۰۴ مرداد ۱۳۹۶ ۱۴:۴۸
کد خبر: ۱۳۰۰۵۱
sandogh beynolmelali pul pool

صندوق بین‌المللی پول (IMF) گزارش خود با عنوان چشم‌انداز اقتصاد جهان را به‌روزرسانی کرد. در این گزارش به‌روز‌شده، صندوق پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد جهان را برای سال جاری و سال آینده به ترتیب 5/ 3 درصد و 6/ 3 درصد اعلام کرد که نسبت به پیش‌بینی قبلی تغییری نشان نداد، اما صندوق برآورد خود از رشد اقتصادی جهان در سال 2016 را نسبت به پیش‌بینی ماه آوریل خود افزایش داد و آن را 2/ 3 درصد اعلام کرد.


به گزارش عطنا به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، صندوق علت این افزایش را در وهله نخست رشد بسیار بالاتر اقتصاد ایران و سپس فعالیت قوی‌تر اقتصاد هند اعلام کرده است.




وضعیت اقتصاد جهان


بر این اساس، اقتصاد جهان در سال‌های 2017 و 2018 به ترتیب رشد 5/ 3 و 6/ 3 درصدی را تجربه خواهد کرد. با وجود اینکه صندوق پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی جهان در سال جاری و سال آینده میلادی را تغییر نداده است، اما سهم کشورها در این رشد را تغییر داده و بر اساس تغییرات جدید در این گزارش، پیش‌بینی رشد اقتصادی آمریکا نسبت به پیش‌بینی قبلی صندوق کاهش یافته و برای سال 2017 از 3/ 2 درصد به 1/ 2 درصد و برای سال 2018 از 5/ 2 درصد به 1/ 2 درصد تغییر یافته است. صندوق در توضیح آن اعلام کرده انتظار دارد سیاست‌های مالی این اقتصاد بزرگ جهان کمتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد به‌صورت انبساطی پیش برود.


فرضیات پیشین صندوق حکایت از این داشت که راهکارهای محرک اقتصادی دولت ترامپ موجب رشد اقتصاد آمریکا خواهد شد که دلیل عمده این فرضیات نبود جزئیات برنامه‌های ترامپ بود.بر این اساس، رشد اقتصادی ژاپن و اتحادیه اروپا به دلیل تحولات مثبت پیش‌بینی‌نشده در اواخر سال 2016 و اوایل 2017 بیش از پیش‌بینی قبلی خواهد بود.



صندوق پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی حوزه یورو در سال 2017 را نسبت به پیش‌بینی ماه آوریل خود 2/ 0 درصد افزایش داد و به 9/ 1 درصد رساند و علت آن را «تقاضای داخلی قوی‌تر از پیش‌بینی قبلی» عنوان کرد. صندوق برای ژاپن در سال جاری میلادی رشد 3/ 1 درصدی را پیش‌بینی کرده است در حالی که پیش‌بینی ماه آوریل رشد 2/ 1 درصدی را برای این اقتصاد نشان می‌داد.


صندوق بین‌المللی پول علت این تجدید نظر خود را رشد بیشتر از انتظار در فصل نخست که ناشی از مصرف بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری و صادرات بود، اعلام کرده است. پیش‌بینی صندوق از رشد اقتصادی ژاپن در سال 2018 در همان سطح پیش‌بینی ماه آوریل یعنی 6/ 0 درصد اعلام شده است.


صندوق همچنین پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی انگلستان در سال 2017 را تا 3/ 0 درصد کاهش داد و به 7/ 1 درصد رساند و علت آن را فعالیت‌های ضعیف‌تر از انتظار این اقتصاد در فصل نخست اعلام کرد اما پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی این کشور در سال 2018 را دست‌نخورده در سطح 5/ 1 درصد باقی گذارد.


علاوه بر این، پیش‌بینی صندوق از رشد اقتصادی چین هم افزایش یافته است که منعکس‌کننده اقتصاد قدرتمند این کشور در فصل نخست سال 2017 و انتظارات برای تداوم حمایت‌های مالی است. بر این اساس، نرخ رشد اقتصادی چین در سال 2017، 7/ 6 درصد اعلام شد که 1/ 0 درصد بیشتر از پیش‌بینی ماه آوریل صندوق است. پیش‌بینی شده است رشد اقتصادی چین در سال 2018 ملایم شود و به 4/ 6 درصد برسد اما نسبت به پیش‌بینی قبلی 2/ 0 درصد بالاتر اعلام شده است.


علت این است که پکن سطح بالای سرمایه‌گذاری‌های بخش دولتی را تداوم خواهد بخشید.صندوق، نرخ تورم در اقتصادهای پیشرفته را ملایم و عمدتا کمتر از اهداف تورمی پیش‌بینی کرده است. نرخ تورم همچنین برای برخی از اقتصادهای نوظهور همچون برزیل، هندوستان و روسیه کاهشی است.




درخشش رشد ایران در منطقه


بر اساس پیش‌بینی جدید صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی خاورمیانه و شمال آفریقا به میزان قابل توجهی کند خواهد شد که علت آن به قیمت‌های نفت مربوط است. در پی کاهش قیمت‌های نفت، اقتصاد عربستان سعودی دچار افت شده است. بنا بر پیش‌بینی صندوق، پس از عملکرد بهتر از انتظار اقتصادهای خاورمیانه و شمال آفریقا در سال 2016 و رشد 5 درصدی آنها، این اقتصادها در کنار پاکستان و افغانستان در سال جاری کند خواهند شد و به رشد 6/ 2 درصدی خواهند رسید.


صندوق اعلام کرده است که عملکرد سالم اقتصاد این منطقه در سال گذشته میلادی تا حدود زیادی مرهون رشد اقتصادی قدرتمند ایران که نرخی بالاتر از 5/ 6 درصد را به ثبت رساند، بوده است. رشد اقتصادی بالای ایران هم به دلیل افزایش تولید نفت شکل گرفت.


صندوق در پیش‌بینی جدید خود نرخ رشد اقتصادی عربستان سعودی را کاهش داد و برای سال 2017 به تنها 1/ 0 درصد رساند، نرخی که 3/ 0 درصد کمتر از پیش‌بینی ماه آوریل صندوق بود. در صورت تحقق، این بدترین رشد اقتصادی عربستان از سال 2009 تاکنون خواهد بود.




مخاطرات جهانی


صندوق در به‌روزرسانی جدید گزارش خود که در کوالالامپور، پایتخت مالزی منتشر کرد، چنین نوشت:‌ «در شرایطی که خطرات معطوف بر رشد اقتصاد جهان در کوتاه‌مدت تا حدود زیادی ملایم به‌نظر می‌رسند، در میان‌مدت اما فشارهای کاهنده این خطرات بر رشد اقتصاد جهان همچنان باقی خواهد ماند.»


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار