۰۹ تير ۱۳۹۸ ۱۸:۱۲
کد خبر: ۲۸۱۸۲۹
13980409000939_Test_NewPhotoFree
با حضور جمعی از استادان برجسته دانشگاه ها، پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های بیانیه گام دوم انقلاب با موضوع «عدالت» به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

به گزارش عطنا و به نقل از فارس، حجت‌الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این نشست گفت: اگر به بیانیه گام دوم انقلاب توجه کنیم کارهای فراوانی در حوزه دانشگاهی قابل انجام است که حتماً باید در مورد آن تولید محتوا صورت گیرد.


وی افزود: اینکه رهبر انقلاب می‌فرمایند باید در قوای سه‌گانه دستگاهی باشد، برداشت بنده این است که تعبیر رهبر انقلاب ایجاد یک نظام و ساختار جدید نیست. شاید این دستگاه یک فرآیند باشد که در قوای سه‌گانه مسئول مبارزه با فساد است به ویژه در مجموعه‌های منتسب به حکومت.


وی تصریح کرد: خیلی از توصیه‌ها و نکاتی که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب است می تواند محور گفت‌وگوها در فضای دانشگاهی قرار بگیرد و در نهایت به بقای نظام کمک کند.


رستمی یادآور شد: هم از نظر بیرونی و هم از نظر اندیشه‌ای و محتوایی ایجاب می‌کند نظام جمهوری اسلامی به عدالت توجه کند و با فساد مبارزه کند.


وی افزود: درست است که باید عدالت را فراگیر کنیم ولی باید بگوییم اجرای عدالت در کجا اولویت دارد. برخی از جنبه‌های عدالت خیلی ضروری‌تر است که می‌تواند موضوع گفت‌وگو باشد.



 مجاهدی: بیکاری با کنترل رشد جمعیت حل نمی‌شود

محمد مهدی مجاهدی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی هم در این نشست گفت: عدالت را می‌شود یک مفهوم از رشد فرازمانی و فراهمکاری دانست. تعریف‌های زیادی از عدالت شده عدالت یک مفهوم بدیهی است. همانگونه که ظلم و بی‌عدالتی یک مفهوم بدیهی است.


وی با اشاره به بسترهای بی‌عدالتی گفت: آن عاملی که باعث می‌شود در یک جامعه در نسل‌های مختلف بی‌عدالتی شکل بگیرد، نرخ بهره در اقتصاد است.


این استاد دانشگاه تصریح کرد: هر انسانی در هر زمان و مکانی متولد شده باشد یک معرف مشخصی خواهد داشت. ولی وقتی مفهوم بهره وارد می‌شود او را مخیل می‌کند از آینده کم کند و امروز بیشتر مصرف کند. وجهه دیگر اینکه از امکانات آیندگان کم کند و امروز بیشتر مصرف می‌کند. این اولین وجه وجود بی‌عدالتی است.


وی گفت: گاهی گفته می‌شود برای اینکه نسل امروز رفاه بیشتری داشته باشد باید رشد جمعیت را کنترل کرد و این بی‌عدالتی است. ما برای اینکه امروزه بیشتر مصرف کنیم امکان تولد یک انسان را از بین می‌بریم، برای اینکه رفاه ایجاد شود نباید امکان ورود جمعیت را کم کرد بلکه باید کارهای دیگر کرد.


این استاد دانشگاه افزود: این نگاه را اقتصاددانان یهودی به ما آموخته‌اند که برای رفاه اقتصادی باید جمعیت را کنترل کرد.


مجاهدی تاکید کرد: نکته دیگر این است که عدالت و بی‌عدالتی را درون نسلی نگاه کنیم که این هم نرخ بهره دخیل است. بیکاری نتیجه وجود نرخ بهره درون نسلی است. بیکاری یک پدیده پولی است اشتباه نکنیم که برای حل کردن مسئله بیکاری جمعیت را کنترل کنیم.


وی گفت: برای ایجاد عدالت جمعیت به عنوان یک متغیر وضعیت نباید کنترل شود و باید بگذاریم خودش راهش را ادامه دهد و آنچه باید کنترل شود، حجم پول در اقتصاد است که اگر اینگونه شود بیکاری هم نخواهیم داشت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار