۳۰ شهريور ۱۳۹۶ ۰۰:۳۳
کد خبر: ۱۴۰۴۵۰
farjam va barjam (1)

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علامه طباطبائی: دور نیستند سال‌هایی که در حین سخنرانی منتخب ملّت ایران سالن جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد خالی از سفرا و وزراء می‌شد و رئیس جمهور اسبقمان برای تعدادی صندلی خالی و نفرات انگشت شماری از نمایندگان کشورهای جهان چندمی ایراد نطق می‌کرد اما آنچه که از سال 92 به بعد شاهد آن هستیم حضور حداکثری مقامات کشور ها و نهادهای بین المللی هنگام سخنرانی رئیس جمهورمان است که این مطلب باید از موجبات غرور و افتخار ما ایرانیان به راهی که در آن قدم نهاده ایم باشد.


امیرحسین قضائی علمداری-عطنا؛ شب گذشته سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در هفتاد و دومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شد و مطابق انتظارات بازار بحث، تحلیل و گفت‌و‌گو درباره آنچه رئیس جمهور بیان داشتند داغ است. اما آنچه که به‌نظر نگارنده این نوشتار اهم مطالبی است که باید مورد توجه قرار گیرد به شرح ذیل هستند.

اولاً، مهم‌ترین فراز نطق ایشان رساندن پیام صلح‌طلبی، اعتدال‌گرایی و انزجار از خشونت مردم ایران به گوش جهانیان بود، و این مطلب دقیقاً نقطه مقابل موج فضا سازی‌های رسانه‌ای است که در طول سالیان گذشته، خاصه سال‌های انجام کار دولت‌های نهم و دهم علیه کشور عزیزمان در سطح بین‌المللی صورت می‌گرفت، این خط مشی رئیس جمهوری، منجر به تغییر چهره‌ی خشن و خلاف واقعی که از کشور ایران در جهان شکل گرفته بود خواهد شد و یقیناً در پی جایگزینی این ایران هراسی با ایران دوستی راه برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی به مملکت و تعمیق روابط با کشور های منطقه و جهان باز شده و زمینه‌های تعامل سازنده با جهان که در سند چشم‌انداز بیست ساله مورد پیش بینی قرار گرفته است، فراهم خواهد شد.


ثانیاً، نکته بعدی که به نظر حائز اهمیت می‌رسد پاسخ گویی به نطق رئیس جمهور معلوم الحال ایالات متحده آمریکا و همچنین یاوه‌گویی‌های گاه و بیگاه نخست وزیر کم هوش رژیم اشغالگر قدس است، آنجا که رئیس جمهور کشورمان سفیران ما را شاعران و حکیمان ما دانستند و  با ذکر نام شعرای نامداری همچون حافظ، سعدی و مولوی جهان را جزئی از فتوحات ایران توصیف کردند و دلیلی برای فتح جدیدی متصور نشدند از مهمترین و اثرگذارترین نکات سخنرانی ایشان در اجلاس بود و همچنین نباید از نظر دور داشت که ایشان در بخشی از صحبت هایشان اشاره داشتند، ما برای ترویج فرهنگ، تمدن، مذهب و انقلابمان به قلب ها نفوذ می‌کنیم و با عقل‌ها سخن می‌گوییم و زبان خشونت و تهدید در ادبیات ما ایرانیان جایی ندارد.


ثالثاً، مطلب بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد و دست بر قضا آن هم به نحوی در پاسخ به سخنان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا بود، پایبندی جمهوری اسلامی ایران به توافق هسته‌ای یا برجام در چهار چوب تعهدات متقابل و با توجه به اصول و مقررات حقوق بین‌الملل است. همانطور که ایشان بیان داشتند برجام نه یک توافق دو جانبه بلکه بخشی از قطعنامه ی 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و مورد حمایت آن نهاد می‌باشد و اگر نااهلان عرصه سیاست، چه داخلی و چه خارجی، در تلاش های خود برای از بین بردن این سند بین المللی موفق شوند، این امر مایه تأسف بوده و فرصت بزرگی در جهت تحقق صلح پایدار جهانی از دست رفته است.


رابعاً، نکته آخری که مایلم به آن اشاره کنم جَو و تعداد حاضرین در جلسه ی مجمع، در هنگام ایراد نطق رئیس جمهور کشورمان است، دور نیستند سال هایی که در حین سخنرانی منتخب ملت ایران سالن جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد خالی از سفرا و وزراء میشد و رئیس جمهور اسبقمان برای تعدادی صندلی خالی و نفرات انگشت شماری از نمایندگان کشورهای جهان چندمی ایراد نطق می‌کرد اما آنچه که از سال 92 به بعد شاهد آن هستیم حضور حداکثری مقامات کشور ها و نهادهای بین المللی هنگام سخنرانی رئیس جمهورمان است که این مطلب باید از موجبات غرور و افتخار ما ایرانیان به راهی که در آن قدم نهاده ایم باشد.


وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى...

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار