۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ۱۲:۰۸
کد خبر: ۳۰۲۸۱۹

عطنا- یک استاد دانشگاه معتقد است: «کم‌اهمیت جلوه دادن علوم انسانی عواقب خطرناکی را برای جامعه به دنبال دارد. یکی از این عواقب همین گرفتاری‌های اقتصادی است که ما در حال حاضر به آن دچاریم. اگر اقتصاد ما رشد نکرده و کشوری توسعه یافته نشدیم به این دلیل است که رشته‌ی علوم انسانی به طور کلی و رشته‌‌ی اقتصاد به طور خاص مورد غفلت واقع شده است. به دانش اقتصاد اهمیت ندادیم و حتی همه فکر کردیم که مدیر و اقتصاددان زاده شده ایم.»
 
عرصه انتخابات بیش از این که رقابتی میان نامزدها باشد، رقابتی میان برنامه‌های این افراد است. رقابتی میان راه‌ حل‌های مختلف که بتوانند مشکلات را پشت سر بگذارند و به بهبود وضعیت معیشت مردم کمک کنند. نامزدهای انتخاباتی برای جلب نظر رای‌دهندگان، برنامه‌هایی را به عنوان برنامه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ارائه می‌دهند. این برنامه‌ها که احتمالا عملکرد چهار سال یک رییس جمهور را تا حدی پیش‌بینی می‌کند، می‌تواند مورد بررسی قرار بگیرد. در این میان متخصصان و اساتید دانشگاه از بهترین افرادی هستند که می‌توانند این برنامه‌ها و امکان اجرای آن را مورد ارزیابی قرار دهند.
 
در این باره دکتر حمیدرضا ارباب استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با رسانه‌ی تحلیلی دانشگاه علامه طباطبایی (عطنا) گفت: «من بحث‌های هر هفت کاندیدا را دیدم. این بحث‌ها را بسیار با دقت گوش دادم و دو نکته به نظرم رسید. به نظرم لازم بود این کاندیداها که تقریبا هیچ کدام تحصیل‌کرده‌ی علم اقتصاد نیستند، قبل از برگزاری مناظره‌ها با اساتید اقتصاد جلساتی برگزار و با آن‌ها راجع‌ به برنامه‌هایشان گفت‌وگو می‌کردند. چرا که بیشتر مشکلاتی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد، ریشه اقتصادی دارد. کاندیداها باید با اقتصاددانان صحبت می‌کردند و مشورت می‌گرفتند که متاسفانه این فرصت برای این انتخابات از دست رفت.»
 
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: «دومین نکته‌ای که به ذهن من رسید این بود که چرا مسائلی را که کاندیداها در حوزه‌ی اقتصاد بیان کردند، بسیار دیرهنگام بود؟ آن‌ها در مناظره‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی‌شان می‌گفتند که اگر رئیس جمهور شوند قرار است چه کارهایی انجام دهند. این در حالی است که این کاندیداها پیش از این در بخش‌های مختلف مسئول و مدیر بودند. افراد شناخته‌شده‌ای در جامعه بودند. چرا زمانی که مدیر بودند و مسئولیت داشتند، اقدامی نکردند یا حرفی نزدند؟ باید آن زمان پیگیری می‌کردند. به نظر من به عنوان یک شهروند عادی، استفاده از این حرف‌ها برای تبلیغات دیر است.»
 
این استاد دانشگاه در خصوص این که آیا لازم است کاندیداها پیش از انتخابات به دانشگاه‌ها سر بزنند و با اساتید دیدار کنند؟، بیان کرد: «از نظر من لازم نیست کاندیداها به همه دانشگاه‌ها سر بزنند. اما نظر شخصی من این است که بهتر است به دانشگاه‌های علوم انسانی بروند و دیداری با اساتید این دانشگاه‌ها داشته باشند. اداره‌ی کشور به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیار مهم است. از این رو دانشگاه‌های علوم انسانی اهمیت می‌یابند. چرا در میان بسیاری از رشته‌ها، رشته‌ی اقتصاد جایزه‌ی نوبل می‌گیرد؟ این نشان‌دهنده‌ی اهمیت این رشته در سطح دنیا است.»
 
ارباب با اشاره به نقش مهم علوم انسانی در اداره‌ی یک کشور افزود: «این که چه کسانی در کنار یک رئیس جمهور به اداره امور کشور می‌پردازند بسیار اهمیت دارد. نقش اقتصاد و علوم انسانی در این جا بسیار حیاتی است. کسانی که در کنار یک رئیس جمهور قرار می‌گیرند و به او مشاوره می‌دهند باید به لحاظ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی متخصص باشند. به همین علت می‌توانیم بگوییم نبض اداره‌ی کشور در گروی دانستن علوم انسانی است.»
 
این استاد دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: «کم‌اهمیت جلوه دادن علوم انسانی عواقب خطرناکی را برای جامعه به دنبال دارد. یکی از این عواقب همین گرفتاری‌های اقتصادی است که ما در حال حاضر به آن دچاریم. اگر اقتصاد ما رشد نکرده و کشوری توسعه یافته نشدیم به این دلیل است که رشته‌ی علوم انسانی به طور کلی و رشته‌‌ی اقتصاد به طور خاص مورد غفلت واقع شده است. به دانش اقتصاد اهمیت ندادیم و حتی همه فکر کردیم که مدیر و اقتصاددان زاده شده ایم.»
 
این استاد دانشگاه علامه طباطبائی در پایان اضافه کرد: «اقتصاد در سراسر دنیا بسیار اهمیت دارد. این علم برای هر موضوعی پاسخ‌ها و راه حل‌های بسیاری دارد. پاسخ‌هایی که روشن و واضح است. اما متاسفانه ما به اقتصاد به گونه‌ی دیگری نگاه کردیم. اقتصاد را به این صورت دیدیم که با آن منافع شخصی خود را پیش ببریم. منافع اجتماعی را مد نظر قرار ندادیم.»

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار