عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی نیاز دانشگاه به برگزاری کرسیهای نظریهپردازی برای رسیدن به علوم انسانی بومی را ضروری دانست و گفت: نیاز ما به نظریههای بومی مثل نیاز تشنه در کویر مانده به آب است.
حسن ملکی در گفتوگو با خبرنگار عطنا با طرح این سوال که شما تصور کنید فردی در کویر بماند نیاز او به آب چقدر است، افزود: به همان نسبت ما به نظریههای بومی احتیاج دارم و اگر این نظریههای بومی در عرصه عمل و حوزه علوم انسانی تولید نشود ما همچنان در کویر خواهیم ماند.
ملکی با اشاره به اینکه اگر به نظریههای بومی در حوزه علوم انسانی نرسیم در کویر تشنگی میمانیم، تصریح کرد: بنابراین برگزاری کرسیهای ترویجی و نظریهپردازی به عنوان یک معبر و مجموعه شرایط در نیل به این موقعیت و هدف، بسیار مؤثر و مفید است.
این استاد دانشگاه معتقد است اگر آسیبها و اشکلاتی در برگزاری کرسیهای نظریهپردازی وجود دارد باید آنها را برطرف کرد ولی اصل فعالیت در نظریهپردازی را باید همچنان تقویت و بر آن تاکید کرد.
معاون سابق فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه هشت سال مسئول برگزاری کرسیهای نظریهپرازی در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه بوده است، اظهار کرد: همچنین عضو شورای نظریه پردازی دانشگاه بودم و اکنون نیز در این زمینه فعالیت دارم و معتقدم برگزاری کرسیهای نظریهپردازی برای رسیدن به نظریههای علوم انسانی بسیار مفید و مؤثر است.
وی خاطرنشان کرد: چون تا حدودی از دانشگاههای دیگر نیز خبر دارم، حقیقا بدون هیچگونه مبالغه میگویم، دانشگاه علامه طباطبائی در زمینه نظریهپردازی سرآمد دانشگاههای کشور است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: البته نمیخواهم بگویم به وضعیت مطلوب رسیدهایم ولی از نظر کمی شامل تعداد کرسیهای برگزار شده و همچنین از نظر کیفی، محتوای کرسیهای برگزار شده دانشگاه علامه طباطبائی وضعیت بسیار بهتری نسبت به سایر دانشگاههای کشور دارد.
وی با بیان اینکه آقای سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی حمایت جدی از برگزاری کرسیهای نظریهپردازی دارد، گفت: از این بابت باید از او تشکر کرد که این اندازه کرسیهای نظریهپردازی را در دانشگاه پررونق کرده است.
ملکی یادآور شد: در جلسه کمیته دستگاهی برگزارکنندگان کرسیهای نظریهپردازی که در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد نیز مسئولان هیئت حمایت کننده از کرسیهای نظریهپردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بر این نکته تأکید کردند که دانشگاه علامه در صدر این حوزه قرار دارد.
گفتنی است دانشگاه علامه طباطبائی امسال در اولین اجلاسیه ملی کرسیهای نقد و نظریهپردازی کشور در بین دانشگاههای کشور رتبه اول را به دست آورد.