۲۳ بهمن ۱۳۹۵ ۰۹:۲۱
کد خبر: ۶۸۸۴۸
mohamadghli-yusefi

محمدقلی یوسفی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی درباره رویکرد دولت یازدهم در ماه‌های آینده و فرصت باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری به گفت: دولت در حال حاضر فرصت چندانی برای انجام اقدامات جدید نداشته و وضعیت موجود به گونه ای است که دولت اگر بخواهد هر کاری انجام دهد به زمان نیاز دارد در حالی که تا انتخابات ریاست جمهوری فرصت کمی باقی مانده است.


به گزارش عطنا به نقل از قدس آنلاین، وی درباره اولویت امروز اقتصاد ایران اظهار کرد: طبیعتا هم موضوع تورم و هم اشتغال از اهمیت بالایی برخوردار هستند اما مسئله اساسی این است که اتفاقا در برخی موارد برای اینکه شما بتوانید اشتغال ایجاد کنید باید تورم را کاهش دهید.


یوسفی با اشاره به کاهش نرخ تورم به صورت ساختاری و نه مقطعی تصریح کرد: کاهش تورم باید به معنای واقعی اتفاق بیفتد چرا که تورم مانند تبی است که برای مقابله ریشه ای با آن باید دلایل ایجاد آن علت یابی شود. وگرنه ممکن است صرفا با استفاده از تب بر یا مسکن، تب به صورت مقطعی کاهش یابد.


وی افزود: بنابراین باید علل ایجاد تب را شناسایی کرد و در مرحله بعد گام‌های اساسی برای انجام این کار برداشت تا تورم کاهش یابد که طبیعتا این موضوع می‌تواند منجر به ایجاد اشتغال نیز شود.


این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اما آنچه تحققش در جامعه ایران راحت‌تر و البته مهم‌تر است موضوع اشتغال است چرا که تورم پدیده ای است که خواه نا خواه در اقتصاد ایران وجود دارد اما اشتغال و حرکت در راستای آن گامی است که دولت می‌تواند روی آن مانور دهد.


وی افزود: برای مثال حتی برای کشوری مانند آمریکا که به لحاظ توسعه، کشور پیشرفته ای محسوب می‌شود موضوع اشتغال چنان اهمیت دارد که رئیس جمهور جدید آمریکا موضوع ایجاد اشتغال را به عنوان مهم ترین وعده انتخاباتی خود مطرح کرده است. یعنی اشتغال موضوعی است که فرقی نمی‌کند شما در چه موقعیتی از سطح توسعه باشید.


یوسفی با اشاره به آمار موجود بیکاری در کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه در ایران آمارهای اقتصادی ارائه شده از سوی مراکز آماردهی از دقت لازم برخوردار نیست که البته این موضوع مسئله جدیدی نبوده و از گذشته نیز همین روال وجود داشته است.


وی در ادامه گفت: معمولا دولت‌ها این رویه را از یکدیگر آموخته و هر دولتی سعی می‌کند عملکرد خودش را توجیه کند بنابراین شاید کسی آمار واقعی و دقیق نرخ بیکاری را نداند. اما انتظاری که ما می‌توانیم داشته باشیم این است که نرخ واقعی بیکاری از نرخ‌های اعلام شده بیشتر است.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه با اشاره به افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار اظهار کرد: بهتر است به جای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بگوییم فارغ‌التحصیلان مدرک دار چرا که هر کسی که مدرک دانشگاهی داشته باشد ضرورتا دانش ندارد. متاسفانه گستردگی دانشگاه‌ها در ایران و ورود بی رویه افراد مختلف برای اخذ مدرک باعث شده است در حال حاضر بخش وسیعی از جامعه ما به خصوص افراد بیکار را فارغ‌التحصیلان مدرک دار تشکیل دهند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: از آنجا که این دسته از افراد دارای مدرک هستند به سراغ برخی از شغل‌های موجود نمی‌روند که همین موضوع بر افزایش بیکاری فارغ‌التحصیلان دامن می‌زند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار