عطنا - نشست "روزنامه نگاری تحقیقی" به همت پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و با تدریس میلاد گودرزی برگزار شد.
این نشست به دعوت دکتر محمدامین زارعی؛ رئیس پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و با تدریس میلاد گودرزی؛ دانشجوی دکتری و روزنامه نگار تحقیقی، با هدف تبیین اهمیت روزنامه نگاری تحقیقی همراه با تغییرات اجتماعی، یکشنبه ۱۳ آبان ساعت ۱۰ صبح در سالن اجتماعات دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار گردید.
میلاد گودرزی در این نشست، علاوه برتوضیح تفاوت ساختاری بین روزنامه نگاری سنتی و تحقیقی، به تاثیر روزنامه نگاری تحقیقی در کنترل توجه مخاطب و ایجاد تغییرات اجتماعی پرداخت.
گودرزی با بررسی چند نمونه از پروندههای مورد مشاهده خود، شیوه کار و مفهوم خط زمان در روزنامه نگاری تحقیقی را تشریح کرد و گفت: "روزنامه نگاری سنتی در بهترین حالت، راوی یک ماجراست، در حالی که تصور روزنامه نگار تحقیقی، تغییر دنیا و ایجاد تفاوت است. تصور[یک روزنامه نگار تحقیقی] براین است که باید در مرکز دنیا باشم. به عنوان مثال، من باید جلوی قاچاق را بگیرم. شأن روزنامه نگار تحقیقی، تغییر واقعیت هاست نه صرفا بیان آنها".
وی افزود: "گاهی در رسانههای تحقیقی ما به دنبال تغییر ساختار و یا پیگیری یک مورد خاص هستیم؛ تغییر ساختار یعنی در خط زمان خود، هدف خود را تغییر یک قانون و یا یک ساختار اشتباه در جامعه قرار میدهیم در حالی که در پیگیری یک مورد خاص، ما دنبال تغییر موقعیت و شرایط یک فرد هستیم".
گودرزی پس از تبیین و تعریف روزنامه نگاری تحقیقی، این نکته را خاطر نشان کرد: "ما به دنبال این هستیم که جامعه، هم وزن با حاکمیت بتواند در حل مشکلات و پیگیری تنشها کارآمد باشد و روزنامه نگاری تحقیقی یکی از این راه هاست".
محتوای چند رسانه ای:
خبرنگار و گزارشگر خبر: عطیه انصاری
نویسنده: رقیه برهانی پور
عکاس خبری: عاطفه انصاری
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید