عطنا - دکتر اردشیر انتظاری عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی در دومین نشست از سلسله نشست های فصل تحول با عنوان «گفتمان دولت سیزدهم: عدالت و عقلانیت» گفت: «من معتقدم برای انتخاب گفتمان باید به وضعیت کنونی کشور توجه داشته باشیم. در حال حاضر معیشت بسیار سخت مردم توسط همه احساس میشود و گره خوردن اقدامات اقتصادی دولت به برجام و شکست آن نیز قابل مشاهده است. همه اینها ما را وادار میکند یک ورود جهادی به این موضوع داشته باشیم. مسائلی داریم که بخشی از آن برای دولت اخیر است و بخشی برای دولتهای پیشین و حتی قبل از اتقلاب که اقدام اساسی برای حل آنها انجام نشده است و مهمترین آن ها کاهش اعتماد عمومی به دولت است که ریشه تاریخی دارد. همچنین قدرت ملی و درآمد اقتصادی، پولی، اجتماعی و فرهنگی به شدت کاهش پیدا کرده است.»
وی ادامه داد: «مهمترین مسئله بیگانگی سیاسی است و ما یک بیگانگی سیاسی نهادی داریم که حتی کاندیداهای ریاست جمهوری در کمپین انتخاباتی نظام را برای کسب اعتبار زیر سوال میبرند و این نشان از بیگانگی سیاسی دارد. رفتار و اقدامات ما باید منجر به رفع بیگانگی سیاسی شود. مسئله اصلی این است که باید یک رویکرد مبنایی انتخاب کنیم.»
دانشیار گروه پژوهشگری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی اظهار کرد: «دولت های بعد از انقلاب عمدتا واقع گرا بودند در صورتی که دولتها باید برساخت گرا باشند. ما در بستری از افکار عمومی قرار داریم که توسط دیگران مدیریت میشود. اگر کارهای اقتصادی زیادی انجام دهیم اما احساس رفاه به وجود نیاید مشکل حل نمیشود. هر واقعیتی که اتفاق میافتد باید نهایتا منجر به احساس شود. این به دلیل این است که رویکرد فیزیکال بر رویکرد فرهنگی غلبه کرده است و مشکل تمام دولت های ما ناشی از همین مسئله بوده. ما نیاز به یک تحول اساسی رویکردی داریم چراکه واقع گرایی محکوم به شکست است.»
انتظاری گفت: «مقام معظم رهبری دو فرمایش مهم داشتند یکی جوان گرایی و دیگری عقلانیت. جوان گرایی ناظر به روحیه جهادی است و نکته مهم اینجاست این همه مدیران با سابقه جبهه و جنگ داریم ولی حضرت آقا میگویند جوانان روی کار بیایند برای اینکه به تحول نیاز داریم و این مدیران با چنین سابقه هایی دچار محافظه کاری شدند و اینگونه تحولی رخ نمیدهد.»
وی ادامه داد: «عقلانیت دال مرکزی نیست، دال مرکزی مواجهه جهادی است و عقلانیت برای احتیاط است که تصمیمات سریع و اقدامات نسنجیده اتفاق نیافتد.»
این استاد دانشگاه افزود: «بر اساس ارزیابی ساختاری و نهادی از چهل سال اول انقلاب و افق های پیش رو در گام دوم انقلاب و شرایط جهانی معتقدم نیروی محرکه محوری، تحول جهادی حکمت بنیان است که در دورن خود عقلانیت را دارد. تحول کاملا سنجیده و محاسبه شده بر پایه حکمت انسانی و دانش بشری. دال های اصلی تحول جهادی حکمت بنیان این است که باید اعتقاد به تحول داشته باشیم چراکه تغییرات جزیی و روبنایی مشکل کشور را حل نمیکند.»
به گزارش عطنا، دومین نشست از سلسله نشست های فصل تحول با عنوان «گفتمان دولت سیزدهم: عدالت و عقلانیت» دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۰، از ساعت ۱۰ تا ۱۳ با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار و برای مخاطبین در بستر فضای مجازی به صورت زنده پخش شد.