۲۷ اسفند ۱۴۰۳ ۱۲:۲۹
کد خبر: ۳۰۵۹۷۷

عطنا - دکتر سیروس امیدوار عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی درباره بهترین رویکرد برای تعیین دستمزد منصفانه که بتواند قدرت خرید کارگران را حفظ کرده و یک سیاست پایدار و بدون نوسان را در طول سال‌های مختلف دنبال کند، خاطرنشان کرد: بحث حداقل دستمزد بخش کوچکی از دولت رفاه است و دولت رفاه، سابقه طولانی در نظام‌های غربی دارد که از اواسط قرن نوزدهم مطرح شده است.

امیدوار در ادامه توضیح داد: به تدریج بیمه‌های اجتماعی و کارگری مطرح شده‌اند و خیلی از مشکلات بر مبنای همین دولت رفاه نیز حل شده است. اما اکنون با توجه به مشکلاتی که دولت‌های رفاه نه در ایران که در همه جهان با آن مواجه شده اند، ایده درآمد پایه همگانی (Universal Basic Income) مطرح شده است.

این استادیار دانشگاه افزود: هسته اصلی این ایده این است که به دلیل ناکارآمدی‌هایی که در دولت رفاه فربه وجود دارد، از قبیل اینکه اتلاف منابع خیلی زیاد است و آن چیزی که بنا بوده به ذینفعان و ذی‌حقان تعلق بگیرد، تعلق نگرفته است، گفته می‌شود که به تدریج دولت رفاهی که هست را برچینیم و به جای آن، درآمد پایه همگانی را جایگزین کنیم.

وی در این باره توضیح داد: منظور این است که به همه افراد جامعه صرف نظر از هرگونه تفاوتی که دارند، یک درآمد ثابت ماهیانه مِنَ المَهدِ إلَی اللَّحْدِ (از گهواره تا گور) تعلق بگیرد. یعنی پولی را که صرف دولت رفاه می‌شد، به این صورت به همه افراد جامعه داده شود که هیچ تفاوتی با هم نداشته باشند. یعنی به تمام ده دهک جامعه آن درآمد پایه همگانی تعلق بگیرد.

امیدوار خاطرنشان کرد: اولین انتقادی که صورت می‌گیرد این است که چرا این درآمد پایه همگانی باید به ثروتمندان نیز تعلق بگیرد. این مشکلی است که نظام‌های گزینشی دارند که نوعی نظام‌های تبعیض‌گذارند، اما می‌توان آن را به طرق مختلف از ثروتمندان مالیات گرفت و این پرداختی به نحو مالیاتی جبران شود.

وی تصریح کرد: به این صورت نه دیگر مشکل بیمه بیکاری خواهیم داشت و نه حداقل دستمزد. چرا که درآمد پایه همگانی در حد رفع نیاز‌های اولیه است که باید آن را تأمین کند و این موضوع به عنوان دیدگاه پنجم مطرح می‌شود.

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

روبیکا                         روبینو

بله             ایتا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار