۰۹ اسفند ۱۴۰۰ ۱۳:۰۸
کد خبر: ۳۰۳۵۸۷

عطنا - علی سرزعیم، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و تحلیلگر مسائل مالی و اقتصادی درباره اینکه پیچیدگی‌های اخذ مجوز‌های کسب و کار چه تاثیرات مخربی بر تولید و اقتصاد کشور دارد، گفت: به طور کلی شرایط سخت اخذ مجوز‌ها بخش عرضه محصولات را محدود می‌کند، یعنی افرادی که میخواهند وارد بازار کار شوند و با سرمایه گذاری کسب و کاری ایجاد کنند را محدود می‌کنند. مجوز‌ها باعث می‌شود که موانع ورود به بازار کسب و کار زیاد و رقابت و سرمایه گذاری هم محدود شود که خود پیامد‌هایی به دنبال دارد.

وی در مورد این سوال که با توجه به اینکه کسب وکار‌های کوچک و متوسط یکی از مهمترین پیشران‌های اشتغالزایی در اقتصاد هستند، مهمترین مشکل پیشروی این کسب وکار‌های کوچک و متوسط آیا مجوز‌های کسب وکار و نظام تامین مالی خرد است، اظهار کرد: این مجوز‌ها یکی از مشکلات پیشروی این کسب و کار‌ها است، اما نمی‌توان گفت که مهمترین یا تنها مشکل است. تامین مالی و قوانین کار هم بخش دیگری از مشکلات این کسب و کار‌ها محسوب می‌شود. این‌ها به این موضوع بسیار حساس هستند چراکه آن‌ها شرایط پرداخت دستمزد و هزینه‌های نیروی کار بسیار برای آن‌ها تعیین کننده است.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به این سوال که با توجه به آمار‌های وزارت اقتصاد و برخی از کارشناسان و اقتصاددانان، مجوز کسب وکار مهمترین مانع رونق کسب و کار است، اهمیت تسهیل مجوز‌های کسب وکار در امر مانع زدایی از تولید چیست، افزود: زمانی که یکی از موانع شکل گیری کسب و کار‌ها تعداد زیاد مجوز‌ها است، کاهش این تعداد باعث می‌شود که کسب و کار رونق بیشتری بگیرد و افراد بیشتری هم وارد بازار شوند و رقابت هم افزایش پیدا کند. هرچند که تبعات رقابت بیشتر این است که عده‌ای که قبلا کسب و کار آن‌ها رونق بسیاری داشته، کاسبی آن‌ها کساد می‌شود، اما در مجموع به نفع جامعه است.

سرزعیم همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به اهمیت بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط، ضرورت کارآفرینی و خوداشتغالی، نظر شما در خصوص محدود و مشروط کردن شروع کسب و کار به اخذ مجوز چیست، بیان داشت: بنگاه‌های کوچک تاثیر کمی بر کارآفرینی دارند، اما تاثیر آن‌ها بر اشتغال بسیار زیاد است و هرچه مجوز‌ها در کشور تسهیل شوند به کاهش نرخ بیکاری کمک می‌شود. این بنگاه‌ها به افزایش کارآفرینی هم اندکی کمک می‌کنند، اما تاثیر آن برا اشتغال بسیار بیشتر است.

وی در مورد این سوال که حریم‌های صنفی چه تاثیری بر مشاغل دارند و آیا حریم‌های صنفی با منطق اقتصادی تطابق دارد یا خیر، تصریح کرد: بدون تردید تاثیر دارد چراکه عمده اشتغال کشور از بنگاه‌های کوچک است و بنگاه‌های بزرگ عمدتا سرمایه دار هستند و تجهیزات زیادی دارند و همچنین اشتغال کمی ایجاد می‌کنند. طبیعتا اتحادیه‌های صنفی هم می‌توانند به انحصار کمک کنند هم نقش دیگری در این خصوص داشته باشند، بستگی دارد که اتحادیه‌ها چه نقشی را در این حوزه انتخاب کنند.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار