۰۱ شهريور ۱۳۹۷ ۱۶:۵۳
کد خبر: ۲۵۱۰۳۹
mohamadgholi-yusefi
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی: بسیاری انتظارات از بانک مرکزی و رئیس جدیدش با منطق فاصله دارد. همتی رئیس نهادی به نا م بانک مرکزی است، او سیاست گذار سیاست‌ها‌ی کلان حوزه مالی و اقتصادی نیست. بی شک وی نمی‌تواند مشکلات تلمبار شده قریب 40سال گذشته را سامان بخشد.

به گزارش عطنا، محمدقلی یوسفی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی در یادداشتی در روزنامه آفتاب یزد نوشت:

بسیاری انتظارات از بانک مرکزی و رئیس جدیدش با منطق فاصله دارد. همتی رئیس نهادی به نا م بانک مرکزی است، او سیاست گذار سیاست‌ها‌ی کلان حوزه مالی و اقتصادی نیست. بی شک وی نمی‌تواند مشکلات تلمبار شده قریب 40سال گذشته را سامان بخشد.


او نمی‌تواند صنعت را بر پا نماید و یا آنکه تولید کشاورزی را توسعه بخشد و یآ آنکه شبکه گسترده رانتی در اقتصاد را از بین ببرد. شفافیت در حوزه اقتصادی و ایجاد بسترهای مناسب در حوزه کلان اقتصادی در اختیار مقامات بالا دست بانک مرکزی است، ابزارهای محدود این بانک در حد انتظارات شکل گرفته از آن نیست.


برخی به نوعی وانمود می‌کنند که اگر مثلاً رئیس بانک مرکزی جایگزین گردد، تمام مشکلات به یکباره رفع می‌گردد. سیاست خارجی ما، سیاست‌ها‌ی اقتصادی در داخل به ویژه در حوزه مبارزه با رانت و فساد اقتصادی باید ابتدا درست شوند تا ما بتوانیم آثار آن را در حوزه ریالی و ارزی مشاهده نماییم، بی شک آقایانی که در طی سالها از تجارت غیر شفاف و مبتنی بر رانت دولتی سود‌ها‌ی کلان برده اند، اجازه نمی‌دهند که برخی اقدامات منافع آنها را تهدید نماید و این مسائل باید به شکل کلان مورد توجه قرار گیرد.


با این همه این موضوع رافع مسئولیت بانک مرکزی نیست. یک نماینده مجلس که مطلع است و شخص مسئولی است، مدعی شده که 9 میلیارد دلار گم شده یا لا اقل وضعیت مشخصی ندارد، حدا اقل کاری که این نهاد می‌تواند انجام دهد آن است که بگوید این مبالغ ارزی به چه کسانی و به چه مقداری و برای چه پرداخت شده است.


نه آنکه بگویند ما قانون داریم و این مسئله غیر ممکن است، چنین پاسخی افکار عمومی را قانع نمی‌کند. انتشار لیست تمام ارز بگیران و نه یک تعداد محدود گلچین شده می‌تواند اولین قدم این بانک در راستای عمل به وظایفش باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار