۰۱ شهريور ۱۳۹۷ ۱۹:۲۶
کد خبر: ۲۵۱۲۰۶
name

یک کارشناس اقتصادی با بیمار خواندن اقتصاد ایران تصریح کرد: بیماری اقتصادی ایران مانند سرماخوردگی نیست و با چند راهکار قابل حل نیست. وقتی بشکه‌ آبی سوراخ شده است ما ابتدا باید از خروج آب جلوگیری کنیم و بعد به فکر سایر اقدامات باشیم. حل مشکلات اقتصادی ایران باید گام به گام صورت گیرد و تغییرات ساختاری زیادی را می‌طلبد.


به گزارش خبرنگار عطنا، نشست اقتصاد ایران با موضوع «تعیین مولفه‌های راهبردی نامه اقتصاددانان به مردم و رئیس جمهور» با سخنرانی دکتر فرشاد مومنی، عضو هیئت علمی گروه برنامه‌ریزی و توسعه‌ی اقتصادی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی و رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد، دکتر حسین راغفر، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، دکتر سید محمدباقر نجفی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه و دکتر جهانمیر پیش‌بین، عضو سابق هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، 25 مردادماه در موسسه مطالعات دین و اقتصاد برگزار شد.


سخنرانان اصلی این نشست دکتر مومنی و دکتر راغفر بودند ولی در انتهای نشست فرصت کوتاهی برای دکتر نجفی و دکتر پیش‌بین ایجاد شد تا  به نکاتی درباره نامه اخیر اقتصادانان بپردازند.


جهانمیر پیش‌بین با بیان اینکه وقتی تاریخ اندیشه سیاسی را مطالعه می‌کنیم به این نکته می‌رسیم که ظلم و فساد تمدن‌ها را نابود می‌کند، گفت: ظلم و فساد در جامعه ما هم فرا گیر شده است. شورای نگهبان بدون استدلال کافی افراد شایسته را در انتخابات کنار می‌زند و این باعث عدم حضور افراد شایسته‌ای در ساختار قدرت می‌شود.


وی افزود: راه حل مشکلات حضور مردم در عرصه قدرت است، امروزه هنوز تعریف دقیق منافع ملی توسط مجلس ضعیف صورت نگرفته است. قانون اساسی رفراندوم را حق مردم می‌داند در حالی که نمایندگان آن را حق مردم نمی‌دانند. در بسیاری از موراد، در مجلس امروزی نمایندگان بدون تخصص تصمیم‌گیری می‌کنند در حالی که کار باید دست کاردان باشد.


استاد بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه ما هر روز از اینکه باید وابستگی‌مان به نفت کم شود صحبت می‌کنیم ولی مسیر خود را تغییر نمی‌دهیم، گفت: رهبری نکات بسیاری در مورد وضعیت اقتصادی گفته‌اند اما عملکردها اینگونه نیست.


وی ادامه داد: شرط اصلی بهره‌وری در مراکز قانون‌گذاری حضور مردم است. نظام پرداخت هماهنگ حقوق کارکنان دولت نشان می‌دهد که چه میزان ظلمی به کارکنان می‌شود. قانون اساسی که چهل سال قبل تصویب شده حق رفراندم را تجویز کرده و این اتفاق باید عملی شود.


پیش‌بین در پایان با اشاره به اینکه افراد بسیاری در تاریخ وجود داشته‌اند که بسیار به کشور کمک کرده‌اند ولی مورد بی‌مهری قرار گرفتند، گفت: در کنار بی‌مهری به افراد بسیاری، عده‌ای در داخل کشور هستند که با اقدامات خود آسیب فراوانی به مملکت وارد می‌کنند، وقتی روزنامه کیهان حمله نظامی یمن را به امارات پیش‌بینی می‌کند، نشان از وجود فاجعه در کشور است.



حاکمیت خصولتی‌ها در ایران بحران‌زاست


همچنین محمدباقر نجفی به عنوان آخرین سخنران نشست با بیان اینکه ما باید در مسائل ابتدایی به راه حل برسیم و قدم به قدم جلو برویم، گفت: اقتصادانان امضا کننده نامه به رئیس جمهور در تلاش هستند تا بتوانند برای مشکلات متعدد راهکار بیابند ولی شرط اصلی حل مشکلات این است که ما باید در اصل بیماری و مشکل به توافق برسیم، نیاز است تا ما باب یک گفت‌وگو را باز کنیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به بحران‌های حساس تاریخی، افزود: در اواخر صفویه مردم از حکام فراری بودند. زرین‌کوب معتقد است مردم به خاطر ضرب شمشیر اعراب تسلیم آنها نشدند بلکه از اوضاع و شرایط جامعه خود خسته و ناراضی بودند و این عامل اصلی شکست در مقابل اعراب است. ما در اواخر قاجار شاهد مهاجرت‌های دسته جمعه بودیم.


وی اضافه کرد: امروزه در فضای مجازی اتفاقات جالب و منحصربه‌فردی از حمایت مردم ترکیه از دولت خودشان قابل مشاهده است، ولی در ایران نمی‌توان مردم را مقصر دانست.


نجفی یادآور شد: دوستان اقتصاددان نامه‌نویس به هیچ وجه ادعای داشتن علم غیب ندارند. یکی از نکات مورد توجه اقتصادانان نامه‌نویس این است که حاکمیت خصولتی‌ها برای اقتصاد ایران بسیار بحران‌زاست.


نجفی با تاکید بر اینکه تمام تلاش نامه‌نویسان و اقتصاددانان جهت شفافیت و روشن شدن موضوعات است، گفت: ربا و نرخ بهره یک معنی ندارند ولی وقتی پولی از سوی یک فرد یا نهاد در بانک گذاشته می‌شود و کسی که این پول را در بانک گذاشته بهره بسیار بالایی می‌گیرد، این اتفاق ربا است. وقتی قو‌ه‌ای هزاران میلیارد تومان در یک بانک خصوصی سپرده می‌گذارد، این چیزی جزء ربا نیست.


استاد اقتصاد دانشگاه رازی با بیان اینکه عده‌ای از ما راهکار طلب می‌کنند، گفت: هنگامی که فردی به بیماری سرماخوردگی دچار می‌شود، دکتر با چند دارو این بیماری را رفع می‌کند. بیماری اقتصادی ایران مانند سرماخوردگی نیست و با چند راهکار قابل حل نیست. وقتی بشکه‌ آبی سوراخ شده است ما ابتدا باید از خروج آب جلوگیری کنیم و بعد به فکر سایر اقدامات باشیم. حل مشکلات اقتصادی ایران باید گام به گام صورت گیرد و تغییر ساختار زیادی را نیازمند است.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار