۲۸ آذر ۱۴۰۰ ۱۵:۰۸
کد خبر: ۳۰۳۳۰۹

عطنا- در این نشست که شنبه 27 آذر ماه 1400 در سالن همایش‌های دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، دکتر سیدحبیب‌الله طباطبائیان، دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی و مدیر پروژه شبکه تکنولوژی و تجارت، دکتر حسین شیرازی، عضو هیئت مدیره انجمن دیاران، جلیل آزادزعیم، مدیرعامل شرکت صادران سیمکو و فعال در حوزه تجارت بین ایران و سوریه، مهندس هادی ضیغمی، مدیر خانه نوآوری ایران در دمشق «IHIT» و دکتر علی حسینی، معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ارائه سخنرانی و بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

در ابتدای این مراسم دکتر خدیجه بلوه، فارغ التحصیل دکترای مدیریت تکنولوژی از دانشگاه تهران، توضیحاتی درمورد شبکه تکنولوژی و تجارت و همچنین نحوه ارتباط و تعامل دانشجویان سوری با این شبکه و مجموعه‌های زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به زبان عربی ارائه دادند.

در بخش دیگر از این مراسم دکتر طباطبائیان، مدیر پروژه شبکه تکنولوژی و تجارت به ارائه سخنرانی خود با موضوع «مدیریت فناوری و فرصت‌های پیش‌رو» پرداخت و سپس دکتر حسین شیرازی، عضو هیئت مدیره انجمن دیاران به نمایندگی از سامانه «آی.کانکت» زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توضیحاتی درمورد ارائه خدمات برای جذب نخبگان غیرایرانی به‌خصوص نحوه ثبت‌نام و اعطای اقامت ارائه کرد.
در ادامه مراسم، پنل اختصاصی با موضوع راه‌اندازی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان برای فارغ‌‌التحصیلان کشور سوریه برگزار شد که در این پنل، خدیجه بلوه، فارغ التحصیل دکترای مدیریت تکنولوژی از دانشگاه تهران به‌صورت حضوری و جلیل آزادزعیم، مدیرعامل شرکت صادران سیمکو و فعال در حوزه تجارت بین ایران و سوریه و مهندس هادی ضیغمی، مدیر خانه نوآوری ایران در دمشق «IHIT» به‌صورت آنلاین به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

همچنین در طول برگزاری این مراسم، دانشجویان سوری شرکت‌کننده سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود را بیان و مسئولان و مهمانان به آن‌ها پاسخ گفتند.

همچنین در این نشست، آموزش‌های لازم درباره تسهیلات ویژه اقامت بلندمدت 3، 5 و 10 ساله در ایران، تسهیلات کارآفرینی و اشتغال (کمک به تأسیس شرکت)، جذب دانش‌آموختگان برتر در نهادهای فناور و نوآور در سوریه و ایران، تسهیلات رفاهی شامل بهره‌مندی از خدمات عمومی، حضور در مجامع و کنفرانس‌های علمی  و مشاوره و پشتیبانی تحصیلی و شغلی در ایران ارائه شد.

بعد از پایان این رویداد، شرکت‌کنندگان با حضور در مقبره شهید گمنام و شهید تازه شناسایی شده «ابراهیم قائمی» در پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی، قبور این شهدا را زیارت کردند.

از دیگر برنامه‌های این رویداد، حضور در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ملاقات و گفت‌و‌گو با دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بود.

گفتنی است مهسا رجب‌زاده، دانشجو دکترای مدیریت تکنولوژی دانشگاه علامه طباطبائی، گلایول صفوی دکترای مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه علامه طباطبائی، خدیجه بلوه، دکترای مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران اهل سوریه، شاهر بسطی، دکترای مدیریت دولتی دانشگاه تربیت مدرس اهل سوریه، ایمان شهرام، کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی دانشگاه علامه طباطبائی، صفا السریع، کارشناسی ارشد معماری دانشگاه شهید بهشتی، حسن المصری، کارشناسی ارشد فلسفه مستقر در خانه نوآوری ایران در دمشق و عبیر دداش، کارشناسی آموزش زبان فارسی مستقر در خانه نوآوری ایران در دمشق به همراه دکتر سیدحبیب‌الله طباطبائیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، اعضای هیئت مدیره پروژه شبکه تکنولوژی و تجارت هستند.

شبکه تکنولوژی و تجارت با هدف شناسایی، توانمندسازی و شبکه‌سازی میان دانشجویان، دانش آموختگان و فعالان حوزه علم و فناوری سوری‌تبار در کشور ایجاد شده است. این شبکه در حال حاضر در قالب تیمی مستقر در دو دفتر تهران و دمشق در حال فعالیت است و تا کنون خدماتی نیز به جامعه هدف ارائه کرده است و از مهمترین اهداف آن، توسعه این خدمات و توانمندسازی اکوسیستم فناوری و نوآوری سوریه به این واسطه است.

شرکت‌کنندگان در رویداد «آشناسازی دانشجویان غیرایرانی با شرایط اقامت ویژه و اشتغال در ایران» با حضور در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با دکتر سورنا ستاری، معاون رئیس جمهوری و تعدادی از مدیران این معاونت دیدار و به گفت‌و‌گو و تبادل‌نظر پرداختند.

در این دیدار دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، مهندس مهدی قلعه‌نوی، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری، دکتر رضا اسدی‌فرد، سرپرست مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر روح‌الله استیری، مدیرکل توسعه کسب و کار مرکز تعاملات بین‌المللی علم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و فناوری دکتر علی حسینی، معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌المللی علم این معاونت حضور داشتند و به سخنرانی پرداختند.
در ابتدای این دیدار دکتر سیدحبیب‌الله طباطبائیان، دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی و مدیر پروژه شبکه تکنولوژی و تجارت به ارائه گزارشی از برگزاری نشست «آشناسازی دانشجویان غیرایرانی با شرایط اقامت ویژه و اشتغال در ایران» و خواهان توجه ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای برطرف کردن مشکلات این دانشجویان و دانش‌آموختگان شد.

در ادامه این نشست، دکتر خدیجه بلوه، فارغ التحصیل دکترای مدیریت تکنولوژی از دانشگاه تهران، علاء طهرانى فوق تخصص ريه از دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران، فارس حمندوش، کارشناسی‌ارشد اقتصاد، عبدالطیف غزاله، فوق تخصص قلب و عروق، ماهر کردی، متخصص جراحی عمومی، مصطفی الزین از کشور لبنان و حسام السلامه رئیس اتحادیه ملی دانشجویان سوری در ایران و دانشجوی دکترای ادبیات عرب به بیان دیدگاه و نظرات خود پرداختند.

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری که در میان دانش‌آموختگان سوری دانشگاه‌های ایران، حاضر شده بود تا با مشکلات پیش روی آن‌ها برای اشتغال و تحصیل در کشور آشنا شود و برای رفع یا کاهش این چالش‌ها، تعاملات میان دستگاهی را بررسی کند نیز اظهار کرد: کشور سوریه در روز‌های سخت پس از جنگ قرار دارد و برای گذر از این روز‌ها نیازمند همکاری مردم خود است. ما در ایران نیز چنین روزهای سخت کشور شما را تجربه کرده‌ایم و از شما نخبگان سوری می‌خواهم با بازگشت و به کارگیری توانمندی‌های خود در کشورتان، سوریه را دوباره آباد کنید.

وی خاطرنشان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین‌المللی سعی دارد برای این افراد اقامت‌های ۳ تا ۵ ساله تعریف کند که همین اقامت‌ها بسیاری از مشکلات شما را برای بهره‌مندی از امکانات رفاهی و اجتماعی کاهش می‌دهد.

دکتر ستاری با بیان اینکه استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی نیز در این مسیر می‌توانند به آن‌ها کمک کنند و ایده‌های خود را برای بومی سازی در اختیار جوانان سوری قرار دهند گفت: تعاملات دانشگاهی و دانشجویی ربطی به روابط میان کشور‌ها و دولت‌ها ندارد. این روابط در صورت بروز مشکلات سیاسی میان کشور‌ها نیز برقرار و پابرجا خواهد بود. به همین دلیل ما خواهان تداوم شکل‌گیری شبکه‌ای فرادولتی میان بخش خصوصی دو کشور هستیم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به اشتراکات فرهنگی میان ایران و سوریه اشاره کرد و افزود: با وجود همه این اشتراکات نیاز است که زیست بومی  در کشور سوریه با کمک تجربیات موجود در ایران راه اندازی شود تا با این کار روابط سیاسی، علمی و فرهنگی میان دو کشور نیز ارتقا یابد.

مهندس قلعه‌نوی، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این نشست با اشاره به فعالیت کارگزاران صادراتی ایرانی در دیگر کشورها، گفت: این کارگزاران صادراتی بقای شرکت‌ها در بازار صادراتی را تضمین می‌کنند. آن‌ها واسطه‌های صادراتی هستند که یاریگر فعالان این عرصه در بازار بین‌المللی هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در ایران فعالیت می‌کنند، افزود: این شرکت‌ها در حوزه دانشی بسیار فعال و خوب هستند، اما در زمینه تجاری‌سازی محصولات و خدمات نیازمند ضعیف و نیازمند دریافت حمایت و مشاوره‌های جدی هستند.

 

:عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار