های ذی‌ربط در جهت ارائه تسهیلات مورد نظر به کسب‌وکارهای نوپا، اقدامات لازم را انجام دهد تا آن دسته از نخبگان که با مشکلات مالی مواجه هستند، بتوانند بخشی از مشکلات پیشِ‌روی خود را حل کنند. همچنین با حذف قوانین دست‌وپاگیر و قدیمی و جایگزینی آنها با قوانین جدید که با تغییرات روز هماهنگ است، مشکلات احتمالی را که ممکن است ناشی از ناسازگاری قوانین کهنه با مشاغل جدید پیش بیاید، از میان می‌برد.


استاد سابق اقتصاد دانشگاه تهران در ادامه اشاره کرد: برای افزایش تولید ناخالص ملی کشور، استارت‌آپ‌ها بهتر است با راهیابی به بورس اوراق بهادار، سرمایه خود را افزایش دهند. این امر مستلزم چتر حمایتی دولت چه از نظر قوانین و چه از نظر تسهیلات مالی است.


او آینده استارت‌آپ‌ها را درخشان توصیف کرد و گفت: استارت‌آپ‌ها به دلیل آنکه خدمات و کالاهای جدید ارائه می‌کنند، ممکن است در ابتدا با حجم زیادی از فروش و تقاضا مواجه شوند و در مدت کوتاهی به سودآوری بالایی دست پیدا کنند. اما این خطر همواره این شرکت‌ها را تهدید می‌کند که با عرضه خدمات جدیدتر از سوی شرکت‌های رقیب ممکن است در میزان تقاضای خدمات و کالاهای قبلی تغییرات محسوسی رخ دهد و یک‌باره افت ناگهانی داشته باشد. در اینجا لازم است سیاست‌های لازم در این خصوص از قبل اندیشیده شود که زیان مالی گریبان‌گیر این کسب‌وکارهای نوپا و تازه‌تاسیس نشود.


مدرس دانشگاه علامه طباطبائی خاطرنشان کرد: وزارت صنعت و معدن لازم است حمایت از کسب‌وکارهای نوپا را اولویت برنامه‌های خود قرار دهد، چرا که تجربه سایر کشورها نشان داده است از مسیر فناوری و کسب‌وکارهای نوپا می‌توان به توسعه اقتصادی پایدار دست پیدا کرد. دولت همچنین با فراهم کردن بازار تقاضا برای خرید کالا و خدماتِ این مشاغل، یاری‌رسان استارت‌آپ‌ها در گسترش بخش خصوصی باشد.


او در انتها اظهار کرد: در یک دهه گذشته، اقتصاد نرخ رشد منفی را تجربه کرد و استارت‌آپ‌ها مجال ورود و ظهور پیدا نکردند، اما خوشبختانه در این چند سال، نرخ رشد مثبت شد و بسیاری از استارت‌آپ‌ها توانستند شکل بگیرند و عرضه عمومی شوند و به مرحله سودآوری‌های کلان برسند. لازم است از این فرصت پیش آمده استفاده شود تا وضع اقتصاد بهبود پیدا کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار