رئیس هیئتمدیره جامعه تورگردانان ایران با اشاره به رشد منفی گردشگری در نیمه دوم سال ۹۷ تکرار تحریمها را عامل آن دانست و گفت: ما از دولت انتظار داریم که امنیت ایران را در بازارهای جهانی تبلیغ کند.
به گزارش عطنا، همایش «چالشهای گردشگری دیجیتال در بازار پر نوسان ارز»، 17 مهرماه به همت خبرگزاری سیناپرس در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد. در این همایش دکتر منوچهر جهانیان، رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ، دکتر ابراهیم پورفرج، رئیس هیئتمدیره جامعه تورگردانان ایران، دکتر ولی تیموری، مدیرکل دفتر مناطق نمونه و زیرساختهای گردشگری، دکتر حمیدرضا ضرغام بروجنی و دکتر پیام حنفیزاده عضو هیئت علمی گروه مدیریت صنعتی دانشگاه علامه طباطبائی به بیان نظرات خود پرداختند.
ابراهیم پورفرج، رئیس هیئتمدیره جامعه تورگردانان ایران با بیان اینکه از ۴۷۰۰ آژانس گردشگری فعال در ایران ۱۸۲ آژانس عضو جامعه تورگردنان و تورآوران به ایران هستند، تصریح کرد: استفاده از تکنولوژی در صنعت گردشگری از سال ۲۰۰۰ در اروپا آغاز شد و ما با این شرکتها در ارتباط هستیم به همین دلیل نمیتوانیم از آنها عقب بیفتیم.
وی با اشاره به نمایشگاههای سالانهای که در سطح بینالمللی برگزار میشود، یادآور شد: جامعه الکترونیک از سال ۷۸ وارد صنعت گردشگری در ایران شد و بعدازآن همکاران ما به ایجاد سایتهایی برای خود اقدام کردند و فعالیت خود را در این فضا گسترش دادند.
رئیس هیئتمدیره جامعه تورگردانان ایران، کشور را درزمینهٔ دستیابی به توسعه دیجیتال در صنعت گردشگری موفق برشمرد و تأکید کرد: امروزه آژانسهای گردشگری سایتهای بسیار خوبی دارند و توانستهاند با استفاده از تبلیغات در فضای مجازی، جایگاه قابلتوجهی در بازارها را به خود اختصاص دهند.
وی با اشاره به پیشرفتهایی که درزمینهٔ تهیه بلیط و رزرو هتل به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: مشکلاتی از قبیل تأخیر در صدور ویزا برای آژانسهای مسافربری وجود داشت که خوشبختانه پس از رایزنی با وزارت امور خارجه توانستیم صدور ویزا در فرودگاه برای تمام کشورهای دنیا بهجز سه مورد را ممکن سازیم، همچنین با ایجاد «ای ویزا» امکان صدور ویزای ایران برای افراد در سراسر جهان بهصورت اینترنتی ایجاد شده است.
پورفرج عامل اصلی در گردشگری دیجیتال را اینترنت دانست و اضافه کرد: تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام ابزار این تکنولوژی است که ما از آن استفاده میکنیم ولی گاهی با مشکلات فراوانی در این راه روبرو میشویم که بهعنوانمثال میتوان به مسدود بودن تمامی حسابهای بانکی کشور اشاره کرد.
وی در ادامه به رشد بیسابقه گردشگری در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی اشاره کرد و گفت: بهار و پاییز فصل توریستی ایران است، بهار امسال آمار بسیار خوبی را داشتیم اما در پاییز با افت بینهایت زیادی روبرو هستیم و فقط بازار گردشگران عراقی است که با رونق ادامه دارد.
رئیس هیئتمدیره جامعه تورگردانان ایران، نوسانات ارزی را عاملی تأثیرگذار در گردشگری دانست و تصریح کرد: شرکتهای خارجی بهشدت قیمت ارز در کشور ما را دنبال میکنند اما چیزی که موجب شد تا رشد گردشگری در نیمه دوم امسال منفی باشد، تکرار دوباره تحریم و تهدید و چالش امنیت در کشور و منطقه است.
وی اضافه کرد: ما قصد داریم تا با شرکت در نمایشگاههای مختلف افت ۴۲ درصدی گردشگری در کشورمان را جبران کنیم و بازارها و شرکتهای جدیدی را در این نمایشگاهها ملاقات کنیم.
پورفرج با بیان اینکه در کشور ما امنیت وجود دارد، یادآور شد: دولت باید این امنیت را تبلیغ کند، ما نیاز داریم علاوه بر شبکههایی مثل «العالم» در شبکههای گستردهتری مثل «BBC»، «CNN» و «MBC» آمریکا جاذبههای کشورمان را تبلیغ کنیم زیرا مشتریهای ما از این شبکهها استفاده میکنند.
وی در پایان بخش علمی و تکنولوژیکی گردشگری را بر عهده دانشگاهیان دانست و خاطرنشان کرد: امیدوارم که تکنولوژی دیجیتالی کشورمان به مرحلهای از رشد و توسعه برسد که ما بتوانیم بهرهبرداری بهتری از آن داشته باشیم.