به گزارش عطنا و به نقل از فارس، حجتالاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این نشست گفت: اگر به بیانیه گام دوم انقلاب توجه کنیم کارهای فراوانی در حوزه دانشگاهی قابل انجام است که حتماً باید در مورد آن تولید محتوا صورت گیرد.
وی افزود: اینکه رهبر انقلاب میفرمایند باید در قوای سهگانه دستگاهی باشد، برداشت بنده این است که تعبیر رهبر انقلاب ایجاد یک نظام و ساختار جدید نیست. شاید این دستگاه یک فرآیند باشد که در قوای سهگانه مسئول مبارزه با فساد است به ویژه در مجموعههای منتسب به حکومت.
وی تصریح کرد: خیلی از توصیهها و نکاتی که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب است می تواند محور گفتوگوها در فضای دانشگاهی قرار بگیرد و در نهایت به بقای نظام کمک کند.
رستمی یادآور شد: هم از نظر بیرونی و هم از نظر اندیشهای و محتوایی ایجاب میکند نظام جمهوری اسلامی به عدالت توجه کند و با فساد مبارزه کند.
وی افزود: درست است که باید عدالت را فراگیر کنیم ولی باید بگوییم اجرای عدالت در کجا اولویت دارد. برخی از جنبههای عدالت خیلی ضروریتر است که میتواند موضوع گفتوگو باشد.
محمد مهدی مجاهدی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی هم در این نشست گفت: عدالت را میشود یک مفهوم از رشد فرازمانی و فراهمکاری دانست. تعریفهای زیادی از عدالت شده عدالت یک مفهوم بدیهی است. همانگونه که ظلم و بیعدالتی یک مفهوم بدیهی است.
وی با اشاره به بسترهای بیعدالتی گفت: آن عاملی که باعث میشود در یک جامعه در نسلهای مختلف بیعدالتی شکل بگیرد، نرخ بهره در اقتصاد است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: هر انسانی در هر زمان و مکانی متولد شده باشد یک معرف مشخصی خواهد داشت. ولی وقتی مفهوم بهره وارد میشود او را مخیل میکند از آینده کم کند و امروز بیشتر مصرف کند. وجهه دیگر اینکه از امکانات آیندگان کم کند و امروز بیشتر مصرف میکند. این اولین وجه وجود بیعدالتی است.
وی گفت: گاهی گفته میشود برای اینکه نسل امروز رفاه بیشتری داشته باشد باید رشد جمعیت را کنترل کرد و این بیعدالتی است. ما برای اینکه امروزه بیشتر مصرف کنیم امکان تولد یک انسان را از بین میبریم، برای اینکه رفاه ایجاد شود نباید امکان ورود جمعیت را کم کرد بلکه باید کارهای دیگر کرد.
این استاد دانشگاه افزود: این نگاه را اقتصاددانان یهودی به ما آموختهاند که برای رفاه اقتصادی باید جمعیت را کنترل کرد.
مجاهدی تاکید کرد: نکته دیگر این است که عدالت و بیعدالتی را درون نسلی نگاه کنیم که این هم نرخ بهره دخیل است. بیکاری نتیجه وجود نرخ بهره درون نسلی است. بیکاری یک پدیده پولی است اشتباه نکنیم که برای حل کردن مسئله بیکاری جمعیت را کنترل کنیم.
وی گفت: برای ایجاد عدالت جمعیت به عنوان یک متغیر وضعیت نباید کنترل شود و باید بگذاریم خودش راهش را ادامه دهد و آنچه باید کنترل شود، حجم پول در اقتصاد است که اگر اینگونه شود بیکاری هم نخواهیم داشت.