۲۹ خرداد ۱۳۹۷ ۱۹:۴۴
کد خبر: ۱۹۶۳۳۵
حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با اینکه اکثریت مجلس از موافقان FATF هستند ولی هیچ یک از موافقان حاضر به مناظره نشدند و تا الان یک نفر هم به 40 اشکال ما در مورد FATF جوابگو نبوده است.


به گزارش عطنا به نقل از فارس، حسین‌علی حاجی‌دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی «الحاق به معاهده FATF» که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، گفت: پیوستن به کنوانسیون تامین مالی تروریسم در دوره خاتمی در شورای امنیت ملی بحث شد که حتی از بس بد بود حاضر به طرح موضوع در مجلس نشدند.


وی ادامه داد: آقای طیب نیا وزیر اقتصاد وقت به FATF تعهد داد که ایران 41 کار انجام خواهد داد که این کارش مغایر اصل 77 و 125 قانون اساسی بود، چرا که بدون اطلاع مجلس تعهد بین المللی را امضا کرده بود و فقط دولتی‌ها خبر داشتند که البته بعدها توبیخ شد.


این نماینده مجلس تصریح کرد: همه 4 لایحه و 37 کاری که دولت انجام داد مقدمه و پیش نیازی است که کنوانسیون FATF تازه ما را بپذیرد. کسی نمی داند 37بندی که دولت به اجرا درآورد چه بود؟ و این یک ابهام بسیار بزرگ است؟


حاجی‌دلیگانی تصریح کرد: روح و هدف کنوانسیون FATF یکسان سازی تعریف تروریسم است حال چه کسی تروریست را تعریف می‌کند؟ آمریکا، اسرائیل و متحدانش. از دید آنها چه کسی تروریست است؟ مردم مظلوم فلسطین یا اسرائیل؟


وی افزود: اگر به این معاهده بپیوندیم بنا بر تعریف آنها از تروریست رئیس علی دلواری که در بوشهر علیه انگلستان جنگید، هرکس که جلوی رژیم بعث عراق ایستاد، حزب الله و گروه های مقاومت مصداق تروریست می‌شوند و شما تعهد کردید که آنها را دستگیر و محاکمه کرده و نتیجه محاکمه را اعلام کنید. بنابر این شرط معنا و مفهومی ندارد.


وی افزود: اراده جدی در اجرای طرح های جایگزین FATF همچون پیمان‌های مالی دو جانبه وجود ندارد چرا که در خیلی از مدیران، نفوذ غالب شده است و بدترین نفوذ آن است که فکرش فکر غربی یا دل باخته غرب باشد و در جای خود وظیفه خود را بخوبی انجام ندهد.


وی در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: فرصت را از دست ندهید در این یک ماه و نیم مانده موذن جامعه باشید اگر FATF درست در جامعه تبیین نشود و حرکت لازم در مورد این موضوع انجام ندهیم مثل برجام می آیند و در 20 دقیقه تصویب می کنند و بناشان نیز برهمین است.


این نماینده مجلس اظهار داشت: دانشجویان باید از نماینده حوزه انتخابی خود بخواهند رای و موضع خود را نسبت به موضوع FATF به صراحت اعلام کنند.


حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: با اینکه اکثریت مجلس از موافقان FATF هستند ولی هیچ یک از موافقان حاضر به مناظره نشدند. تا الان یک نفر هم به 40 اشکال ما در مورد FATF جوابگو نبوده است؟

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار