۱۶ مهر ۱۳۹۷ ۱۱:۰۰
کد خبر: ۲۵۸۱۲۱
عباس شاکری در  نشست خبری «تبیین ابعاد راهگشای مندرج در نامه دوم اقتصاددانان»

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: افزایش صادرات اسم رمز بی‌ثباتی است و خروج آمریکا از برجام با این توجیهات دست به دست هم داده تا عده‌ای را وارد فعالیت‌های سوداگرانه بکند.


به گزارش عطنا، عباس شاکری در کنفرانس خبری با موضوع تبیین ابعاد راهگشای نامه دوم اقتصاد‌دانان که در موسسه دین و اقتصاد برگزار شد، در مورد تحولات اخیر اقتصاد و به ویژه نرخ ارز گفت: بخش شبه دولتی از برنامه اول توسعه تا امروز در سایه نبود شفافیت روز به روز تقویت شده است.


وی ادامه داد: یک عامل آن را می‌توان به خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های اقتصادی دانست و از سویی نرخ ارز افزایش یافته است که در محافل دولتی و غیردولتی جهت توجیه حمایت از صادرات عنوان می‌شود و این بحثی است که از برنامه اول توسعه تا امروز شاهد آن بوده‌ایم.


شاکری گفت: در حالی که افزایش نرخ ارز در این سال‌ها نه تنها صادرات را افزایش نداد بلکه باعث بی‌ثباتی و تورم در کشور شد و باید از نظام تصمیم‌گیری کشور پرسید که پس این افزایش صادرات کجا روی داده است؟


وی گفت: در حالی که وعده حمایت از تولید ملی را می‌دهیم، واردات هنوز ادامه دارد.


شاکری تاکید کرد: افزایش صادرات در گرو تولید مبتنی بر دانش و عرضه نیرومند، گمرک شفاف و رقابت‌پذیری آسان است و افزایش نرخ ارز در وهله بعدی قرار دارد.


این اقتصاددان ادامه داد: اگر تسهیلات اعطایی به بخش صنعت را با بخش خدمات مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که بخش خدمات شاهد رشد مثبت بوده است و موجب جابجایی متنفعان از شرایط شده است به طوری که گروهی  صاحب منافع شده‌اند و مردم و نیروی کار تضعیف شده است که در این صورت نمی‌توانیم صادرات مناسبی داشته باشیم.


شاکری متذکر شد: افزایش صادرات اسم رمز بی‌ثباتی است و خروج آمریکا از برجام با این توجیهات دست به دست هم داده تا عده‌ای را وارد فعالیت‌های سوداگرانه بکند. جالب آنکه آقایان برای این بی‌ثباتی متوسل به تجربه سال 74 می‌شوند.


این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی صادرات را عامل رفاه آحاد جامعه دانست و افزود: افزایش نرخ ارز نتوانسته صادرات را افزایش و واردات را کاهش بدهد و اگر صادراتی بوده مربوط به اقلامی مانند گوجه فرنگی و سیب‌زمینی است در حالی که صادرات باید رفاه عمومی را افزایش دهد نه اینکه منافع گروه خاصی را تامین کند.


شاکری گفت: در حالی که این گروه‌ها از صادرات غیرنفتی سود می‌برند بسیاری از تولیدکنندگان کشور ممنوع الخروج هستند. با توجه به آنکه اقتصاد بازی مجموع صفر است این سود از جیب کارگران و صندوق‌های بازنشستگی تامین می‌شود و باید پرسید که چرا عده‌ای که خیلی زود دلواپس می‌شدند، حالا دلواپس نیستند؟


وی تصریح کرد:‌ در این شرایط مسکن گران و رکود ایجاد شده است در حالی که آهن چند برابر شده است چگونه می‌توان از ساخت مسکن صحبت کرد و این علامت را شما آقایان دادید تا قیمت‌ها بالا برود.


شاکری گفت: ما باید ابتدا موانع را شناسایی کنیم و گرنه توجیهات، اقتصاد را بی‌ثبات خواهد کرد و در صورت استفاده از منابع و تدابیر باثبات هیچ کس جرات تعرض به ما را نخواهد داشت.


منبع: ایلنا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار