۳۰ تير ۱۳۹۵ ۱۵:۵۷
کد خبر: ۴۴۲۹۷


 adel azar


امروز عادل آذر به عنوان رئیس دیوان محاسبات کشور انتخاب شد. شاید همزمانی این انتخاب با پرونده حقوق‌های نجومی باعث شد بیش از گذشته افکار عمومی پیگیر نتیجه انتخابات این بازوی نظارتی خانه ملت باشند جایی که رئیس مرکز آمار دولت یازدهم بخت خود را در دیوان محاسبات نیز آزمایش می‌کرد.


به گزارش عطنا به نقل از مهر؛ دیوان محاسبات کشور مؤسسه ای دولتی است که در امور مالی و اداری مستقل می‌باشد و زیرنظر مجلس شورای اسلامی بعنوان بازوی نظارتی آن عمل می‌نماید. این دیوان به کلیه حساب‌های وزارت‌خانه، مؤسسات، شرکت‌های دولتی و سایر دستگاه‌هایی که به نحوی از انحاء از بودجه کل کشور استفاده می‌کنند به ترتیبی که قانون مقرر می‌دارد رسیدگی یا حسابرسی می‌نماید که هیچ هزینه‌ای از اعتبارات مصوب تجاوز نکرده و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد. دیوان محاسبات حساب‌ها و اسناد و مدارک مربوطه را برابر قانون جمع‌آوری و گزارش تفریغ بودجه هر سال را به انضمام نظارت خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم می‌نماید. دیوان محاسبات در اصطلاح حقوقی چنین تعریف شده است :


دیوان محاسبات دادگاهی است مالی که مأمور معاینه و تفکیک محاسبات اداره مالیه و تفریغ کلیه حسابداران خزانه بوده و نیز نظارت می‌کند که هزینه‌های معینه در بودجه از میزان معین شده تجاوز نکند و تغییر و تبدیل نیابد و هر وجهی در محل خود صرف شود و نیز مکلف است که در امر معاینه و تفکیک محاسبات ادارات دولتی و جمع‌آوری سند خرج محاسبات و صورت کلیه محاسبات مملکتی اقدام نماید.


با توجه به صراحت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چگونگی ساختاری و مفهوم چنین تعریفی بطور صریح در اصول ۵۴ و ۵۵ قانون اساسی آمده است.


دیوان محاسبات کشور علاوه بر ستاد مرکزی مستقر در پایتخت، در کلیه مراکز استان‌ها نیز به موجب قانون تشکیلات استانی دارد.


در مورد سوابق عادل آذر باید گفت؛ وی متولد سال۱۳۴۵ در دهلران است که نمایندگی حوزه انتخابیه دهلران، دره‌شهر و آبدانان در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی را در کارنامه‌اش دارد.  آذر هم‌اکنون استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس و رئیس مرکز آمار ایران و دارای دکترای مدیریت صنعتی است.


عادل‌آذر پس از اتمام دوره تحصیلات دبیرستان، در سال ۱۳۶۳ وارد دانشگاه علامه طباطبائی شد و در سال ۱۳۶۷ با موفقیت دوره لیسانس مدیریت صنعتی را به پایان رساند. وی در سال‌های ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰ دوره کارشناسی ارشد را از دانشگاه تربیت مدرس و دوره دکترای مدیریت با گرایش پژوهش عملیاتی را در سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴ از دانشگاه تهران اخذ کرده است.


وی در سال ۱۳۸۹ و در دولت دهم به ریاست مرکز آمار ایران انتخاب و جانشین محمد مدد شد. ریاستی که در دولت یازدهم هم تداوم یافت، مسئله ای که بسیار کم سابقه است و نمونه‌های انگشت شماری از حضور مقامات ارشد در دولت دهم و یازدهم می‌توان یافت.




سوابق علمی و تحقیقاتی


عادل آذر در سال‌های متمادی فعالیتش سوابق علمی و تحقیقاتی فراوانی داشته که بخشی از آن به شرح زیر است:


استاد نمونه دانشگاه تربیت مدرس، سال‌های ۱۳۷۹، ۱۳۸۱، ۱۳۸۲، ۱۳۸۳، ۱۳۸۹، ۱۳۹۱ و ۱۳۹۳، استاد راهنمای برگزیده کشور در ۱۳۸۳، پژوهشگر برتر، دانشگاه تربیت مدرس  در ۱۳۸۴، دیپلم افتخار، آکادمی ملی نخبگان در ۱۳۸۶، کسب رتبه دوم دانشمندان پر تألیف ایران در حوزه علوم انسانی براساس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در ۱۳۹۲، کسب رتبه مؤلف برگزیده، اولین نمایشگاه آثار علمی، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در ۱۳۹۲، پژوهشگر برتر گروه علوم انسانی چهاردهمین جشنواره ملی پژوهشگران و فناوران برتر، وزارت علوم تحقیقات و فناوری-ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری در ۱۳۹۲، استاد برجسته رشته مدیریت زمینه تحقیق در عملیات، انجمن ایرانی تحقیق در عملیات در ۱۳۹۲.


همچنین ریاست هیئت مدیره انجمن علوم مدیریت ایران در سالهای ۱۳۹۱تا ۱۳۹۴، ریاست هیئت مدیره انجمن مدیریت صنعتی ایران، سردبیری مجله پژوهشهای مدیریت در ایران، سردبیری مجله پژوهشهای نوین در تصمیم‌گیری، دبیری علمی کنگره بین‌المللی بودجه‌ریزی عملیاتی، دبیری علمی کنفرانس بین‌المللی مدیریت صنعتی ایران، عضویت در هیئت داوری مقالات Expert Systems With Applications، عضویت در هیئت داوری مقالات Journal of the Operationsal Research Society، عضویت در هیئت داوری مقالات Singapore Management Review، عضویت در هیئت داوری مقالات Journal of Supply Chain Management در سوابق علمی آذر قرار دارد.


وی ریاست دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، ریاست مرکز مطالعات مدیریت و بهره‌وری ایران، عضویت در هیئت امنای دانشگاه تربیت مدرس، مدیریت گروه مدیریت صنعتی دانشگاه تربیت مدرس و مدیریت گروه مدیریت صنعتی دانشگاه امام صادق(ع) را نیز بر عهده داشته است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار