۲۹ اسفند ۱۳۹۵ ۲۳:۲۶
کد خبر: ۷۶۵۱۴
Vinton Cerf

مدیر ارشد گوگل در این گفت‌وگو معتقد است: تیم «اینترنت مردم محور» متعهد شده با کمک به موسسات سرمایه‌گذاری زیرساخت و سازمان‌هایی مانند بانک جهانی، پروژه‌های اینترنتی زیرساخت را ارزیابی، سازمان‌دهی و اجرا کند و ابزارهای بومی، پایداری و مقرون به‌صرفه بودن را به‌عنوان ویژگی‌های کلیدی در گسترش مفید اینترنت می‌داند.


به گزارش عطنا، روزنامه دنیای اقتصاد در مصاحبه‌ای با وینت سرف، مدیر ارشد گوگل گفت‌وگو کرده است و از او درباره اینترنت انسان‌محور و مردم‌محور پرسیده است، متن این مصاحبه را در ادامه می‌خوانیم؛


 «وینت سرف» (Vint Cerf)  با عنوان‌های بسیار زیادی شناخته می‌شود. او یکی از قدیمی‌ترین اعضای انجمن مهندسین برق و الکترونیک (IEEE)، مدیر ارشد گوگل و موسس انجمن «اینترنت مردم محور» (PCI) است.


او همچنین برنده مدال ملی تکنولوژی و جایزه Turing Award بوده و حتی مدال آزادی را از دست رئیس‌جمهوری آمریکا دریافت کرده است. اما ماندگارترین عنوان او، «پدر اینترنت» است که این عنوان را با «Bob Kahn»  مخترع TCP/ IP شریک است.


تعریف عامیانه TCIP/ IP، پروتکل ارتباطی است که اینترنت و تمام چیزهایی که به اینترنت متصل هستند را کنترل می‌کند. این هفته (از ماه مارس)، وینت سرف در تگزاس حضور دارد و قرار است در مراسم SXSW از تکنولوژی جدید انجمن IEEE رونمایی کند. قبل از شروع این مراسم چند سوال را ازطریق ایمیل با او مطرح کرده‌ایم که می‌خوانید:



شما یک پلت‌فرم عظیم در گوگل دارید و برای دفاع و حمایت از تکنولوژی‌های انسان‌محور به سراسر دنیا سفر کرده‌اید. حال دلیل حضور شما در این مراسم چیست؟


«SXSW سابقه درخشانی در جذب افراد خلاق و متفکر از سراسر دنیا دارد و شخصا مایلم از طریق همکاری با این افراد و از راه‌های مختلف، دنیای اینترنت را قابل دسترس‌تر، کاربردی‌تر و گسترده‌تر از گذشته به مردم دنیا ارائه کنم».


ماموریت اصلی پروژه «اینترنت مردم‌محور» چیست؟


تیم «اینترنت مردم محور» متعهد شده با کمک به موسسات سرمایه‌گذاری زیرساخت و سازمان‌هایی مانند بانک جهانی، پروژه‌های اینترنتی زیرساخت را ارزیابی، سازمان‌دهی و اجرا کند. تیم اینترنت مردم‌محور ابزارهای بومی، پایداری و مقرون به‌صرفه بودن را به‌عنوان ویژگی‌های کلیدی در گسترش مفید اینترنت می‌داند. این سازمان قصد دارد با همکاری با دیگر سازمان‌ها از جمله انجمن مهندسان آمریکا IEEE و بانک جهانی، اقدامات برای بهبود ابزارهای دسترسی آنلاین کاربران به اینترنت در سراسر دنیا را آسان‌تر کند.


نیمی از جمعیت جهان تا به‌حال به اینترنت دسترسی نداشته‌اند. مردم آمریکا درباره دسترسی آنلاین بقیه مردم دنیا به اینترنت چه چیزی را باید بفهمند؟


احتمالا مهم‌ترین نکته، درک افراد از پایین بودن سرعت دسترسی به اینترنت در این مناطق و نیاز برنامه‌ها به استفاده از اینترنت نسل 2 و 3 است. استفاده از تلفن‌های همراه با صفحه‌نمایش و قدرت پردازش پایین برای مدت کوتاهی در این مناطق معمول خواهند بود. احتمالا به‌کارگیری اپلیکیشن‌های متصل به اینترنت در این مناطق می‌تواند چالش برانگیز باشد اما مطمئنا مزایای چشمگیری نیز به همراه خواهد داشت.


شرکت‌هایی مانند گوگل و فیس‌بوک هزینه‌های هنگفتی صرف متصل شدن نیمه دیگرمردم جهان به اینترنت کرده‌اند. انجام این اقدامات توسط شرکت‌های خصوصی چه پیامدها و ریسک‌هایی خواهد داشت؟


اگر اقدامات بخش خصوصی باعث محدود شدن حق‌انتخاب‌های کاربران شود، خطر اینکه عده‌ای از کاربران به تمامی خدمات اینترنت دسترسی نداشته باشند وجود خواهد داشت. برای مثال، طرح جدید گوگل در هند موجب دسترسی نامحدود مسافران در 400 ایستگاه راه‌آهن می‌شود که البته این نگرانی‌ها را نیز به همراه خواهد داشت.


یکی از تاثیرات اینترنت و خدمات آن، گسترش اتوماسیون و از بین رفتن بسیاری از مشاغل است. آیا تکنولوژی قادر به خلق موقعیت‌های شغلی جدید خواهد بود یا اینکه به نگرش جدید نسبت به مشاغل نیازمندیم؟


به‌زودی و با اتصال سراسری دستگاه‌ها به اینترنت شاهد خلق موقعیت‌های کاری جدید خواهیم بود.  نصب، تنظیم، مدیریت و به‌روز رسانی این دستگاه‌ها به افراد ماهر نیاز دارد. پلت‌فرم‌های جدید نیز فرصت‌های برنامه‌نویسی جدیدی را به‌وجود می‌آورند. بدون شک، برخی مشاغل جایگزین می‌شوند و برای استخدام شدن در موقعیت‌های شغلی جدید به مهارت‌های جدید نیاز خواهد بود.


با نگاه به آینده، کدام تکنولوژی‌ها بیشتر از بقیه شما را نگران می‌کنند؟


نگرانی عمده من در بخش امنیت، سلامت، حریم خصوصی و حفظ اطلاعات کاربران حتی زمانی که دسترسی به اینترنت وجود ندارد، است. دنیا به جامعه‌ای آموزش‌دیده نیاز دارد که درک کاملی نسبت به شبکه و نرم‌افزار داشته باشد.


آیا حضور شما در مراسم SXSW به منزله استخدام اعضای جدید نیز خواهد بود؟ اگر پاسخ شما مثبت است، چه نوع کمک‌هایی مدنظر شما هستند و ثبت‌نام افراد در انجمن چگونه قابل انجام است؟


«اینترنت مردم‌محور» (PCI) علاقه‌مند به دریافت اطلاعات دسته‌اول درباره وضعیت کنونی دسترسی به اینترنت و ابزارهای دسترسی مختلف در سراسر دنیا است. علاقه‌مندان می‌توانند با ثبت‌نام در خبرنامه ما در بحث و گفت‌وگوها حضور فعال داشته باشند.


انتظار دیدن چه نوع پنل، اسپیکر و گروه‌هایی در این مراسم را دارید؟


متاسفانه وقت من در این مراسم محدود است اما امیدوارم فرصتی داشته باشم تا با شرکت‌کنندگانی که تصورات مشترکی در بخش اینترنت مردم محور دارند، ملاقات داشته باشم.


آیا در بخش SXSW Music هم حضور خواهید داشت؟


بعید می‌دانم زمان کافی برای حضور در این بخش را داشته باشم.


 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار