۱۹ فروردين ۱۳۹۷ ۲۳:۵۱
کد خبر: ۱۸۱۲۶۲
hemayat az kalaye irani shoar

عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه امام حسین(ع) بهینه‌سازی چرخه صنایع داخلی را مهم‌ترین گام‌ برای حمایت از کالای ایرانی عنوان کرد و گفت: با توجه به کارنامه پنج سال اخیر دولت در حوزه اقتصادی، تحقق بهینه‌سازی چرخه صنایع داخلی بسیار مشکل است.




به گزارش عطنا به نقل از خبرگزاری اقتصادی ایران، محمدرضا مهدیاراسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: اگر قرار است به سمت حمایت از کالای ایرانی برویم، دستگاه‌های دولتی باید اولا از تولید کالایی حمایت کنند که مورد استفاده و مصرف مردم قرار بگیرد و ثانیا امکان تولید بهینه آن وجود داشته باشد که برای این موضوع دو مثال می‌آورم.


وی افزود: مثلا ما می‌گوییم باید از تولید پوشاک ایرانی حمایت کرد زیرا هم از واردات جلوگیری می‌شود و هم اشتغال‌زایی را در پی دارد اما نکته مهمی وجود دارد، اگر کل مصرف پوشاکی که در کشور وجود دارد و در کل میزان پارچه‌ای که برای البسه استفاده می‌شود را میزان مصرف پارچه و پوشاک در نظر بگیریم و آن را با میزان تولید پوشاک داخلی مقایسه کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که هیچ تناسبی بین این دو مولفه وجود ندارد و فاصله زیادی نیز از هم دارند.


این مدرس اقتصاد گفت: مسلم است که چون در تمام سال‌های اخیر تولیدکنندگان داخلی در حوزه پوشاک کوچک و کوچک‌تر شده‌ و محدودتر شده‌اند و به‌طور طبیعی از مسیر حذف شده‌اند، اگر هم بخواهند به مسیر تولید برگردند نیازمند برنامه‌ریزی دقیق هستند، لذا می‌بینیم حمایت بدون برنامه‌ریزی هم فایده چندانی ندارد و باعث می‌شود حتی اگر کمیت تولید بالا برود، کیفیت رشد خاصی نکند.


وی بیان کرد: پس نکته اول که باید مورد توجه باشد این است که ما سطح و میزان تولید کالا را با حفظ و ارتقاء کیفیت، به میزان مصرف مردم نزدیک کنیم تا بتوانیم پاسخگوی نیازها باشیم و نکته دوم این است که محصولات را به نحوی تولید کنیم که قابل رقابت با محصولات خارجی باشد و در واقع بر روی پلکان رقابت قرار بگیرد.


اسماعیلی اظهار کرد: مثال دیگری که می‌خواهم بزنم این است که در صنعتی مانند فولاد که ما در این حوزه کشور بزرگی هستیم و مصرف زیادی از فرآورده‌های آن داریم، بعضا می‌بینیم که واردات شدیدی در این حوزه در ایران رخ می‌دهد و ما از کشورهای شرق آسیا فولاد وارد می‌کنیم در حالی‌که قیمت تمام شده آن بسیار پایین‌تر از فولاد ساخت داخل می‌شود که علت این است که تکنولوژی ساخت فولاد در داخل کشور ما بسیار متفاوت و قدیمی‌تر از کشوری مانند کره است و صنعت فولاد ما بسیار پرهزینه‌تر است که باعث می‌شود فولاد خارجی در مواردی به‌صرفه‌تر باشد.


وی افزود: بنابراین اگر می‌خواهیم از کالای ایرانی و تولید حمایت کنیم یکی دیگر از راهکارها این است که به نحوه تولید و بهینه‌سازی صنایع توجه ویژه کنیم و علاوه بر کمیت تولید به شیوه تولید نیز طوری توجه کنیم که بتوانیم رشد کیفی را برای تولید محصولات متصور باشیم.


این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا اجرایی کردن این نکات و خصوصا بحث بهینه‌سازی تولید، در توان دولت است یا خیر، گفت: بسیار سخت است که این موارد به وقوع بپیوندد و امید کمی به این موضوع دارم، به‌ویژه وقتی کارنامه این پنج سال اخیر دولت را در حوزه اقتصادی بررسی می‌کنیم، تحقق این موضوع بسیار مشکل است و شاهد مثال آن رفتار دولت در قبال صنایع هسته‌ای بود که به تعبیر بنده برای به‌دست آوردن رفاه بیشتر، بسیاری از داشته‌هایمان در تولید، در صنعت هسته‌ای متوقف شد و در برابر آن چیز خاصی به‌دست نیاوردیم، لذا اگر در صنایعی که داریم، مانند فولاد و یا حتی صنایع دیگر مانند خودروسازی و نساجی، دولت کار زیربنایی در جهت بهینه‌سازی صنایع و تولید بکند، واقعا اقدام شگفت‌انگیزی انجام داده است.


 محمدرضا مهدیاراسماعیلی، مدرس اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبائی در پایان گفت: در کل ناامید هم نیستیم و اگر به این نکات توجه شود، می‌توان امیدوار بود دولت و دستگاه‌های اجرایی در زمینه‌ حمایت از کالای ایرانی به توفیقات خوبی دست پیدا کند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار