مدیر امور آسیبهای اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره تعقیب مجرمان خطرناک پس از آزادی از زندان، گفت: معتقدم سیستم قضایی و امنیتی ما باید برای رصد مجرمان خطرناک یک سیاست مدون ارائه دهد.
به گزارش عطنا، روزبه کردونی در همایش «قربانیان خاموش» با موضوع «بررسی موارد کودکآزاری در محلات حاشیه و راهکارهای پیش رو» که سهشنبه 10 مردادماه توسط جمعیت امام علی(ع) در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، بیان کرد: از جمعیت امام علی(ع) بابت برگزاری این همایش و سایر فعالیتهای اجتماعی تشکر میکنم.
وی گفت: متأسفانه یکی از طنزهای روزگار ما این است، افرادی که عمر و وقت خود را صرف فعالیتهای اجتماعی خیرخواهانه میکنند، کتک میخورند، بنابراین هر كه در اين بزم مقربتر است، جام بلا بيشترش میدهند.
کردونی در پاسخ به سؤال زهرا رحیمی، مدیرعامل جمعیت امامعلی(ع) مبنی بر اینکه آیا در شرایط فعلی، لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان قابل اجرا است یا نیاز به تغییر و تحول اساسی در بخشهای مختلف ازجمله بهزیستی دارد؟ اظهار کرد: نکتهای که وجود دارد این است که در دو حادثه اخیر، این دو کودک، بچههای کار و خیابان نبودند و حتی اگر لایحه هم تصویب شده بود، تأثیری در این دو حادثه نداشت اما نکته اینجاست که باید از این دو حادثه درس گرفت تا از وقوع حوادث مشابه جلوگیری کرد.
مدیر امور آسیبهای اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: بحث آموزش جنسی به کودکان و آموزش به والدین از جمله نکاتی است که در دو حادثه اخیر، مورد غفلت قرار گرفته است.
وی با اشاره به سابقه کیفری متهمان این دو پرونده، گفت: در مواردی مانند «خفاش شب»، «بیجه» و یا حادثه مشابه در آبادان، مجرمان همه سابقه کیفری داشتند و آزاد شده بودند، طبق آمارهای بینالمللی 67 درصد مجرمان پس از آزادی و 76 درصد مجرمان پنج سال پس از آزادی، دوباره به زندان برمیگردند.
کردونی اذعان کرد: آمارها در ایران به گفته رئیس سازمان زندانها، «این درصدها در کشورماه به ترتیب 46 الی 50 درصد است»، بنابراین حدود ٥٠ درصد زندانیان آزادشده، این احتمال در موردشان وجود دارد که دوباره به علت تکرار آن جرم به زندان برگردند و ما باید برای این پدیده فکری کنیم.
او با بیان اینکه در آمریکا نسبت به این موضوع تدابیری اندیشده شده است، گفت: اگر شما سایت (اف.بی.آیی) را باز کنید در هر ایالات مجرمانی خطرناکی که احتمال جرم آنها وجود دارد خانه و محل سکونت آنها مشخص است و بنابراین مردم در برخورد با این افراد جانب احتیاط را رعایت میکنند.
کردونی با بیان اینکه خون پاک به ناحق ریخته شده این دو معصوم باید پشوانه تغییر سیاستی محسوس و قابل لمس در جامعه باشد، گفت: مشخصاً معتقدم سیستم قضایی و امنیتی ما باید برای رصد مجرمان خطرناک، یک سیاست مدون ارائه دهد.