۱۰ دی ۱۴۰۱ ۰۷:۱۱
کد خبر: ۳۰۴۵۳۱

عطنا - موسی عبداللهی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به آیین بزرگداشت شب یلدا که در مجموعه فرهنگی اکو برگزار شد، اظهار کرد: در این مراسم رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، رئیس موسسه فرهنگی اکو، جمعی از سفیران و رایزنان فرهنگی کشورهای عضو اکو و هنرمندان و پژوهشگران افغانستانی مقیم تهران حضور داشتند.

اثری برای گسترش رابطه علمی و فرهنگی ایران و روسیه

وی با بیان اینکه همچنین در این مراسم از کتاب «نارت‌نامه» که در بردارنده روایت‌های اساطیری، افسانه‌ها و حماسه‌های قوم نارت است رونمایی شد، افزود: شرح داستان‌های قدیمی یا حماسی توسط بزرگ‌های خاندان معمولا از مواردی است که در شب یلدا در فرهنگ ایرانی‌ها پررنگ بوده است، به همین جهت در این مراسم که بزرگداشت شب یلدا بود از کتاب تارت‌نامه نیز رونمایی شد.

مترجم کتاب «نارت نامه» در ادامه عنوان کرد: این کتاب به طور مشترک با همکاری مریم مرادی عضو هیئت‌علمی گروه روسی دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبائی ترجمه شده است.

عبداللهی با اشاره به اینکه درون‌مایه‌های مشترکی بین این کتاب و شاهنامه وجود دارد، گفت: قهرمانی و پهلوانی در نارت‌نامه و شاهنامه از مولفه‌ها و ویژگی‌های ممتازی برخوردارند. این کتاب ادبیات و فرهنگ دیرینه‌‌‌‌‌‌‌‌ای را از اوست‌‌‌‌ها که یک گروه نژادی ایرانی در کوهستان‌‌‌‌‌‌‌‌های قفقاز هستند به نمایش می‌‌‌‌‌‌‌‌گذارد. حماسه نارت اساسی‌ترین حماسه اسطوره آمیز مردم اوستیا است که ریشه ایرانی دارد، اسطوره‌هایی که با نشانه‌های فولکلور درهم‌آمیخته است.

وی با بیان اینکه کتاب نارت‌نامه می‌تواند منبع خوبی برای افرادی باشد که مطالعات فرهنگی و مردم‌شناسی را در دستور کار خود قرار داده‌اند، افزود: روسیه و ایران روابط رو به رشدی را تجربه می‌کنند اما یکی از معضلاتی که در روابط دو کشور دیده می‌شود عدم شناختی است که ملت دو کشور نسبت به یکدیگر دارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه رابطه سیاسی ایران با روسیه در سطح رسمی شاید گرم باشد اما نیاز است در سطح پایین‌تر به روابط اجتماعی و فرهنگی نیز توجه شود، گفت: تنش‌ها و نوساناتی که روابط سیاسی وجود دارد در روابط در سطح اجتماعی، فرهنگی و ادبی نیست. دانشگاه علامه طباطبایی در گسترش روابط علمی و فرهنگی با دانشگاه‌های روسیه پیشرو است و می‌تواند به‌عنوان یک دانشگاه مرجع و برتر در حوزه علوم انسانی نقش‌آفرینی مفیدی داشته باشد.

وی با بیان اینکه پان‌ترکیسم پدیده‌ای است که اطراف مرزهای ایران توسط برخی کشورهای همسایه که پیش‌تر جزوی از ایران بودند دنبال می‌شود، گفت: خیلی از مسائلی که در حال حاضر وجود دارد به خاطر عدم آگاهی و شناخت است، ایجاد هویت‌های مشترک می‌تواند سد محکمی در برابر گزافه‌گویی‌های جریان‌های حامی پان‌ترکیسم باشد.

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار