۱۰ تير ۱۳۹۷ ۱۶:۳۰
کد خبر: ۱۹۹۰۶۶

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، درباره تعلیق FATF اقدامات متقابل در قبال ایران تا ماه اکتبر، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقدامات سه سال گذشته وزارت اقتصاد، تعامل با FATF است.

 

به گزارش عطنا به نقل از ایبِنا، مهدی پازوکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، بیان داشت: با تعامل با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) روابط اقتصادی ایران با بانک‌های بزرگ دنیا برقرار شد، اقتصاد ایران در حال حاضر از عدم شفافیت رنج می‌برد و شفافیت اقتصادی براثر رعایت قوانین FATF به وجود می‌آید ازاین‌رو اغلب کسانی که با این روند مخالف هستند به دنبال بهره‌برداری از اقتصاد غیر شفاف هستند.

 

پازوکی گفت: از ۱۹۸ کشور دنیا ۱۹۴ کشور، قوانین FATF را پذیرفته‌اند و کشور کوبا نیز در این بخش در مرحله نهایی قرار دارد. ازاین‌رو ایران به‌منظور تعامل اقتصادی با کشورهای دنیا به‌طورقطع نیازمند تعامل با FATF است.

 

وی بابیان این‌که یکی از انتقاداتی که به دولت می‌شود این است که چرا نتوانسته است اکثریت مجلس و مقامات ارشد سیاسی را از مزایای پیوستن به FATF آگاه کند، است، اظهار داشت: برخی تصور می‌کنند FATF یک قرارداد استعماری است درصورتی‌که این‌گونه نیست و پیوستن به FATF به نفع اقتصاد کشور است.

 

این اقتصاددان یادآور شد: یکی از ایراداتی که مخالفان برجام مطرح می‌کنند این است که چرا تاکنون بانک‌های بزرگ اروپایی با ایران همکاری نکرده‌اند و این به دلیل اشکالات سیستم بانکی ایران است زیرا پیوستن به FATF و شفافیت در سیستم بانکی یکی از پیش‌شرط‌ها برای برقراری ارتباط با بانک‌های بزرگ دنیا است. از سوی دیگر همین منتقدان مخالف پیوستن به FATF هستند.

 

پازوکی تصریح کرد: رئیس‌جمهور به هنگام تقدیم لایحه بودجه سال ۹۷ به مجلس اشاره کرد که بیش از ۲۰ درصد نقدینگی کشور در دست مؤسسات مالی غیرمجاز قرار دارد که این امکان وجود دارد که در این نهادهای مالی غیرمجاز، فعالیت‌های پول‌شویی نشأت گرفته از فساد و رشوه انجام می‌شود و این پول‌های کثیف ممکن است در این مؤسسات پول‌شویی شود که با پیوستن به FATF از این روند جلوگیری می‌شود.

 

این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی تصریح کرد: واضح است که بدون تعامل با FATF بانک‌های بزرگ دنیا با ایران همکاری نمی‌کنند و شفافیت اقتصادی و بانکی از پیش‌شرط‌ها برای تعاملات اقتصادی در سطح بین‌المللی است.

 

پازوکی افزود: سرمایه‌گذاری پول در کشوری انجام می‌شود که از ثبات و امنیت اقتصادی برخوردار باشد و یکی از مهم‌ترین آیتم‌های امنیت سرمایه‌گذاری، بحث شفافیت است و این موضوع در سیستم بانکی ایران در تعامل با FATF ارتقا می‌یابد.

 

این اقتصاددان با تأکید بر این موضوع که ایران جزو قربانیان تروریسم است، اظهار داشت: پیوستن به FATF منجر به خشکاندن منابع مالی تروریسم می‌شود و این تعامل موجب نقل‌وانتقال پول در کشور به‌صورت شفاف خواهد شد ازاین‌رو  اشخاصی که تروریست، قاچاقچی، عضو باندهای مافیا هستند دیگر نمی‌توانند در داخل کشور نسبت به نقل و انتقالات مالی اقدام کنند.

 

پازوکی بابیان اینکه روسیه به FATF پیوسته است، گفت: اطلاعات اقتصادی روسیه و همچنین ژاپن در اقتصاد دنیا شفاف است. این کشورها در مبادلات بین‌المللی قرار دارند، بدون اینکه نگران مواردی از قبیل خود تحریمی باشند.

 

وی تأکید کرد: پیوستن ایران به FATF بدین معنا است که اقتصاد ایران شفاف است و این به نفع اقتصاد کشور است و به عقیده من مخالفان پیوستن به FATF تمایل این افراد به انجام امور مخالف با منافع ملی است.

 

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: تندروهایی که امروز با تعامل ایران با FATF مخالف‌اند همان افرادی هستند که قانون مبارزه با پول‌شویی در مجلس سابق را تصویب کردند و دبیر شورای نگهبان خود به تائید قانون مبارزه با پول‌شویی اقدام کرده است.

 

پازوکی با اشاره به این موضوع که در دولت قبل به دلیل تحریم‌ها، مراودات بین‌المللی کشور به صفر رسیده بود، گفت: این روند به‌جز نابودی بخشی از منابع مالی کشور نتیجه‌ای نداشت ازاین‌رو مراودات بین‌المللی کمک موجب تسهیل نقل‌وانتقال پول با شفافیت بیشتر می‌شود و مخالفت با آن بی‌معنا است.

 

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور به‌منظور رونق و ایجاد اشتغال نیازمند دسترسی به فناوری و سرمایه‌گذاری خارجی دارد ازاین‌رو بهبود وضعیت اقتصادی ایران منوط به تعامل سازند با کشورهای خارجی و این مهم مستلزم پیوستن به FATF است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار