۰۶ تير ۱۴۰۰ ۱۴:۱۹
کد خبر: ۳۰۲۸۴۳

عطنا- یک فعال بازار سرمایه معتقد است عامل مهم و اصلی که باعث صعودی شدن بازار سرمایه در روزهای اخیر شده، بدبینی به آینده است؛ چراکه طولانی شدن مذاکرات وین و اخبار و اطلاعات سیاسی و اقتصادی ناشی از آن، نرخ ارز را بالا برده و از آنجا که بازار سرمایه یک بازار پیش‌نگر است، به آینده توجه دارد و به همین دلیل اخبار و اطلاعاتی که به آینده نظر دارند، روی این بازار اثر می‌گذارند.
 
تابستان 1400 با گرمایی کم ‌سابقه آغاز شده است. اما در روزهای آغازین این تابستان هوای بورس بهاری شده است. سهم‌های سبز هر روز خودنمایی ویژه‌ای می‌کنند و امیدی را بر تن این بازار سرمایه نقش کرده‌اند. پس از صعود تاریخی که در اواخر سال 98 و اوایل سال 99 در بورس شاهد بودیم، این بازار با شتاب شدیدی راه سقوط را پیش گرفت. به گونه‌ای که هیچ تدبیر و برنامه‌ای نتوانست بر دل سنگش رحمی بنشاند و چه بسیار سهامدارانی که نومیدانه این بازار را ترک کرده و به بازارهای دیگر روی خوش نشان دادند. حالا بعد از حدود یک سال، بازار سرمایه مهری بر سهامداران آورده و سبزپوش شده است. اما دلایل این سبزپوشی بازار سرمایه در روزهای اخیر چیست؟
 
در این باره دکتر سید حمید میرمعینی فعال بازار سرمایه در گفتگو با رسانه‌ تحلیلی دانشگاه علامه طباطبایی (عطنا) گفت: «انتخابات تاثیراتی روی سبزپوشی بازار داشته است. بعد از برگزاری انتخابات و روشن شدن این موضوع، بازارها از بلاتکلیفی درآمدند. اما تاثیر انتخابات چندان نبوده است. به نظر من مذاکرات هسته ای مهم‌ترین دلیل سیر صعودی این روزهای بازار سرمایه است. طولانی شدن رسیدن به یک توافق باعث بالا رفتن قیمت ارز می‌شود. در ادامه این روند روی بورس اثر گذاشته و آن را مثبت کرده است.»
 
وی در ادامه افزود: «انجام یک توافق به زمان نیاز دارد. طولانی‌تر شدن این زمان قیمت دلار را بالا برده است. بازار سرمایه نیز در دو هفته‌ اخیر به پیشواز این اتفاقات سیاسی و اقتصادی رفته است. بازار سرمایه با توجه به این که در مدت اخیر افت سنگینی را تجربه کرد، حالا با تاثیرپذیری از مولفه‌های سیاسی و اقتصادی، شاهد نمادهای پیشرو و رو به رشد است.»

روند رو به رشد بورس ناشی از بهبود شرایط نیست

میرمعینی در پاسخ به این که آیا این روند، می‌تواند امیدی ایجاد کند بازار سرمایه وضعیت رو به بهبودی در آینده داشته باشد؟، گفت: «این روند رو به رشد ناشی از بهبود شرایط نیست. بلکه به دلیل انتظارات تورمی، کاهش نگرانی‌ها از کاهش نرخ ارز و گمانه‌زنی‌ها نسبت به افزایش نرخ ارز است. اما این که این روند ادامه داشته باشد یا نه بستگی به اخبار و اطلاعاتی دارد که هر روز منتشر می‌شود. تقریبا همه‌ی بازارها تحت تاثیر اخبار و وقایع به طور روزانه تصمیم می‌گیرند. ابهامات زیاد است و باید به مرور زمان حل شود. بازارها هم تصمیم‌گیری‌های فوری دارند و هم سفته‌بازی. اتفاقات لحظه‌ای بسیار مهم است.»
 

تاثیر سقوط رمزارزها بر صعود بورس
این فعال بازار سرمایه درباره‌ تاثیر افت بازار رمزارز‌ها بر سبز شدن بورس، گفت: «افت بازار رمزارزها و نوسانات و حرکات غیرقابل انتظار آن بازار قطعا می‌تواند بر صعودی شدن بورس اثرگذار باشد. اما باید بگویم که تاثیر آن نسبت به تاثیر طولانی شدن رسیدن به توافق و انتخابات کمتر است. اگر بازار رمزارز در این روزها رشد می‌کرد مقداری از پول‌های بازار سرمایه به آن جا سرازیر می‌شد. اما حالا که بازار رمزارز با افت شدید مواجه شده، بازار سرمایه که ویژگی‌های مثبتی نظیر نقد‌شونده‌تر بودن دارد، مورد توجه قرار گرفته است.»
 

نقش گزارش های مالی شرکت ها
میرمعینی در ادامه به یک عامل دیگر نیز در رابطه با رشد این روزهای بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: «عامل‌ دیگر تا حدودی به سابقه‌ی این بازار مربوط است. با توجه به اتفاقاتی که سال گذشته رخ داد و بازار سرمایه رشد بسیاری کرد، گزارش‌های مالی سال 99، بر روند امسال نیز ممکن است اثر گذاشته باشد. گزارش‌های مالی سه ماه اول از سال 99 خوب بود و انتظار می‌رود که سه ماه اول سال 1400 هم چنین باشد. اما اثر این عامل نیز نسبت به عامل انتخابات و طولانی شدن مذاکرات چندان چشمگیر نیست.»
 

بدبینی به آینده، عامل اصلی رشد بورس
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: «عامل مهم و اصلی ماجرای بدبینی به آینده است که در اینجا باعث صعودی شدن بازار سرمایه شده است. طولانی شدن رسیدن به یک توافق و اخبار و اطلاعات سیاسی و اقتصادی ناشی از آن، نرخ ارز را بالا برده است. بازار سرمایه یک بازار پیش‌نگر است. به آینده توجه دارد. در این بازار در واقع آینده خرید و فروش می‌شود. به همین دلیل اخبار و اطلاعاتی که به آینده نظر دارند، روی این بازار اثر می‌گذارند. تغییرات سیاسی و اقتصادی قیمت‌ها را تعیین‌ می‌کند و بر اساس آن سودآوری یک سهم مشخص می‌شود. پس اگر بخواهم در یک جمله از مهم‌ترین عامل صعودی شدن بورس در روزهای اخیر یاد کنم باید به طولانی شدن مذاکرات هسته ای اشاره کنم.»

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
نظرات بینندگان
رضا
Iran (Islamic Republic of)
07/04/1400 - 13:28
0
0
این تحلیل را فکر کنم آقای همتی کرده است و تحلیل بسیار ناشیانه ایست. با پیروزی ریس جمهور فساد ستیز مسولین ناکارامد فعلی سازمان بورس و وزارت اقتصاد از دستکاری بازار و دستبرد به جیب مردم دوری کردند چون دو ماه دیگه بابت این خیانت های آشکار پاسخگوی تیم اقتصادی اقای رئیسی باشند. بازار بعد یکسال برباد دادن سرمایه مردم باید برگردد
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار