رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اهمیت شیوههای فرزند پروری گفت: پدر و مادر شدن نیاز به آموزش دارد.
به گزارش عطنا به نقل از فارس، دکتر احمد برجعلی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اهمیت شیوههای فرزند پروری گفت: پدر و مادر شدن نیاز به آموزش دارد.
او با بیان اینکه در حال حاضر والدین به صورت آزمون و خطا فرزندان خود را تربیت میکنند، گفت: متاسفانه خانوادهها مدل درستی برای تریبت فرزندانشان در دست ندارند.
وی افزود: اگر بتوانیم به زوجهای جوان که در آستانه تشکیل زندگی هستند، با آموزش شیوههای فرزندپروری میتوان از بروز بسیاری از معضلات احتمالی پیش روی نسل جوان جلوگیری کرد.
برجعلی با بیان اینکه هم اکنون والدین از دو روش نادرست سهلانگارانه و سخت گیرانه برای تربیت فرزندانشان استفاده میکنند، اظهار داشت: در روش سهلانگارانه فرزند، آزادی بیش از حد دارد و در روش سخت گیرانه والدین در تمام جزئیات زندگی فرزند دخالت میکنند.
وی اضافه کرد: بهترین روش فرزند پروری، روش مقتدرانه است؛ که بر طبق آن والدین با توجه به سن فرزندان با آنها ارتباط صمیمانه و عاطفی برقرار میکنند و به ایجاد حس مسئولیت پذیری در فرزندانشان توجه کامل دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به گسست نسلی ایجاد شده در بین فرزندان و والدین تصریح کرد: اشتغال والدین و توسعه رسانههای جدید از جمله رایانه و اینترنت و آشنا نبودن آنها با این وسایل، ایجاد فاصله دانشی بین فرزندان و والدین را موجب میشود.
وی افزود: خانوادهها باید مهارتهای خود را در این زمینهها افزایش دهند؛ تا بتوانند با آسیبهای نوپدید از جمله هرزهنگاریهای جنسی در اینترنت و دوستیهای اینترنتی مقابله کنند.
برجعلی در پایان خاطرنشان کرد: همه پژوهشها نشان میدهد که اشتغال مادران به صورت محدود و در فاصله زمانی مشخص در عزت نفس فرزندان بویژه دختران تاثیر دارد.