۱۷ فروردين ۱۳۹۸ ۰۹:۳۸
کد خبر: ۲۷۷۰۳۰
تولید

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی از وابستگی به نفت به‌عنوان اصلی‌ترین عامل مشکلات اقتصاد نام برد.


به گزارش عطنا، عرفان سعادتی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی درباره راهکار‌های رونق در تولید اظهار داشت: در 40 سال گذشته جمهوری اسلامی ایران با چالش‌هایی مختلف از جمله جنگ، دوران سازندگی، جنگ نرم، تهاجم فرهنگی، جنگ سیاسی و غیره مواجه بوده است و در حال حاضر در شرایط کنونی دشمن سعی دارد با جنگ اقتصادی مردم ایران را از رسیدن به هدف بزرگ خود یعنی تمدن نوین اسلامی بازداشته و با بزرگ‌نمایی دوراهی باطل مذاکره و بدبختی، ناامیدی را برای مردم و نخبگان ترسیم می‌کند،‌ در حالی که با نگاه عقلانی و انقلابی می‌توان تهدید را به فرصت تبدیل کرد و همان طور که حضرت آقا تصریح کردند؛ لازمه آن حضور جهادی و کار دقیق علمی است.


وی تصریح کرد: در رویایی با مشکلات اقتصادی موجود باید با دیدی همه جانبه راهکار‌های بی‌اثر کردن تحریم‌ها را به کار ببندیم، البته اکثر این راهکار‌ها مقطعی نخواهد بود و باعث پیشبرد گام‌های بعدی در اقتصاد نیز خواهد شد. اصلی‌ترین مشکلی که در اقتصاد ما وجود داشته و همه افراد بر آن مهر تایید می‌زنند وابستگی به نفت است؛ برای رفع این مشکل باید به سمت رونق تولید پیش رفته و بر روی تولید سرمایه گذاری کرده ، که باعث هدایت نقدینگی  نیز خواهد شد.


دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: حجم نقدینگی در پایان شهریور ۹۷ معادل ۱۶۲۷ هزار میلیارد تومان بوده و یکی از علت‌های این حجم بالای نقدینگی ساده بودن سرمایه گذاری در بانک‌هاست که افراد می‌توانند به راحتی صاحب سود کلان شوند.


وی افزود: طرح ریزی پایه‌های مالیاتی از راهکار‌های هدایت نقدینگی است که باعث کاهش فعالیت‌های سوداگرانه و سرمایه گذاری در بخش تولید می‌شود؛ اکثر کارشناسان اقتصادی بر لزوم این کار تاکید دارند، اما برای اجرای آن نیازمند توجه دولتمردان به این مقوله است.



تخریب سازنده، صنایع قدیمی کشور


سعادتی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب توضیح داد: در کلام رهبری شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان بسیار تکرار شده است که کمتر مورد توجه تشکل‌های دانشجویی قرار گرفته است؛ اگر بخواهیم تعریفی از اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم، اقتصاد سعی کند مستقیم از طریق دانش، خلق ارزش کند، یعنی خود دانش را تبدیل به ارزش کند.


وی ادامه داد: در اقتصاد دانش بنیان باید به نوعی در صنایع قدیمی خودمان تخریب سازنده داشته باشیم و با ابتکار و نوآوری در صنایع و انتقال کار و سرمایه ایرانی به این بخش‌ها ارزش افزوده بالا و ثمر بخشی بیشتری داشته باشیم. همچنین در اقتصاد دانش بنیان می‌توان نفت را فرآوری کرده و آن را به فرآورده‌های پتروشیمی تبدیل کنیم، که این فرآیند ما را از خام فروشی نفت باز خواهد داشت.


وی با اشاره به تجاری سازی افزود: البته تجاری سازی تنها پخش کالا نیست؛ بلکه باید بدانیم سلیقه طرف مقابل ما چیست تا بتوانیم بازدهی تجارت کالا را بالا ببریم. یکی دیگر از زمینه‌های مشکلات این کار این است که به لحاظ دیپلماتیک دچار نقص هستیم؛ به عنوان مثال سفارت آمریکا در چین سه هزار نفر هستند که اکثر آن‌ها تجاری می‌باشند، یعنی به بازرگانان خودشان مشاوره‌های تجاری می‌دهند، این در حالی است که سفارت ایران در چین شاید به بیست نفر هم نرسد، موفقیت در این زمینه قطعا توجه ویژه مقامات دیپلماتیک به آن است.



پیمان پولی دوجانبه درمان درد تحریم بانکی


دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی توضیح داد: اگر بخواهیم به راهکار‌های بی‌اثر کردن تحریم‌ها اشاره کنیم، یکی از آن‌ها پیمان‌های پولی دوجانبه است که زمینه را برای تحریم‌های بانکی از بین می‌برد؛در پیمان پولی دوجانبه به جای استفاده از ارز‌های جهان‌روای دلار و یورو از ارز‌های ملی دوکشوری که با هم مراودات اقتصادی دارند استفاده می‌شود. به عنوان مثال ایران و چین به جای استفاده از دلار و یورو از ریال و یوآن استفاده می‌کنند؛ بنابراین پیمان‌های پولی کانال امنی را برای انجام مبادلات بانکی فراهم می‌کند.


وی ادامه داد: اجرای این پیمان‌های پولی ویژه شرایط تحریم نبوده و تاثیراتی بسیار زیاد بر جایگاه پول ملی، کاهش ریسک ناشی از نوسانات ارزی، توسعه تجارت دوجانبه و مانند آن دارد؛ لذا در شرایط غیر تحریمی هم باید پیمان‌های پولی با شرکای تجاری ایران امضا و پیگیری گردد. متاسفانه ایران در این زمینه کوتاهی داشته است، که زمینه اجرایی آن از یک بُعد به روابط دیپلماتیک نیاز دارد و از بُعد دیگر مباحث تجاری بین دو کشور مطرح می‌شود.


سعادتی بیان کرد: در آخر باید به این نکته توجه داشته باشیم که با توجه به ظرفیت‌هایی که در کشور ایران وجود دارد و همچنین ظرفیت جوان مومن انقلابی، می‌توان در مقابل تحریم‌ها مقاومت کرد و با راهکار‌های عاقلانه و عالمانه که بعضی از آن‌ها مطرح شد، در راستای حل مشکلات کشور قدم برداشت.


وی افزود: حضرت آقا در دیدار ۱۳ آبان تصریح کردند که نظریه مقاومت را به عنوان یک نظریه اصیل که هم در مقام عمل و هم در مقام نظر متقن می‌باشد را تبلیغ کنید، ایشان زمینه تبیین ضرورت و صحت آن را به عهده‌ی جوانان گذاشتند که می‌تواند گام مهمی در حل مشکلات کشور باشد و باید به همگان ثابت شود که کلید حل مشکلات، در داخل کشور وجود دارد. قطعا در مقابل تحریم‌ها نیازی که برای ما بوجود می‌آید زمینه حرکت را به سمت آن فراهم می‌کند و در نهایت این حرکت می‌تواند در بخش‌های تولیدی کشور ظهور و بروز پیدا کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار