۰۸ دی ۱۳۹۵ ۱۸:۱۸
کد خبر: ۶۲۵۲۶
asadi

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه گفت: اتحاديه اروپا و کشورهاي غربي مخالف لغو برجام هستند و لغو برجام از سوي ترامپ مي تواند منجر به انزواي آمريکا شود لذا لغو برجام امکانپذير نيست. به خصوص اگر وزير خارجه آينده آمريکا فرد معقولي باشد ممکن است در زمينه خواست ها و تقاضاهاي دونالد ترامپ توازني ايجاد کند.


به گزارش عطنا، عباس اسدي، تحليلگر مسائل بين الملل در گفت و گو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري آريا در خصوص چگونگي مواجهه ترامپ با توافق هسته اي ايران، گفت:  با توجه به اينکه ترامپ شعارهايي را مطرح کرد که در عمل نمي تواند اين شعارها را عملياتي کند چون فضاي جامعه آمريکا و جامعه جهاني به گونه اي است که اگر بخواهد برجام را ناديده بگيرد، به زيان آمريکاست و هزينه بر خواهد بود، لذا اين صحبت باراک اوباما که گفته "ترامپ در نهايت توافق هسته اي ايران را خواهد پذيرفت"، مي تواند درست باشد.


اتحاديه اروپا و کشورهاي غربي مخالف لغو برجام هستند و لغو برجام از سوي ترامپ مي تواند منجر به انزواي آمريکا شود لذا لغو برجام امکانپذير نيست. به خصوص اگر وزير خارجه آينده آمريکا فرد معقولي باشد ممکن است در زمينه خواست ها و تقاضاهاي دونالد ترامپ توازني ايجاد کند. بايد توجه داشت که ترامپ نمي تواند يکجانبه برجام را لغو کند، در ميان آمريکايي ها عقلائي هستند که سود و زيان اين کار را بررسي خواهند کرد و به رغم خواست آنها اين امر امکانپذير نيست.
وي در خصوص معرفي چهره هاي تندرو در کابينه دولت آينده آمريکا گفت: به طور طبيعي تيم ترامپ افراد تندرو هستند که اهداف خاصي را دنبال مي کنند لذا اعمال فشار خواهند کرد.اما در شرايط امروز ايران که فضا بازتر شده است فشارهاي اعمالي آنها نمي تواند تاثيرگذار باشد. البته بستگي دارد چه کسي در ايران رئيس جمهور شود. بر اساس انتخابات آينده ايران بايد اين موضوع بررسي شود.


به طور کلي ترامپ و جمهوريخواهان به دنبال آن هستند که ايران را تحت فشار قرار دهند و ايران هم از خود دفاع خواهد کرد و با استفاده از ابزارهاي حقوقي و ديپلماسي اين فشارها را خنثي مي کند. بازگشايي دفتر اتحاديه اروپا در تهران مي تواند از فشارهاي آمريکا بکاهد.
اين استاد دانشگاه در زمينه همکاري هاي ايران و آمريکا در دوره رياست جمهوري ترامپ در حوزه مسائل اقتصادي نيز گفت:ترامپ يک فرد سرمايه دار و بازرگان است و به دنبال آن است که منافع اقتصادي خود را دنبال کند و اگر بخواهد با ايران وارد معامله شود، به دنبال آن است که منافع اقتصادي خود و حزب متبوع وحاميان خود را تامين کند و نگاهش نگاه بده -بستان است.


با توجه به اينکه ايران با روسيه رابطه خوبي دارد، ايران مي تواند با لابي مانع فشارهاي بيشتر شود و معاملاتي در زمينه هواپيماها و ساير موضوعات صورت دهد. نبايد از روي کار آمدن ترامپ نگران شد چون ترامپ فردي است که هر چه بخواهد شعارهاي تندي عليه ايران مطرح کند، مکانيزم هايي وجود دارد که مانع عملياتي شدن اين شعارها مي شود. اکنون دنيا پي برده است که ايران به دنبال جنگ نيست اما آمريکا که مدعي دموکراسي است به دنبال جنگ است.


البته شخص ترامپ مخالف جنگ است و معتقد است که اگر خسارات ناشي از جنگ عراق و افغانستان در داخل آمريکا هزينه مي شد، مي توانستيم آمريکا را بسازيم. دونالد ترامپ در پي آن است که رويکرد خود را به داخل آمريکا معطوف کند و به قدرت رسيدن ترامپ فرصتي براي ايران است تا در بخش هاي مختلف موضوعاتي را پيگيري کند اما اين موجب نمي شود خوش بين باشيم. به هر حال آمريکا دشمن ماست و از رابطه ديپلماتيک برخوردار نيستيم و هر دو کشور در حالت تخاصمي هستند و بايد جوانب احتياط را در اين زمينه رعايت کنيم.
اسدي با رد اين تحليل که ترامپ بر سياست خارجي متمرکز نخواهد شد و آن را به جمهوريخواهان خواهد سپرد، گفت: ترامپ سياست خارجي آمريکا را در راستاي منافع داخلي اين کشور دنبال خواهد کرد. ترامپ با توجه به شعارهايي که داده و آرايي که جذب کرده است، بايد خواست هاي مردم آمريکا را تامين کند. درغير اين صورت مردم آمريکا معترض خواهند شد.


ترامپ اکنون از مواضع خود در خصوص مسلمانان و مهاجران عقب نشيني کرده و مواضع خود را تعديل نموده  است. امروز ترامپ تنها يک رئيس جمهور نيست بلکه يک پديده است و ما شاهد يک پديده عجيبي بنام ترامپيست هستيم و ممکن است در اروپا نيز راستگرايان افراطي به قدرت برسند.به قدرت رسيدن ترامپ براي بسياري از تحليلگران غير منتظره بود. نبايد ترامپ را فقط در قالب شخص ترامپ بررسي کنيم بلکه بايد در قالب تفکر و يک پديده بررسي کنيم و ببينيم آيا آمريکا به واقع بسوي پوپوليسم پيش خواهد رفت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار