۲۶ فروردين ۱۳۹۶ ۰۹:۵۹
کد خبر: ۷۸۴۲۹
taghavi

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به موفقیت دولت در کاهش تورم گفت: برخلاف ادعاهای سیاسی، بررسی شاخص‌های اقتصادی و روش‌های علمی نشان می‌دهد که کشور از دوره رکود خارج شده است. این موفقیت با انضباط مالی و برنامه‌های اقتصادی دولت به دست آمده و با قاطعیت می‌شود ایران درگیر دوران رکود-تورمی دولت قبل نیست.


به گزارش عطنا، مهدی تقوی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، ضمن تاکید بر اینکه کشور از شرایط رکود و تورم نجات یافته است و این موفقیتی بزرگ است که آثار آن به زودی خود را در زندگی مردم نشان خواهد داد، افزود: تورم ذره ذره سفره مردم را کوچکتر می‌کند و تورم مخرب ۴۰ درصدی اگر ادامه می‌یافت وضعیتی شبیه ونزوئلا در انتظار ایران می‌بود و اتخاذ کنترل تورم به عنوان سیاست راهبردی دولت یازدهم در ابتدای امر، بهترین اقدام بود.


وی ادامه داد: سیاست‌های انقباضی باعث شد تا دولت بتواند تورم را به خوبی کنترل کند. اما تحریم‌ها در سه سال اول دولت یازدهم و کاهش قیمت نفت در نهایت باعث بروز رکود در بخش‌ها شد که جز استثناهایی مانند مسکن اکنون این رکود کاملا رفع شده است.


به گفته عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی، نتیجه اصلی رکود بیکاری است که با بررسی نماگرهای اقتصادی نشان می‌دهد دولت توانسته شغل ایجاد کند، اما تعداد بیکاران باقی مانده از سال‌های گذشته باعث شده تا این ایجاد شغل برای جوانان بیکار چندان به چشم نیاید.


تقوی در پاسخ به کسانی که می‌گویند کشور از رکود خارج نشده است، گفت: بنده به عنوان یک اقتصاددان و با بررسی‌های علمی و نماگرهای موجود به صراحت می‌گویم به طور کلی کشور از دوره رکود خارج شده و اگر تنها بخش‌هایی مانند مسکن است که همچنان در رکود است، نباید آن را به کل اقتصاد کشور تعمیم داد. در واقع اظهارنظرهای سیاسی واقعیت‌های اقتصادی را تغییر نمی‌دهد.


این اقتصاددان افزود: رکود و تورم هر دو برای اقتصاد مضر است. نباید یکی را بر دیگری ترجیح داد، اما تورم فزاینده در کشور باعث شده بود تا سالانه قدرت خرید اقشار فرودست جامعه کاهش یابد و تورم تک رقمی اقدامی است که می‌تواند بزرگترین دستاورد اقتصادی دولت تلقی شود.


وی افزود: برخی ادعا می‌کنند که کاهش تورم مقدم بر رفع رکود نیست. این عده کسانی هستند که در شرایط تورمی به سودهای کلان دست می‌یابند. بررسی اقتصادهای بزرگ جهان نشان می‌دهد که تورم زیر ۵ درصد رقم مناسبی است و اگر نرخ رشد هم در همین حدود باشد، رکود نیز از بین خواهد رفت.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در پایان تاکید کرد: موفقیت‌های اقتصادی دولت بعد از ویرانی که در دولت قبل در کشور به وجود آمده بود، اقدام درخشانی است که برخی اظهارنظرهای سیاسی نمی‌تواند از ارج آن بکاهد و اگر روند فعلی اقتصاد کشور تداوم داشته باشد در سال‌های آتی شاهد رشد قابل توجهی در ایران خواهیم بود.


 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار