۲۷ مرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۴۹
کد خبر: ۴۷۰۸۰

jamaran (18)


در ادامه برنامه‌های فرهنگی دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی، فارسی‌آموزان خارجی، بعد از ظهر دوشنبه 25 مرداد از مسجد فرهنگی-سیاسی جماران بازدید کردند.


به گزارش عطنا، مسجد جماران محل سخنرانی امام خمینی (ره) و دیدار با مردم و مسئولین نظام بود که در کنار آن، خانه امام واقع شده است. خانه‌ای ساده از خشت و گل که جلسات سیاسی مثل ملاقات با سفیر شوروی سابق در همین اتاق انجام شده است. در مراسم امروز، این اتاق کوچک، مورد استقبال فارسی‌آموزان قرار گرفت و یکی از بخش‌های شلوغ و پر بازدید بود. گفتنی است که 9 سال آخر عمر امام خمینی در همین خانه گذشت. خانه ای گِلی و ساده که قدمت‌اش به زمان قاجاریه می‌رسد.


از بخش‌های جالب توجه مراسم امروز از مسجد جماران، پخش کلیپ کوتاه چهار دقیقه‌ای از تشییع جنازه امام خمینی بود. سخنرانی حجت‌الاسلام قبادی، بخش بعدی مراسم بود. او با تاکید بر سادگی در زندگی امام خمینی (ره) گفت: دلیل انتخاب این مکان توسط امام برای زندگی، هم‌سطح بودن با افراد ضعیف جامعه بود. بنابراین امام با وجود قدرت سیاسی، هرگز در خانه مجلل زندگی نکردند. ایشان وقتی در قم زندگی می‌کردند حدود هفت‌بار خانه‌شان را به دلیل مستاجر بودن عوض کرد در حالی که فقط با تکیه بر ثروت پدرش می‌توانست در بهترین بخش‌های شهر خانه بخرد.


وی اضافه کرد: امام به دموکراسی و رأی مردم اعتقاد عمیقی داشت و با مبارزه فرهنگی و مداوم، راه خود را تا آخر ادامه داد و تمام معادلات جهانی را به هم ریخت.


بخش بعدی مراسم، پرسش و پاسخ فارسی‌آموزان از سخنران جلسه بود. فارسی‌آموز هندی از توصیه امام به جوان پرسید و حجت‌الاسلام قبادی در پاسخ گفت: امام همگان را نه با زبان، بلکه با عمل به رفتار درست تشویق می‌کردند. ایشان بزرگ‌ترین سرمایه انسان را عمر می‌دانستند، بنابراین جوانان را به نظم و استفاده از عمر توصیه می‌کردند. امام خمینی برای لحظه به لحظه زندگی خود برنامه داشتند. در ساعت مشخص از خواب بیدار می‌شدند درساعت مشخص روزنامه می‌خواند. روزانه در ساعت مشخص دو بار به ورزش پیاده روی می‌پرداختند.


فارسی آموز دیگری که اهل پاکستان بود، پرسید: «آیا آیت‌الله خامنه‌ای هم مثل امام خمینی است؟» حجه‌الاسلام قبادی پاسخ داد: حرکت آیت‌الله خامنه‌ای براساس همان حرکتی بوده است، که امام خمینی انقلاب را به پیروزی رساند. اگر امروز شاهد اقتدار ایران در دنیا هستیم به دلیل است که ایشان ادامه دهنده راه امام خمینی بوده‌اند.


فارسی آموز تونسی از حجت‌الاسلام قبادی درباره زمان سرودن اشعار عرفانی توسط امام خمینی پرسید و او در پاسخ گفت: مسائل عرفانی به ذوق بستگی دارد و نمی‌توان برای آن یک زمان معین و خاص مشخص کرد، شاید زمانی که در نیمه‌های شب در اثر عبادت، حالات عرفانی امام، غلیان می‌کرد اشعار را سروده‌اند.


بخش پایانی مراسم، بازدید از نگارستان جماران بود که در طبقه زیرین این مسجد قرار دارد. این نگارخانه حاوی وسایل شخصی امام خمینی (ره) و تعدادی تابلوهای نقاشی، خطاطی و عکس‌های پرتره است.


گفتنی است هشتاد و سومین دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی توسط بنیاد سعدی و دانشگاه علامه طباطبائی، از تاریخ ۱۲ مرداد تا ۸ شهریور سال جاری، با حضور بیش از ۲۰۰ فارسی‌آموز از ۴۱ کشور جهان در حال برگزاری است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار