۱۶ آبان ۱۳۹۶ ۱۸:۰۳
کد خبر: ۱۴۹۸۶۹
mohammad gholi yusefi

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی: با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد ایران، یکی از راهکارهایی که برای ایجاد شغل وجود دارد، گسترش شبکه ریلی در داخل و خارج شهرهاست. ایجاد شبکه ریلی در اقتصاد شهرها اثرات پایدار خواهد داشت و باعث می‌شود میزان اشتغال شهرهای کوچک و روستاها نیز با رشد همراه شود و از مهاجرت آنها به شهرهای بزرگ بکاهد.


به گزارش عطنا، دکتر محمدقلی یوسفی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت:

اشتغال همواره یکی از شعارهای دولت‌ها برای برگزیده شدن است و به تبع آن مردم یک کشور انتظار دارند رفاه حداقلی را با شغلی که به دست می‌آورند، داشته باشند. برخی کارشناسان عنوان می‌کنند دولت فقط باید سیاستگذار عرصه اشتغال باشد و ایجاد شغل توسط بخش خصوصی انجام شود، اما این موضوع در ایران خیلی قابل اجرا نیست به این دلیل که با اقتصاد دولتی، بخش خصوصی توانایی ایجاد شغل را ندارد. البته در عین حال دولت باید بخش خصوصی را توانمند کند. از سوی دیگر باید توجه داشت ایران یک کشور نفت‌خیز است که درآمد آن نیز نصیب دولت می‌شود و حداقل کاری که قوه مجریه و مسئولان اجرایی کشور می‌توانند انجام دهند، ایجاد شغل است.





با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد ایران، یکی از راهکارهایی که برای ایجاد شغل وجود دارد، گسترش شبکه ریلی در داخل و خارج شهرهاست. ایجاد شبکه ریلی در اقتصاد شهرها اثرات پایدار خواهد داشت و باعث می‌شود میزان اشتغال شهرهای کوچک و روستاها نیز با رشد همراه شود و از مهاجرت آنها به شهرهای بزرگ بکاهد.


اجرای این روش به‌دلیل این‌که فقط هدف اشتغال را دربر ندارد، می‌تواند اثرات زیادی را در اقتصاد و جامعه کشور داشته باشد. به‌عنوان مثال توسعه ناوگان ریلی، باعث کاهش آلودگی هوا، تصادفات و مصرف بنزین خواهد شد. در این میان شرکت‌های زیادی مانند کارخانه‌های آهن، فولاد، مصالح ساختمانی،‌ کارخانه‌های تولید شیشه، لاستیک، پارچه و واگن سازی نیز درگیر کار می‌شوند و ظرفیت تولیدی این کارخانه‌ها نیز رشد خواهد کرد. این در حالی است که این‌گونه مشاغل به تخصص زیادی نیاز ندارد، اما نتیجه بسیار مطلوبی برجای می‌گذارد. از سوی دیگر باید توجه داشت گردشگران خارجی را نیز می‌توان با استفاده از این ناوگان جذب کرد.


راهکار دیگری که می‌توان به دولت پیشنهاد کرد، افزایش ورودی رشته‌های تخصصی دانشگاهی است. اکنون پزشکان عمومی زیادی هستند که به دلیل محدود بودن ظرفیت دانشگاه برای رشته‌های تخصصی نتوانسته‌اند تحصیل خود را ادامه دهند. اگر از این پزشکان در شهرهای کوچک استفاده شود و یک بیمارستان متناسب با جمعیت آن شهرها نیز در برنامه ساخت قرار بگیرد همزمان، کارمند، حسابدار، پرستار، ماما، تاکسی، رستوران و هتل‌ها نیز می‌توانند بهره‌مند شوند و برخلاف آن چیزی که نشان می‌دهد، اشتغال بزرگی را به‌دنبال دارد. این‌ شیوه‌های اشتغال‌زایی ربطی به بود و نبود تحریم نداشته و فقط نیاز به سیاستگذاری دارد.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار