۰۵ فروردين ۱۳۹۷ ۲۳:۱۶
کد خبر: ۱۸۰۵۵۷
khaniki

استاد ارتباطات توسعه دانشگاه علامه طباطبائی: جامعه در بسیاری از مواقع می‌تواند با نوآوری‌ها، عبور از محدودیت‌های بوروکراسی و خلق فرصت‌های امیدوارانه راه خود را برای گشایش و آفرینش باز کند. امید اجتماعی به مثابه یک افق‌ نو می‌تواند بر ناامیدی اجتماعی به مثابه یک راه‌حل غلبه کند و ذیل خود به ارزیابی و حتی نقد وضع موجود بپردازد. مهم‌ترین ثمره امید اجتماعی دستیابی به افقی برای یافتن مناسب‌ترین راه‌حل‌ها در‌گذار از تنگناها و بحران‌هاست.


به گزارش عطنا، دکتر هادی خانیکی، مدیرگروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت:


نوروز ما ایرانیان هم رسم طبیعت است، هم جشن زندگی و هم جشن مردم است و از میانه این سه جشن، فضایی شکل می‌گیرد متفاوت با آنچه پشت سر قرار گرفته است. در آغاز سال 96، امید به مشارکت و مداخله هر شهروند ایرانی در سرنوشت خود و کشورش رقم خورد و مشارکت و رقابت سیاسی در انتخابات افق جدیدی را به روی ایران گشود و با زمستانی به پایان رسید که با نارضایتی‌ها، نقدها و حتی ناامیدی‌ها و نگرانی‌هایی در حوزه‌های مختلف سیاست، اقتصاد، اجتماع و فرهنگ همراه شد. اما آنچه به سطح آمد و در معرض توجه و... قرار گرفت تمامی ظرفیت‌ها و واقعیت‌های جامعه ایرانی نیست. زیر این سطوح بیم آور، جریان‌هایی از حیات وجود دارد که سهم درست آنها می‌تواند زمینه ساز یک امید واقعی به آمدن سالی بهتر از سالی که گذشت باشد.


امید اجتماعی نه خوش خیالی و نه افتادن در پی موهومات، بلکه توجه به ظرفیت‌های نادیده و ناشناخته در کنار درک واقعی مسائل، تنگناها، چالش‌ها و حتی ابرچالش‌هاست. واقعیت آن است که امروز جامعه ما با تنگناها و حتی بحران‌هایی روبه‌روست که با هر منطق و تجربه‌ای انکارپذیر نیستند. اما آنچه این منطق و تجربه واقع‌بینانه را تکمیل می‌کند قدرت خود ترمیم کنندگی اجتماعی، امکان ترمیم سرمایه اجتماعی و توان بازسازی همبستگی اجتماعی از طریق تجدید روابط، گفت‌وگو و رویارویی‌های جدید فرد و جامعه با خود و دیگری است.


جامعه در بسیاری از مواقع می‌تواند با نوآوری‌ها، عبور از محدودیت‌های بوروکراسی و خلق فرصت‌های امیدوارانه راه خود را برای گشایش و آفرینش باز کند. امید اجتماعی به مثابه یک افق‌نو می‌تواند بر ناامیدی اجتماعی به مثابه یک راه‌حل غلبه کند و ذیل خود به ارزیابی و حتی نقد وضع موجود بپردازد. مهم‌ترین ثمره امید اجتماعی دستیابی به افقی برای یافتن مناسب‌ترین راه‌حل‌ها در‌گذار از تنگناها و بحران‌هاست.


ساده‌ترین راه این مهم گشودن دایره‌های بسته ارتباطی به سوی همدیگر و مشارکت در گفت‌وگوهای همه‌جانبه است که نوروز و فرهنگ ایرانی و اسلامی، زمینه مناسب برای تحقق آن در مقیاس‌های خرد و شبکه‌ای امید و ارتباطات فعال و گفت‌وگوهای دور از نفرت و کینه و خشم را فراهم می‌کند و شکل عقلانی و کاربردی می‌یابد. در مواجهه جامعه زنده با اجزای خود و یکایک کنشگران آن با همدیگر هم مسئله بهتر شناخته می‌شود و هم راه‌حل واقعی‌تر به‌دست می‌آید.


 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار