استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: باید مشخص شود ۶۰۰ میلیارد تومان یارانه پرداختی دولت از بیتالمال به شرکتهای واردکننده خودرو، کجا رفته و چه سرنوشتی داشته است.
به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، امرالله امینی، عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبائی اظهار کرد: متأسفانه در شرایط جنگ اقتصادی که حتی واردات خودرو با ارز آزاد نیز نادرست است شاهد بودیم که ارز یارانهای ۴۲۰۰ تومانی برای واردات خودرو به واردکنندگان این محصول پرداخت شد.
وی با بیان اینکه این ۶۰۰ میلیارد تومان رانتی است که به شرکتهای واردکننده خودرو دادهشده است، خاطرنشان کرد: در این شرایط دولت باید موضوع را پیگیری و از واردکنندگان خودرو سؤال کند که ارز یارانهای اختصاصیافته را چه کردهاند؟
عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: حال که پول بیتالمال صرف واردات خودرو شده و کاری هم نمیتوان کرد حداقل وظیفه دولت این است که نظارت کند شرکتهای واردکننده، خودروهای واردشده با ارز یارانهای دولتی را به نرخ ارز آزاد نفروشند.
وی افزود: هرچند که متأسفانه میتوان پیشبینی کرد که شرکتهای واردکننده خودرو طبق روال گذشته، خودروهای واردشده با ارز دولتی را با نرخ ارز آزاد فروخته و ۶۰۰ میلیارد تومان یارانه پرداختی را تصاحب کنند.
امینی تصریح کرد: وظیفه دولت است که از این اتفاق جلوگیری و نظارت کند که این پول کجا رفته است.
گفتنی است بانک مرکزی چندی پیش لیست شرکتهای واردکننده خودروی دریافتکننده ارز ارزان دولتی را منتشر کرد. بر این اساس با توجه به تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد، حدود ۶۰۰ میلیارد تومان یارانه در قالب ارز دولتی به واردکنندگان خودرو پرداختشده است.
شرکتهای رامک خودرو، بهمن موتور، یاران خودروی الوند، ابراهیمی شادمان محمد، ایرانخودرو دیزل، جهان نوین آریا، ایرتویا، نادران کار موتور، کوشا خودرو نگین، آرین موتور پویا، نگین خودرو، نوشه تجارت سپهر، پاکرو سبز قشم، ماموت خودرو، ایمن تجارت جام جم، آرین موتور تابان، آپام خودروی الوند، نگین خودرو، آژمان نگین کارا، ملینا تجارت آرکا و کرمان موتور دریافتکننده ارز دولتی برای واردات خودرو هستند.
طبق اعلام رییس انجمن واردکنندگان خودرو، برند خودروهای واردشده با ارز دولتی شامل برندهای نیسان، میتسوبیشی، رنو، سانگیانگ، دیاس، هیوندای، تویوتا، هاوال و فولکسواگن بوده است.