۱۴ خرداد ۱۳۹۶ ۰۱:۴۸
کد خبر: ۸۷۳۴۹
Vahid Agah

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر اینکه نشریات دانشگاهی از اهداف و آرمان اصلی خود دور مانده‌اند، گفت: یکی از مولفه‌های اصلی حقوق شهروندی اساتید و دانشجویان این است که نشریات دانشجویی داشته باشند. متاسفانه در حال حاضر نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها از اهداف خود دور مانده و دانشگاهیان در این خصوص به حقوق خود دست نمی‌یابند.




به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، وحید آگاه در دومین میزگرد از سلسله میزگردهای علمی و تخصصی حقوق دانشگاهیان که با موضوع "تحلیل حقوقی نظام صدور مجوز نشریات دانشجویی" برگزار شد، اظهارکرد: دانشگاهیان، بخصوص اساتید، اعضای هیأت علمی و دانشجویان از گروه‌های مرجع جامعه‌ هستند  که باید حقوق آنها مورد توجه ویژه‌قرار بگیرد، یکی از این حقوق، داشتن نشر نشریات است که‌ بیشتر مورد استقبال اساتید قرار می‌گیرد.


وی در ادامه تصریح کرد: نشریات دانشگاهی در ایران نظام حقوقی خاصی دارد که از سال ۸۳  با در نظر گرفتن «ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی» در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و اصلاحیه آن در سال ۸۵ وضع و دستورالعمل اجرایی این نشریات  نیز سال ۸۶ در شوراهای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی توسط دو وزارتخانه علوم و بهداشت همچنین دانشگاه آزاد وارد مرحله جدیدی شد.


این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه نظام صدور مجوز فعلی برای نشریات دانشگاهی پاسخگوی جامعه شفاف، پرتلاش و پرحجم دانشگاهی نبوده و نشریات دانشگاهی را از آرمان اصلی خود دور ساخته است گفت: به همین دلیل در تمام این سال‌ها هرگونه بررسی و پژوهش در خصوص این نشریات مورد غفلت واقع شده است. امیدواریم با وضع، نشر و ابلاغ منشور حقوق شهروندی مجددا مورد توجه قرار گرفته و در مسیر حرکت به سمت وضعیت مطلوب واقع شود.


وی همچنین اجرای نظام تعقیبی برای کنترل فعالیت‌های نشریات دانشجویی و حذف نظام صدور مجوز را بهترین راهکار برای فعالیت بهتر نشریات دانشجوئی دانست  و گفت: برای شیوه کار نظام تعقیبی نیز می‌توانیم دو دادگاه اداری داشته باشیم  که اگر تخلفی از سوی نشریات صورت گرفت در این مراجع طرح دعوا شود و این مراجع نیز هیات منصفه داشته باشند تا جلسات علنی تشکیل دهند و دانشجویان نیز با شرکت در جلسات در دادرسی قراربگیرند.


در ادامه این نشست، مونس کشاورز دبیر کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی از برگزاری 8 میزگرد علمی - تخصصی دیگر با عنوان حقوق دانشگاهیان تا آخر تابستان جاری خبر داد و افزود: امروزه نشریات دانشجویی در راستای ارتقاء سطح آگاهی جامعه دانشگاهی در حیطه‌های مختلف اعم از علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، هنری، مذهبی، ورزشی و.... فعالیت دارند.


وی همچنین اظهار کرد: افزایش آگاهی جامعه داشجویی و دانشگاهیان با رعایت موازین قانونی و حفظ مصالح جامعه، تامین زمینه‌های مشارکت دانشجویان در نشریات دانشجویی و نیز آموزش آنها برای انجام کارهای گروهی و بهره‌مندی از خرد جمعی در تصمیم گیری‌ها، زمینه‌سازی برای ایجاد گفتمان علمی در محیط‌های دانشگاهی و حوزه‌های فرهنگی،  تقویت روحیه آزاد اندیشی، مسئله شناسی فرهنگی (نیازها و معضلات) و غیره از مهم‌ترین اهداف نشریات دانشجویی است.


کشاورز در پایان تاکید کرد: موضوعاتی حقوق فرهنگی دانشگاهیان، منشور حقوق دانشجوئی و بازخوانی مواد مرتبط در منشور حقوق شهروندی ازموضوعات هشت میزگرد آتی نشریات دانشجویی است.


به گزارش ایسنا، این میزگرد علمی که برنامه مشترک دبیرخانه دائمی کنگره بین‌المللی حقوق شهروندی و وزارت علوم بود که در مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با حضور نماینده وزارت علوم و تعدادی از مدیران مسئول و سردبیران نشریات دانشجوئی برگزار شد.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار