۱۵ شهريور ۱۴۰۰ ۲۱:۴۰
کد خبر: ۳۰۳۰۲۱

عطنا - دکتر شهریار زرشناس، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در دومین نشست از سلسله نشست های فصل تحول با عنوان «گفتمان دولت سیزدهم: عدالت و عقلانیت» با اشاره به اینکه ویژگی اصلی دولت سیزدهم این است که رویکرد تحول انقلابی دارد و این تحول باید در دو حوزه فرهنگ و اقتصاد به وجود آید گفت: «اقتصاد مسئله‌ای است که این روزها با آن دست به گریبانیم. تحول انقلابی در حوزه اقتصادی باید دو مؤلفه اصلی توانمدسازی و عدالت اقتصادی را دارا باشد. ما چاره‌ای نداریم جز اینکه توانمدسازی اقتصادی را ایجاد کنیم.»

به گزارش عطنا، وی افزود: «برای توانمدسازی اقتصادی و بازتوزیع عادلانه ثروت به یک فرایند سه مرحله‌ای نیاز داریم. نسخه کلان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور ما باید دگرگون شود. در گام نخست باید نسخه اقتصادی ما دگرگون شود. در گام دوم باید در حوزه اجرا و عملیات ریل گذاری‌های کلان دگرگون شود. یعنی تا زمانی که در چارچوب ساخت اقتصاد پهلوی بمانیم نه توانمندسازی اقتصادی و نه کارامدی رخ خواهد داد. و در گام سوم باید یک نتیجه تولید کند.»

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه گفت: «در صورتی می‌توانیم این گام‌ها را برداریم که ساخت اقتصادی را متحول کنیم. دولت آقای رئیسی یک گام بزرگ را برداشته و ترکیب نیروی انسانی را بر سر کار آورده که تحول خواه، باانگیزه و آرمانگرا هستند. اما این ترکیب نیروی انسانی به یک نسخه نیاز دارد. در حال حاضر معیشت مردم دچار مشکل شده است و همه طبقات اجتماعی هم شامل آن هستند. برای اینکه بتوانیم به مسئله تغییر نسخه فکر کنیم باید ببینیم مشکل اقتصاد کشورمان کجاست و چرا اقتصاد، معیشت را به این روز رسانده‌ است؟»

وی با اشاره به اینکه مشکل از ساخت اقتصادی است، افزود: «اقتصاد نامتوزان که ماحصل نگرش اقتصادی پیش از انقلاب است علت و علل همه مشکلات است که بحران‌های پولی و تورمی را به وجود آورده است. این اقتصاد نامتوازن باید دچار تحول انقلابی شود. با آمدن دولت جدید فرصت تحول پیش آمده است اما باید بدانیم تحول امروزه به یک ضرورت بدل شده است.»

زرشناس با اشاره به اینکه سیطره سرمایه‌داری، کشور را با مسائل جدی رو به رو خواهد کرد گفت: «اگر مسئولان به افق‌های تمدنی فکر می‌کنند باید در این راستا، ساختار کلان اقتصادی را دچار تحول کنند و عدالت باید کانون محوری این نسخه باشد.»

وی با طرح این سوال که آیا تحول امکان پذیر است؟، پاسخ داد: «بله می‌توانیم و می‌توانیم از تجربه کشورهای دیگر استفاده کنیم.»

به گزارش عطنا، دومین نشست از سلسله نشست های فصل تحول با عنوان «گفتمان دولت سیزدهم: عدالت و عقلانیت» دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۰، از ساعت ۱۰ تا ۱۳ با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار و برای مخاطبین در بستر فضای مجازی به صورت زنده پخش شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار