۰۷ آبان ۱۳۹۶ ۱۲:۰۸
کد خبر: ۱۴۷۶۴۱
fazeli.mahmmod


درخواست‌هاي تركيه از دو كشور آلمان و يونان براي تحويل دادن افراد مظنون به فعاليت‌هاي تروريستي يا مشاركت مستقيم و غيرمستقيم اين افراد در جريان كودتاي نافرجام تركيه همچنان ادامه داشته و به يكي از موضوعات حساس و اختلاف‌برانگيز ميان سه كشور تبديل شده است.


به گزارش عطنا، محمود فاضلی، کارشناس مسائل بین‌الملل در یادداشتی در روزنامه اعتماد به چالش‌های ترکیه با اروپا  و به ویژه بعد از کودتای نافرجام این کشور پرداخته است که در ادامه می‌خوانیم؛


درخواست‌هاي تركيه از دو كشور آلمان و يونان براي تحويل دادن افراد مظنون به فعاليت‌هاي تروريستي يا مشاركت مستقيم و غيرمستقيم اين افراد در جريان كودتاي نافرجام تركيه همچنان ادامه داشته و به يكي از موضوعات حساس و اختلاف‌برانگيز ميان سه كشور تبديل شده است. آنكارا، آلمان را به پناه دادن به افراد مظنون به فعاليت‌هاي تروريستي متهم مي‌كند و وزير خارجه تركيه ماه نوامبر سال گذشته رسما اعلام كرده بود اين كشور خواستار تحويل بيش از ٤٠٠٠ نفر از اعضاي حزب كارگران كردستان PKK  شده است. همچنين از زمان كودتاي نافرجام سال ٢٠١٦ اين كشور، تقاضاي تحويل ٨١ مجرم را از برلين داشته است. اردوغان، رييس‌جمهور تركيه نيز بارها از اينكه آلمان با افراد ترك‌تبار مظنون به فعاليت‌هاي تروريستي برخورد نمي‌كند، انتقاد و مدعي شده است من به آلمان ٤٥٠٠ پرونده در ارتباط با PKK داده‌ام و حتي در مورد يكي از اين ٤٥٠٠ پرونده هم پاسخي دريافت نكرده‌ام. همين مساله در مورد هواداران جنبش گولن كه در تركيه يك سازمان تروريستي به شمار مي‌روند، نيز صدق مي‌كند.
وزارت دادگستري آلمان در گزارش اخير خود اعلام كرد آنكارا از زمان كودتاي نافرجام تابستان ٢٠١٦ به دنبال استرداد ٨١ نفر از آلمان است. بيشتر افرادي كه براي استرداد آنها از جانب دولت تركيه درخواست ارايه شده، به جرايمي از جمله قتل و ضرب و شتم متهم هستند و تنها هشت نفر از ٨١ نفري كه تركيه تقاضاي استرداد آنها تا ماه فوريه را داده است، داراي اتهامات تروريستي هستند.
رييس‌جمهور تركيه پس از كودتاي نظامي نافرجام، نظاميان، كاركنان دولت و روشنفكران زيادي را به اتهام جرايم سياسي دستگير كرد كه در بين آنها ٢٧ تبعه آلماني ديده مي‌شود و وزارت خارجه آلمان اين تعداد دستگير شده را تاييد كرده است. ١١ نفر از آنها هنوز در بازداشت به سر مي‌برند كه از جمله آنها يك فعال حقوق بشر آلماني و دو خبرنگار تبعه اين كشور هستند كه از اين تعداد چهار نفر داراي وضعيت دوتابعيتي هستند. برلين در روزهاي اخير تصميم تركيه به آزادي «پيتر اشتودنر»، فعال حقوق بشري آلماني را نشانه‌اي از بهبود روابط ميان برلين و آنكارا مي‌داند.
بر اساس اطلاعات موجود حدود ٥٥ تبعه آلماني به دليل جرايم مختلف در تركيه در بازداشت بوده و سه تبعه ديگر در تبعيد به سر مي‌برند. از زمان وقوع كودتاي نافرجام در تركيه، تقريبا ٢٠٠ نفر با پاسپورت ديپلماتيك تركيه در آلمان پناهندگي دريافت كرده‌اند. از پاسخ وزارت كشور آلمان به يك پرسش فراكسيون حزب چپ فاش شده است كه تاكنون از ٢٤٩ متقاضي پناهندگي از اين گروه، ١٩٦ نفر (٨٠ درصد) پاسخ مثبت دريافت كرده‌اند. اين تعداد شامل اعضاي خانواده اين افراد (زنان و كودكان) نيز مي‌شود. اينكه چه تعداد ارتشي بين اين افراد وجود دارد، به طور جداگانه بررسي نشده، اما بين اعضاي ارتش تركيه افرادي وجود دارند كه به تقاضاي پناهندگي آنها پاسخ مثبت داده شده است.
تعداد متقاضيان پناهندگي از تركيه اخيرا افزايش يافته است. طبق اعلام وزارت كشور آلمان، ماه آگوست تعداد آنها ٩٦٢ نفر، ماه ژوئيه ٦٢٠ نفر و يك ماه قبل از آن، ٤٣٣ نفر بوده است. طبق اعلام دفتر فدرال مهاجرت و پناهجويان آلمان طي ماه‌هاي ژانويه تا آگوست ٢٠١٧ بيش از ٤٤٠٨ مورد درخواست پناهندگي از سوي شهروندان تركيه دريافت شده است. اين رقم در مدت مشابه سال قبل به ٢٨٣٦ مورد رسيده بود كه نشانگر افزايش ٤/٥٥ درصدي بوده است. در ماه آوريل وزارت كشور آلمان اعلام كرد كه حداقل ٢٦٢ ديپلمات و پرسنل ارتش تركيه خواستار پناهندگي در آلمان هستند.
مقامات آلماني مدعي‌اند كارمندان دولت آلمان هنگام سفر به تركيه توسط نيروهاي امنيتي آنجا زير نظر گرفته مي‌شوند. اين مساله مي‌تواند از نيروهاي پليس گرفته تا مترجمان و كارمندان دولت در اين وزارتخانه، همه را شامل شود و حتي گفته مي‌شود كارمندان ترك‌تبار دولت كه قصد ديدار با خانواده‌شان در تركيه را داشته‌اند در مرز موقتا بازداشت شده‌اند و برخي از اين كارمندان به هنگام گذراندن تعطيلات نزد خانواده‌هاي‌شان زير نظر گرفته شده‌اند، به طوري كه خود را در خطر احساس مي‌كرده‌اند.
تركيه همچنين پس از كودتاي نافرجام به پناهنده شدن نظاميان خود به يونان واكنش‌هاي تندي نشان داده و خواستار استرداد آنها به اين كشور شده است، درخواستي كه آتن با آن مخالفت كرده است. در سفر اخير وزير خارجه يونان به تركيه، چاووش‌اوغلو، وزير خارجه اين كشور موضوع ٨ نظامي فراري اين كشور كه به يونان پناه برده‌اند را مورد اشاره قرار داد و خواستار استرداد آنان شد. به گفته او نبايد يونان به پناهگاهي امن براي كودتاچيان تبديل شود. از زمان كودتاي نافرجام تابستان ٢٠١٦ تا‌كنون ٩٩٥ نفر از يونان درخواست پناهندگي كرده‌اند. بايد درباره تمام افراد درخواست‌كننده پناهندگي تحقيقات لازم انجام تا مشخص شود چند نفر از آنها وابسته به جنبش «فتو» هستند. تركيه نمي‌خواهد يونان به پناهگاهي براي اعضاي طرفداران فتح‌الله گولن تبديل شود.
وزير خارجه يونان نيز در پاسخ به درخواست تركيه تاكيد دارد اين كشور با حداكثر صداقت از روند الحاقي تركيه به اتحاديه اروپا حمايت كرده و عليه كودتاي نافرجام موضع‌گيري كرد. شب كودتاي ١٥ ژوئيه ٢٠١٦ در تركيه، در مغولستان بودم و همان روز به يونان بازگشتم. يونان حمايت خود را از دولت دموكراتيك تركيه اعلام كرد. هركس كه با به دست گرفتن اسلحه عليه دموكراسي در تركيه به پا خواست بايد در برابر قانون جمهوري تركيه پاسخگو باشد. مسائل مربوط به اعطاي پناهندگي در يونان توسط دستگاه قضايي انجام مي‌شود و دولت در اين باره دخالتي ندارد. تصميمات دادگاه هرآنچه باشد بايد توسط همه‌كس مورد احترام قرار گيرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار