۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ۲۲:۱۵
کد خبر: ۹۱۴۸۳
Ehya Oloum Ensani - Modiriat (45)

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشکده مدیریت در نشست بررسی تحول علوم انسانی اظهار کرد: اکنون وزارت علوم تصمیم گرفته است با سازمانی به نام دانشگاه در علوم انسانی تحول ایجاد کند. این تحول پیش‌نیازها و هم‌افزایی‌هایی نیاز دارد که بودنش بسیار به تحول کمک خواهد کرد.


به گزارش عطنا، نشست هم‌اندیشی استادان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی با موضوع «بررسی تحول و ارتقا علوم انسانی»، دوشنبه، 29 خردادماه به همت دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در سالن شورای این دانشکده با حضور جمعی از استادان برگزار شد.


در بخشی از این نشست، غلامرضا کاظمیان، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی و عضو هیئت علمی گروه مدیریت دولتی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی سخنانش را حول محور نقشه راه تحول قرار داد و اظهار کرد: تفاوتی که علوم انسانی با علوم ریاضی و فنی دارد تفکیک‌ناپذیری عینیت و ذهنیت در علوم انسانی است به عبارت دیگر ما در علوم انسانی نمی‌توانیم علم را از عامل و عالم آن جدا کنیم که این موضوع تحول را کمی دشوار می‌کند.


وی اضافه کرد: رفتار هر کنشگری تابع قواعد ذهنی اوست، این قواعد وقتی تبدیل به نهاد شوند تعیین کننده نوع رفتار خواهند بود. این قاعده ذهنی می‌تواند از قواعد بیرونی یا جدا و یا با آن یکی باشد و در نهایت این امر تعیین‌کننده رفتار ما خواهد بود. بنابراین در بحث، این سوالات مطرح می‌شود؛ ذهنیت انسان‌هایی قرار است عامل این تحول باشند چیست؟ منظورشان از تحول چیست؟ چه نتیجه‌ای برای آن قائلند؟ و این تحول را چه قدر با انگیزه و خواسته‌هایشان منطبق می‌دانند؟ و در نهایت این انسان‌ها باید چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند.


معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه ظرفیت اجتماعی، نهادی و سازمانی تحول نیز جای سوال است، گفت: متحول بودن جامعه با تحول علم ارتباط دارد البته ممکن است این رابطه خطی نباشد اما موثر است. اقتصاد دانش‌بنیان بدون جامعه دانش‌بنیان مختل است و در درازمدت هم‌افزایی بین آنها ایجاد نخواهد شد. این موضوع همان ظرفیت اجتماعی است.


کاظمیان ظرفیت نهادی تحول را قوانین، مقررات و هنجارها عنوان کرد و گفت: در نهایت ظرفیت سازمانی مطرح است. اکنون وزارت علوم تصمیم گرفته است با سازمانی به نام دانشگاه در علوم انسانی تحول ایجاد کند. این تحول پیش‌نیازها و هم‌افزایی‌هایی نیاز دارد که بودنش بسیار به تحول کمک خواهد کرد.


وی در پایان با مقایسه دانشگاه علوم انسانی با غیر علوم انسانی افزود: به نظر می‌رسد در دانشکده‌های علوم انسانی چه در مسائل علمی، اجتماعی و یا عمومی میل به تحول کمتر است. دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران معمولا در مسائل اجتماعی و سیاسی پویاتر بوده‌اند اما چرا در دانشکده‌های علوم انسانی که دانش عمیق‌تری در این بحث‌ها دارند اما این تمایل کمتر است؟ شاید چون ما این مسائل را آن قدر عمیق می‌دانیم که در نظر داریم در مواجه با آنها دیرتر، عمیق‌تر و پخته‌تر پاسخ بدهیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار