۱۵ بهمن ۱۳۹۹ ۱۰:۰۰
کد خبر: ۲۹۹۷۵۴
دانشگاه

دانشگاه علامه‌طباطبایی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مرکز مطالعات ایرانی خیام اقدام به دعوت از معاونین و مدیران بین‌المللی دانشگاه‌های ایران و اسپانیا برای شرکت در نشستی مشترک کرده است. این نشست مشترک، نخستین گردهمایی رسمی نمایندگان دانشگاه‌های ایران و اسپانیا به شمار می رود.



ایران و اسپانیا از اندک کشورهایی که میانشان جنگ نیست


به گزارش عطنا، به نقل از سایت دیپلماسی ایران، در میان ملت‌های آسیایی و اروپایی به ندرت می‌توان کشور‌هایی را یافت که هیچ‌گونه پیشینۀ دشمنی و جنگ میان آنها نباشد. ایران و اسپانیا از جملۀ این اندک شمار کشورها هستند. دوستی تاریخی میان دو ملت از قدمتی دیرینه برخوردار است و روابط سیاسی میان ایرانیان و اسپانیایی‌ها به بیش از چهارصد سال پیش و به سفر نماینده فیلیپ دوم به دربار شاه عباس صفوی باز می‌گردد. پیشینه و تجربیات تاریخی مشترک از حضور اعراب در هر دو کشور و شیوه‌ای که مردمان این سرزمین‌ها برای تداوم حیات تاریخی خود در پیش گرفتند، زمینه ساز ارتباط تاریخی و فلسفی میان اندیشمندان دو کشور در طول تاریخ بوده است. با این همه، در دهه‌های اخیر روابط دو کشور در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی، اگرچه بدون مشکل تداوم یافته، اما به شکوفایی مورد انتظار نرسیده است.



گفت‌وگوهای ارزنده میان دانشگاه علامه‌طباطبایی و دانشگاه سویا


در این میان، همکاری میان دانشمندان و اندیشمندان ایرانی و اسپانیایی که از دیرباز برپا بوده، امروزه با گسترش وسایل ارتباط جمعی و آسان‌تر شدن سفرها و رفت و آمد‌های علمی، ظرفیتی تازه در زمینۀ گسترش ارتباط‌های علمی و دانشگاهی میان دو کشور فراهم آورده است. در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ دانشگاه علامه‌طباطبایی در ایران و دانشگاه سویا به همراه بنیاد سه فرهنگ مدیترانه‌ای در اسپانیا میزبان دو همایش بین‌المللی با موضوع «میراث مشترک ایران و اندلس» بودند. گفت‌وگو‌های ارزندۀ میان اندیشمندان دو کشور دربارۀ پیشینۀ تاریخی روابط علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی میان مردمان این سرزمین‌ها، به خوبی گویای وجود سرمایۀ مشترک ارزشمندی از روابط انسانی میان این دو جامعه است.



تبادلات علمی دانشگاه‌‌های ایران و اسپانیا


با توجه به مطالعات و بررسی‌‌های انجام شده در زمینۀ پتانسیل بالای گسترش روابط دانشگاهی میان ایران و اسپانیا و پس از برگزاری برنامه‌های متعدد علمی مشترک توسط دانشگاه‌های ایرانی و اسپانیایی در سال‌های اخیر و نیز افزایش برنامه‌های تبادل استادان و دانشجویان دو کشور برای گذراندن دوره‌های فرصت مطالعاتی و شرکت در کارگاه‌ها  و همایش‌های مشترک، دانشگاه علامه‌طباطبایی با پشتیبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و به عنوان رئیس کارگروه همکاری‌های علمی میان ایران و اسپانیا، اقدام به راه اندازی مرکز مطالعات ایرانی خیام در دانشگاه نبریخا در مادرید کرد. این مرکز که کار خود را از فروردین ۱۳۹۶ آغاز کرده، به نوبۀ خود نخستین مرکز مشترک دانشگاهی میان ایران و اسپانیا به شمار می رود. در سال‌های اخیر این مرکز به اقداماتی همچون آموزش زبان فارسی و نیز برگزاری نشست‌های متعدد علمی برای معرفی فرهنگ، تاریخ، موسیقی و سینمای ایران اقدام کرده است.



برگزاری برنامه‌های ایرانی در مرکز خیام


برگزاری شب شعر و مولاناخوانی به دو زبان فارسی و اسپانیولی، معرفی جشن‌های ایرانی مانند نوروز و یلدا، معرفی ادبیات کلاسیک ایران مانند شاهنامه فردوسی، برگزاری نشست‌های نقد و بررسی فیلم‌های ایرانی و نیز برگزاری همایش بین‌المللی به مناسبت هزارۀ خیام در بهمن ماه ۱۳۹۸ از جمله اقدامات انجام شده توسط این مرکز در سال‌های اخیر است. این همایش بین‌المللی با همکاری دانشگاه‌های نبریخا و کمپلوتنسه و نیز موسسه کاسا آسیا در مادرید برگزار شد و خیام شناسانی از سراسر جهان در این برنامه شرکت کردند. این مرکز همچنین پروژه ترجمه رباعیات خیام به ۴۴ زبان گوناگون را به انجام رسانده و این کتاب نفیس در زیر چاپ است.



نشست مشترک دانشگاه‌های  ایران و اسپانیا


با در نظر داشت این امر که همچنان جای ارتباط نهادی و پایدار میان دانشگاهیان ایران و اسپانیا خالی مانده، دانشگاه علامه‌طباطبایی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مرکز مطالعات ایرانی خیام اقدام به دعوت از معاونین و مدیران بین‌المللی دانشگاه‌های ایران و اسپانیا برای شرکت در نشستی مشترک کرده است. این نشست مشترک که نخستین گردهمایی رسمی نمایندگان دانشگاه‌های ایران و اسپانیا به شمار می رود، در روز چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ (سوم فوریه ۲۰۲۱) با حضور نمایندگان دانشگاه‌های تهران، علم و صنعت، الزهرا، بوعلی سینا، گیلان، یزد و نیز پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی و موسسه حکمت و فلسفه از سوی ایران و نمایندگان دانشگاه‌های آلیکانته، اتونوما مادرید، کمپلوتنسه، ییدا، نبریخا، سانتیگو دکمپوستلا و بنیاد سه فرهنگ مدیترانه‌ای و نیز موسسۀ کاسا آسیا برگزار می شود.



حضور رئیس دانشگاه علامه‌طباطبایی در نشست مشترک ایران و اسپانیا


سفرای ایران و اسپانیا و نمایندۀ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ایران و رئیس دانشگاه علامه‌طباطبایی از جمله دیگر شرکت کنندگان در این برنامه هستند. هدف اصلی از این گردهمایی، فراهم آوردن زمینۀ گسترش گفت‌وگو و همکاری علمی میان دانشگاه‌ها و موسسات علمی از دو کشور است. امید آنکه این برنامه و تداوم همکاری‌های دانشگاهی به شکل‌دهی گفتمان نوینی در روابط ایران و اسپانیا یاری رسانده و دیپلماسی علمی، سرآغاز تازه‌ای برای همکاری‌های همه جانبه میان این دو ملت باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار