استاد روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی گفت: نظام بین المللی در حال گذار است و از سویی می توان کرونا را کاتالیزور نظام بین المللی آتی نامید.
به گزارش عطنا، سید جلال دهقانی فیروز آبادی، استاد روابط بین الملل دانشگاه علامهطباطبائی در برنامۀ گفتوگوی ویژۀ خبری گفت: در خصوص جهان پسا کرونایی سه دیدگاه وجود دارد. اول دیدگاه رئالیستی که به عدم وابستگی متقابل میان کشورهای دنیا است. تقویت قدرت دولت ها و تقویت قدرتهای ناسیونالیستي هم اساس دیدگاه های بعدی را تشکیل می دهند.
او ادامه داد: از سوی دیگر، کسینجر به عنوان یک نظریه پرداز رئالیست، جهان پسا کرونا را آکنده از بی اعتمادی ملت ها به نظام حاکم آنها می داند. البته او به عنوان یک نظریه پرداز جمهوریخواه آمریکايی سعی می کند کمی هم از ترامپ جانبداری کند.
دهقانی فیروزآبادی در بخش دیگری از این برنامه تلویزیونی با پرداختن به موضوع فروپاشی اتحادیه اروپا گفت: مردم ایتالیا خواهان خروج از اتحادیه اروپا هستند. در حالی که نخست وزیر این کشور هم چندان بی میل به این موضوع نیست و اعلام کرده در خصوص این موضوع، بعد از کرونا تصمیم خواهیم گرفت.
وی افزود: به نظر من اگر رفراندوم خروج از اتحادیه اروپا برگزار شود در بسیاری از کشورهای عضو، حتماً رای می آورد. زیرا بسیاری از کشورها تحت نظام دموکراتیک حکومت می شوند و زیر بار سلطۀ اتحادیه نخواهند رفت.