۲۰ اسفند ۱۴۰۰ ۱۰:۵۷
کد خبر: ۳۰۳۶۲۶

عطنا - علی سرزعیم، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در شرح چرایی کاهش قدرت خرید مردم می گوید: منفی بودن رشد اقتصادی و تورم بالا در سال های اخیر موجب شده تا قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند. البته امسال کمی رشد اقتصادی مثبت شد اما چون عدد آن قابل توجه نیست و بسیار پایین است برای مردم محسوس نیست.

این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه نرخ تورم با حقوق مردم ارتباط مستقیم دارد و اختلاف معنادار آن موجب شده تا قدرت خرید مردم کاهش یابد گفت: از همین رو  رئیس جمهوری در روزهای ابتدایی تشکیل دولت سیزدهم وعده متناسب سازی حقوق با تورم را به عنوان یک ایده و راهکار برای خروج از این وضعیت داد. گرچه این وعده رئیس جمهوری همان بند «ب» ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه است که تاکنون به درستی اجرایی نشده، اما این اقدام به عنوان یک راهکار عملی و به تنهایی برای خروج از وضعیت فعلی پاسخگو نیست چرا که عملی شدن این وعده، فشارها بر دولت را مضاعف تر می کند و به کسری بودجه دامن می زند و مجددا بر شدت تورم می افزاید.

 او معتقد است که  برای برون رفت از شرایط اقتصادی فعلی دولت باید یکی دو سال سختی بکشد، هزینه های خود را کنترل کند و تا حد امکان آن را کاهش دهد و همزمان اقدام به فروش دارایی های خود کند، همچنین دولت باید شرکت های تحت کنترل خود را واگذار کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین در ادامه به نقش قوه مقننه در ایجاد گشایش اقتصادی اشاره می کند و می افزاید: نمایندگان باید به سمت مصوباتی بروند که فروش دارایی های دولتی قانونی شود.در حال حاضر ترس از فروش دارایی های دولت وجود دارد به این علت که مبادا ارزان فروخته شود و موجب تشکیل پرونده در دادگاه شود. در حالی که باید یک نهاد بین قوه ای تشکیل شود تا این دارایی ها به قیمت واقعی خود فروخته شود و دیگر ترسی برای فروش این اموال به خاطر بازخواست های بعدی وجود نداشته باشد.

 سرزعیم با بیان اینکه  کاری که در کوتاه مدت می توان انجام داد فروش اوراق و افزایش مالیات برخی اقشار است  و لازم نیست مالیات کسانی که کار مولد می کنند، افزایش یابد، می گوید: این اقدامات نمی تواند موجب توانمندسازی قدرت خرید مردم شود اما می تواند مانع کاهش آن شود. چرا که افزایش قدرت خرید با رشد بهره وری اتفاق می افتد.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار