۳۱ تير ۱۳۹۷ ۰۹:۱۹
کد خبر: ۲۰۲۶۵۵
yosefi (1)

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی،  با اشاره به مشکلات اقتصادی این روزهای کشور، مشاوران اقتصادی دولت را در به وجود آوردن این شرایط مورد انتقاد قرار داد.


به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، محمدقلی یوسفی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی، بابیان این‌که کسانی که در دستگاه دولتی به‌عنوان اقتصاددان و یا تکنوکرات کار می‌کنند باید پاسخگوی مسائل پیش آمده باشند، اظهار کرد: آن‌ها باید پاسخ دهند که چرا با مشاوره‌های اشتباه خود و سیاست‌هایی که طراحی کردند کشور را به اینجا رسانده‌اند. این‌ها حتی اگر توجیه‌کننده سیاست‌های دولت هم بوده باشند باز هم مقصرند.


وی بابیان این‌که تولید در ایران خفه‌شده است گفت: تکنوکرات‌ها یک زمانی تولید را در کشور ما به این دلیل ضعیف کردند که می‌گفتند ایجاد رانت می‌کند، درحالی‌که حالا در قبال رانت‌های بسیار عظیمی که تجار و دلالان در قبال ارزهای نفتی به جیب زدند سکوت می‌کنند.


این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به  برخی از مشاوران اقتصادی دولت اظهار کرد: این مشاوران حتی اگر استاد دانشگاه باشند بازهم بی‌سواد هستند و احتمالاً از طریق برخی از رانت‌ها هم سود می‌برند.


یوسفی بابیان این‌که کار تولیدی کاری بسیار پرزحمت و دیر بازده است، گفت: طبیعی است در این شرایط بسیاری از دولتمردان سرمایه‌های خود را در بخش تولیدی وارد نمی‌کنند، چراکه آن‌ها خواهان سود کوتاه‌مدت و کاهش قیمت مقطعی برخی از محصولات هستند که این خواسته سیاسی آن‌ها از طریق واردات برآورده می‌شود. سیاسی ازاین‌جهت که آن‌ها از این شرایط برای رأی آوردن خود استفاده می‌کنند.


وی ادامه داد: زمانی که آن‌ها این سرمایه‌ها را در بخش صنعت یا کشاورزی وارد نمی‌کنند و به واردات توجه می‌کنند بدیهی است که در کوتاه‌مدت قیمت‌ها پایین می‌آید، اما در بلندمدت و با تکیه بیشتر به ارزهای خارجی ارزش ریال کاهش پیداکرده و درنهایت باعث ایجاد چنین شرایطی در اقتصاد کشور می‌شود و یک تحریم مانند تحریم‌های آمریکایی کافی است تا وضعیت حادتر شود.


این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی با ابراز امیدواری از موفق بودن مذاکرات با کشورهای اروپایی، اظهار کرد: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بحران‌های اقتصادی و به‌تبع آن بحران‌های سیاسی، امنیتی و اجتماعی را خواهیم داشت.


گفتنی است مسائل اقتصادی ایران از سال‌ها پیش و مخصوصاً در دوران دولت‌های نهم و دهم بارها در صدر اخبار قرار گرفت و موردانتقاد کارشناسان و اساتید دانشگاه هم واقع شد. یکی از دانشکده‌هایی که در این سال‌ها اساتیدش بسیار سعی کردند تا هشدارهای کارشناسانه خود را به گوش دولت‌ها برسانند دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی بود که البته در دوران دولت نهم و با ریاست سیدصدرالدین شریعتمداری بر آن دانشگاه بسیار تضعیف شد به‌طوری‌که «گروه توسعه» این دانشکده که از جدی‌ترین حلقه‌های مطالعاتی اقتصادی بود، منحل شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار