۲۹ آبان ۱۳۹۶ ۲۰:۴۰
کد خبر: ۱۵۲۲۵۵
amir mahmud harirchi

استاد مددکاری دانشگاه علامه طباطبائی: در تمامی کشورها از جمله‌ایران ستاد بحرانی وجود دارد که عملکرد این ستاد در زلزله اخیر خود دچار نوعی بحران شده است. در این راستا در زمان وقوع بحران پروتکل‌هایی وجود دارد که بر اساس آن می‌گویند، زمانی که هر سانحه طبیعی مثل زلزله اتفاق می‌افتد، چه پیش‌بینی‌هایی باید صورت گیرد.


به گزارش عطنا، دکتر محمود حریرچی، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه در یادداشتی در روزنامه آرمان به مسئله رسیدگی به آسیب‌دیدگان بعد از زلزله کرمانشاه اشاره کرده است که در پی می‌آید؛


در تمامی کشورها از جمله‌ایران ستاد بحرانی وجود دارد که عملکرد این ستاد در زلزله اخیر خود دچار نوعی بحران شده است. در این راستا در زمان وقوع بحران پروتکل‌هایی وجود دارد که بر اساس آن می‌گویند، زمانی که هر سانحه طبیعی مثل زلزله اتفاق می‌افتد، چه پیش‌بینی‌هایی باید صورت گیرد. از این رو اصلی‌ترین پیش‌بینی‌ها در درجه اول چادر و پس از آن خوراک، مواد غذایی و لوازم گرم‌کننده است.


از آنجایی که در ماه‌های آینده فصل سرما در پیش است، برای تامین امنیت زلزله‌زدگان از هر حیث 2 راه پیش روست. از سویی باید افراد زلزله‌زده و آسیب‌دیده را موقتا به مکان‌های سرپوشیده مثل ساختمان‌های اداری، مدارس سالم و حتی به روستاها یا شهرستان‌هایی که صدمه ندیده‌اند منتقل کرد. نکته دوم اینکه باید چادرها را همراه وسایل گرم‌کننده کافی در اختیار افراد قرار دهند.


از این رو در هر 2 مورد به‌ویژه مورد نخست باید بسیج عمومی شکل بگیرد و فراخوانی داده شود که همه در این عرصه به کمک زلزله‌زدگان بشتابند. از طرف دیگر مسکن‌ها، ادارت دولتی، سازمان‌ها، کارخانه‌ها و هرمکانی که بتواند سر پناهی امن برای حادثه‌دیدگان باشد، برای مدتی که یک کمپ یا اسکان موقت برای حادثه‌دیدگان فراهم شود باید در اختیار زلزله‌زدگان قرار گیرد. باید در این راستا عزمی ملی صورت گیرد که حداقل افرادی مثل زنان، کودکان و سالمندان که درجه آسیب‌پذیری بالاتری دارند، به نقاط امن سرپوشیده منتقل شوند.


برخی مکان‌ها هستند که باید در شرایط بحرانی حادثه‌دیدگان در آنجا اسکان یابند، مثل بیمارستان‌ها که اتاق‌های خالی بسیار دارند و می‌توانند افراد زیادی را در خود جای دهند. سازمان‌ها و ادارات دولتی نیز می‌توانند تا مدتی اتاق‌های خود را در اختیار مردم مصیبت‌زده قرار دهند تا آسیب‌دیدگان تا مدتی در سرپناهی گرم زندگی کنند. گرچه ‌این مساله تا زمانی خواهد بود که مسکن‌های موقت و چادرهای برزنتی مستقر شود، وسایل گرمایشی مثل چراغ والور و امکانات دیگر در آنها قرارداده شود و سپس افراد به آنجا منتقل گردند. زلزله اخیر در غرب کشور باید تجربه‌ای باشد تا در آینده آمادگی لازم برای این‌گونه حوادث طبیعی در کشور و دستگاه‌های مسئول وجود داشته باشد.


همه‌جا زلزله، پس‌زلزله‌های روانی و اجتماعی به همراه دارد که متعاقب آن باید پیش‌بینی‌های لازم صورت گیرد. گرچه اتفاق تلخ رخ‌داده در غرب کشور برای عده‌‌ای بازهم درس عبرت نخواهد شد تا برای آینده از هم‌اکنون چاره‌اندیشی کنند. همان‌طور که گفته شد انتقال افراد سانحه‌دیده به مراکز مختلف راه چاره پیش‌ روست تا بتوان مسکن‌های موقت برای حادثه‌دیدگان مهیا کرد. باید ستاد مدیریت بحران کشوری آموزش‌های لازم را به افراد مختلف بیاموزد تا زمانی که اتفاقی رخ می‌دهد، تا این حد خلف وعده صورت نگیرد.


بسیار گفته می‌شود که کشور به‌لحاظ امکانات هیچ کم‌وکاستی ندارد، اما زمان چنین اتفاقاتی بازهم منتظر کمک مردم می‌مانند. گرچه کمک‌های مردم همیشه به مدد آسیب‌دیدگان رسیده، اما این مساله از وظایف مسئولان برای خدمات‌رسانی بهینه به زلزله‌زدگان چیزی کم نمی‌کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار