سه شنبه مشاورهای این هفته در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی با موضوع «لزوم خدمات مشاوره ای در خانههای سلامت» بود که با حضور علی عظیمی، مدیر سلامت شهرداری منطقه 22 تهران و سخنرانی استادان مشاوره برگزار شد.
به گزارش عطنا، در راستای همکاری دانشگاه علامه و خانه سلامت منطقه 22 شهرداری تهران، سه شنبه مشاوره ای هفتم دی ماه به صحبت پیرامون خانههای سلامت و پتانسیلهای موجود در آنها جهت همکاری با دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه، اختصاص یافت.
در این نشست که با استقبال خوبی مواجه بود، مدیر سلامت شهرداری منطقه 22 تهران در سخنانی گفت: خانههای سلامت شهرداری تهران، از سال 85 و با شعار کار مردم را به خود مردم بسپارید، ایجاد شده اند.
علی عظیمی ادامه داد: این بخشها که هدف آنها خدمت رسانی به ساکنین محله میباشد، در حال حاضر خدمات آموزشی، بهداشتی و ... را به شهروندان، ارائه مینمایند و حضور افراد علمی و دانشگاهی در این محلها سبب ارتقای خدمات و افزایش رضایت ساکنین محلات میگردد.
او افزود: ورود شهرداری به بحث سلامت و در قالب خانههای سلامت، از این جهت اهمیت دارد که سلامت، یکی از مطالبات مهم شهروندان بوده و از طرفی، توانمندسازی و افزایش سطح آگاهی افراد، موجب کاهش رفتارهای پرخطر میگردد.
عظیمی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات قابل توجه کلانشهرها، از جمله کلانشهر تهران، نابرابریهای موجود در ارائه سلامت روان میباشد، که این موضوع به خصوص در محلات کمتر برخوردار، به چشم میخورد و یکی از علل این نابرابریها، شهرنشینی برنامهریزی نشده است.
وی با بیان اینکه منطقه 22 تهران به لحاظ امکانات و زیر ساخت ها، دچار کمبود است، اظهار کرد: از سوی دیگر مشکل عدم اعتماد و حتی نارضایتی مردم در خانههای سلامت وجود دارد، لذا منطقه 22تهران، در راستای کاهش مشکلات و افزایش خدمات و در نتیجه جلب رضایت شهروندان، خواهان یاری و کمک روانشناسان و مشاوران دانشگاه علامه است.
مدیر سلامت شهرداری منطقه 22 تهران تاکید کرد: کلید حل مشکلات، همکاری بین بخش هاست. همکاری با جوامع علمی و کمک به ابعاد مختلف سلامت شهروندان، از جمله خواستههای شهرداری منطقه 22 میباشد.
عظیمی اضافه کرد: سنجش عدالت در سلامت شهری، با طراحی سه پرسشنامه و در هفت محله، با بلوکبندی 2000 نفره انجام گرفت. طبق یافتههای این پژوهش، اولویت سلامت مردم تهران، چاقی و سپس خشونتهای خانوادگی میباشد.
او با بیان اینکه در مرحله مداخله و به دنبال رفع مشکلات منطقه با کمک دانشگاه هستی، گفت: هدف ما کاهش تفاوتها و نابرابریهای اجتماعی است، اقدامات اصلاحی در منطقه، با همکاری دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه، تسهیل خواهد شد.
عظیمی درباره یکی از گرمخانههای تهران با عنوان «خانه بهاران» یادآور شد: یکی از قسمتهای منطقه 22 که نیاز بسیاری به کمک دانشگاهیان حوزه مشاوره و روانشناسی دارد، خانه بهاران است که شهروندان کارتن خواب، شبهای خود را در آن میگذرانند.
او افزود: این افراد نیازمند دریافت خدمات سلامت روان هستند در حالی که توان و یا حتی انگیزه مراجعه جهت رفع مشکلات خود را ندارند، بنابراین شهرداری منطقه 22 اقدامات لازم جهت همکاری افراد متخصص و متعهد از دانشگاه علامه را در راستای برطرف نمودن اینگونه معضلات، فراهم خواهد نمود.
گفتنی است سهشنبه مشاورهای هر هفته در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی با حضور استادان و مهمانان ویژه، به همت انجمن علمی دانشجویی مشاوره و با حمایت انجمن مشاوره ایران برگزار میشود و مسائل روز اجتماعی مورد نقد و کنکاش قرار میگیرد.