۰۳ آذر ۱۳۹۵ ۲۱:۴۲
کد خبر: ۵۷۰۹۹
zarei-2

 تحلیل‌گر مسائل سیاسی و رئیس موسسه اندیشه‌سازان نور گفت: بعضی معتقدند شرایط کنونی خاورمیانه از قیمت آن کاسته است. این حرف درست نیست بلکه به برکت انقلاب اسلامی ما با یک منطقه قوی مواجه شده‌ایم و موقعیت ژئوپولیتیک منطقه بالاتر رفته است.


به گزارش عطنا؛ سعدالله زارعی در اختتامیه همایش «نظام بین‌الملل، تحولات منطقه‌ای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» که در بعد از ظهر سه‌شنبه دوم آذرماه برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: پایه امنیت کشور امنیتی است که مردم برای خود به وجود می‌آورند.


رئیس موسسه اندیشه‌سازان نور این مفهوم را «امنیتی برای مردم و توسط همان مردم» نامید و ادامه داد: این نظریه براساس همان تئوری است که متصور می‌شود امنیت مردم‌پایه به ایجاد یک منطقه امن منتهی می‌شود، این در حالی است که در تئوری‌های دیگر قطعیتی برای این موضوع وجود ندارد.


او اضافه کرد: در مقدمه این نظریه به توانایی‌ مردم در برقراری امنیت فراگیر و پایدار تاکید شده است و این نظریه در عرض نظریات دیگر نیست، بلکه نظریه‌ای است که به نوعی در تضاد با نظریاتی است که مردم را حذف یا سهم آن‌ها را تقلیل می‌دهد.


زارعی ویژگی‌های امنیت مردم‌پایه را چند عامل دانست و گفت: اولین ویژگی قابل ذکر، جامع بودن امنیت مردم‌پایه است. به این دلیل که مردم بماهو مردم، جامع است و امنیت برپایه مردم، امنیت جامعه است. دومین ویژگی تجزیه‌ناپذیری است چرا که امنیت مردم‌پایه متعلق به قشر یا گروه خاصی نیست.


او ویژگی سوم را چنین عنوان کرد: ذاتی بودن امنیت مردم‌پایه به این معنا است که امنیت انضمامی نیست که شاخه‌ای ‌از آن در یک کشور و ریشه آن در کشور دیگر باشد. بلکه از بتن و ذات هر کشور است.


zarei-3


او در ادامه ویژگی چهارم را عدالت‌محوربودن امنیت مردم‌پایه نام برد و خاطرنشان کرد: این نظریه عدالت را به عنوان یک گوهر انسانی در متن خود پرورش می‌دهد و این عدالت در حوزه‌های مختلف گسترش پیدا می‌کند.


زارعی ادامه داد: حفظ کرامت انسان آخرین ویژگی این تئوری است. در نظریه امنیت مردم‌پایه با احترام به شخصیت فرد، موجود با کرامتی به نام انسان شکل می‌گیرد.


زارعی با بیان اینکه امنیت مردم‌پایه به تفنگ تکیه ندارد و سرهنگ‌محور نیست، تاکید کرد: بنا بر این تئوری هم در داخل سرزمین بر روی توانمند‌سازی داخلی و اقتصاد مردم‌پایه تکیه دارد هم یک سیاست خارجی مردم‌پایه را مد نظر خود قرارمی‌دهد.


این تحلیلگر سیاسی افزود: در این تئوری، دولت در عین حفظ حریم‌های دیپلماتیک ارتباط با مردم را دستور کار خود قرار می‌دهد، همچنین در حوزه خارجه اعتبارزا و مبتنی بر حراست مردم است.


او این دیدگاه که «منطقه غرب آسیا ضعیف شده است» را رد کرد و گفت: خاورمیانه در ادوار گوناگون تاریخ تحت استعمار و حمله قدرت‌های گوناگون بوده است، اما امروزه به قدرتی دست یافته است که جنگ‌ها را در مدت کوتاه دفع می‌کند، بنابراین به هیچ عنوان نمی‌توان این منطقه را ضعیف دانست.


زارعی افزود: بعضی معتقدند شرایط کنونی منطقه از قیمت آن کاسته است، این حرف درست نیست، بلکه موقعیت ژئوپولیتیک منطقه بالاتر رفته است.


رئیس موسسه اندیشه‌سازان نور تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی ما با یک منطقه قوی مواجه شده‌ایم، در منطقه ما نوعی رقابت برادرانه وجود دارد و در عین حال که همه ما برای بهبود اوضاع منطقه تلاش می‌کنیم، برای اول شدن هم تلاش می‌کنیم.


او در پایان گفت: ما در نظریه امنیت مردم‌پایه به دنبال ایجاد درگیری نیستیم، بلکه مایل هستیم مردم دریابند که هنوز اشغالگران و متجاوزان فعالند و کشورهایی به نیابت استعمارگران خون می‌ریزند.


زارعی افزود: پس باید طبق فرموده امام و رهبری ملت‌ها خودشان اختیارشان را به دست بگیرند و چشم‌انتظار بلوک‌ها و قدرت‌ها نباشند، چراکه همین بلوک‌ها بودند که حزب‌الله را در لیست تروریسم قراردادند و رژیم غاصب صهیونیسم را برترین رژیم‌ها معرفی کردند.


 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار