عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: تا زمانی که بخش خصوصی و حکومت قانون در اقتصاد ایران، محترم شمرده نشود و دولت تصدیگری را رها نکند، مشکلات ادامه مییابد.
به گزارش عطنا به نقل از خبرآنلاین، محمدقلی یوسفی، عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: تا زمانی که بخش خصوصی و حکومت قانون در اقتصاد ایران، محترم شمرده نشود و دولت تصدیگری را رها نکند، مشکلات ادامه مییابد. برای رسیدن به این مهم بانک مرکزی باید استقلال داشته باشد و هم اینکه ذخایر نفتی باید در اختیار یک نیرو و شورای مستقل باشد تا بتواند برای نسلهای آینده نیز از آن صیانت کرده و همچنین سرمایهگذاری تولیدی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: محترم شمرده نشدن بخش خصوصی به ساختار قانون اساسی برمیگردد که باید اصلاح شود و هیچ راهی جز این نداریم؛ در این راه قدرتها و نیروهای موازی باید حذف شوند و باید صراحت قانونی داشته باشیم.
این اقتصاددان تأکید کرد: همچنین دولت باید کارها را رها کرده و به بخش خصوصی بدهد زیرا تا زمانی که بخش خصوصی محترم شمرده نشود و دولت و حاکمیت به خود اجازه دهد به زندگی خصوصی افراد دخالت کند، طبیعتاً بخش خصوصی محترم شمرده نمیشود.
وی توضیح داد: متأسفانه به دلیل اینکه درآمد نفت در اختیار و در جیب دولت است، بازرگانی رونق پیدا میکند و بازرگانان قدرت میگیرند و در سیاستگذاری تصمیمات مهم را اتخاذ میکنند. این حوزه سودآوری بسیار بالایی دارید و پیوند بین بازرگان مآبان و یا تاجرمآبان و سیاستمداران شکل میگیرد. ارتباط سهگانه بین این افراد به وجود میآید و این مهمترین مشکلی است که در جامعه با آن مواجه هستیم.